Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εντεκάχρονο αγόρι “λυκάνθρωπος” αναζητά θεραπεία

- Advertisement -

Ένα 11άχρονο αγόρι, έχει μπερδέψει γιατρούς και εμπειρογνώμονες με τη σπάνια πάθησή του. Ο Pruthviraj Patil, από την Ινδία, πάσχει από υπερτρίχωση, μια πάθηση περισσότερο γνωστή σαν το “σύνδρομο του λυκανθρώπου”. Θεωρείται ότι είναι ένας από τους πενήντα ανθρώπους στον κόσμο με αυτή την εξαιρετικά σπάνια πάθηση.
 Το πρόσωπο και το σώμα του παιδιού είναι σχεδόν ολοκληρωτικά καλυμένο από πυκνές και μπερδεμένες τρίχες. Η πάθηση αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει αναγκάσει το μικρό Patil, να βγαίνει σπάνια έξω από το σπίτι του. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά, “Είναι δύσκολο όταν βγαίνω έξω από τη γειτονιά μου, όταν οι άνθρωποι δεν με ξέρουν. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο σχολείο, τα παιδιά φοβήθηκαν πάρα πολύ, αλλά τώρα έχουν συνηθήσει και με μεταχειρίζονται σαν κανονικό άνθρωπο”.
Οι χωρικοί της περιφέρειας του Sangli που βρίσκεται κοντά στην Βομβάη, όταν γεννήθηκε ο Patil, είπαν στην μητέρα του ότι ίσως να γέννησε ένα Θεό. Άλλοι πάλι, σκέφτηκαν ότι αυτό το παιδί, ήταν ένας κακός οιωνός για την πόλη τους…
Η 32άχρονη μητέρα του, Anita, παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα βάζει με την τύχη της: “Γιατί να μας το κάνει αυτό ο Θεός; Σε όλους φαίνεται τόσο παράξενος και όπου και αν πάμε, μαζεύεται πλήθος να τον δεί και να τον περιεργαστεί.”.
Η οικογένειά του, έχει κάνει τα πάντα από την πλευρά της, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δοκιμάσει κάποια θεραπεία, όπως ομοιοπαθητική, παραδοσιακές Αγιουβερδικές θεραπείες, ακόμα και επεμβάσεις με λέιζερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τώρα, απευθύνει έκκληση σε γιατρούς να τον βοηθήσουν να βρει μια μόνιμη θεραπεία. “Θα ήθελα να αφαιρεθούν μια για πάντα οι τρίχες, αλλά κάθε φορά μετά από θεραπεία με λέιζερ, η κατάσταση γίνεται χειρότερη αντί να βελτιώνεται. Οι γιατροί δεν έχουν πλέον απαντήσεις, στο πρόβλημά μας”.
Ο πλαστικός χειρουργός Vinay Saoji, ο οποίος εξέτασε τον Pruthviraj, είπε ότι το αγόρι έπασχε από μία από τις σπανιότερες γενετικές ασθένειες. “Δεν είναι ασυνήθηστο ένα άτομο να έχει υπερτρίχωση στο κεφάλι και στο πρόσωπο, αλλά όταν αυτό  συνεχίζεται σε όλο το σώμα είναι πολύ σπάνιο», είπε.
“Αν και έχω δει πολλές περιπτώσεις ποτέ δεν είχα συναντήσει κανέναν που να έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση μέχρι τώρα».

        Σχετικά θέματα:


- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog