Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκινά το φράγμα Ασωπού στην Κόρινθο

- Advertisement -

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Κόρινθο ξεκινά! Στις 14 Ιουλίου υπογράφεται η σύμβαση για το φράγμα του Ασωπού.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς κατά την διάρκεια συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι στις 14 Ιουλίου υπογράφεται η σύμβαση για το πολυσυζητημένο έργο του φράγματος του Ασωπού και αμέσως μετά ξεκινούν οι εργασίες .
Πρόκειται για χωμάτινο φράγμα με αργιλικό πυρήνα στεγάνωσης, ύψους 68 μέτρων. Το μήκος της στέψης του φράγματος θα είναι 425μ, το μέγιστο πλάτος στη βάση του θα φθάνει τα 450μ ενώ ο όγκος του επιχώματος θα είναι 4.000.000 κυβικά μέτρα.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2007 και ο προϋπολογισμός του είναι 58.750.000 ευρώ. Ο συνολικός όγκος αποθήκευσης του φράγματος θα είναι 29.100.000 κυβικά μέτρα και με τη συνεχή ροή του ποταμού υπολογίζεται ότι θα αξιοποιούνται 41.000.000 κυβικά μέτρα νερού κάθε χρόνο
«Με τον τρόπο αυτό μπαίνει τέλος σε ένα θέμα για το οποίο έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά» υπογράμμισε ο νομάρχης. Στο μεταξύ αναφέρθηκε και στο θέμα του διοικητηρίου λέγοντας ότι μετά από προσπάθειες 7 ετών ,το έργο της κατασκευής του διοικητηρίου βρίσκεται λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης ενώ έχει ήδη περάσει και από το ελεγκτικό.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog