Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βγήκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2010. Καλή επιτυχία σε όλους.

- Advertisement -

Από το μεσημέρι αναρτώνται στα λύκεια όλης της χώρας  τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι γνωρίζοντας την βαθμολογία τους θα πρέπει στη συνέχεια να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει πάντως ότι οι βαθμολογίες κινούνται σε επίπεδα αντίστοιχα με τα περσινά, αλλά φέτος θα υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 επιπλέον εισακτέοι εξαιτίας της κατάργησης της βάσης του δέκα. Μάλιστα, σε κάποια ΤΕΙ δεν αποκλείεται η βάση να διαμορφωθεί ακόμα και κάτω από το… 5 (με άριστα το 20) ενώ επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται η είσοδος σε ΑΕΙ να γίνει με βαθμούς 6 ή 7.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 37% των υποψηφίων έγραψε από 0 έως 9, έναντι 35% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι. Αντιθέτως, οι αριστούχοι μειώνονται ελαφρά από το 16% το 2009 στο 15% φέτος, με τους περισσότερους να συγκεντρώνονται στα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης. Από την άλλη, οι χειρότερες επιδόσεις καταγράφονται στην Ιστορία Γενικής Παιδείας όπου το 64%, δηλαδή περίπου δύο στους τρεις, έγραψαν κάτω από τη βάση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog