Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό, που υπερψηφίστηκε

- Advertisement -
Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε  επί της αρχής το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και οι εργασιακές σχέσεις. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 298 βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι 159 (157 από το ΠΑΣΟΚ και οι ανεξάρτητοι πρώην βουλευτές της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστα Κιλτίδης).

Κατά 137 (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός) ενώ οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς και Παντελής Οικονόμου δήλωσαν παρόν.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο προτού κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή. Πρόκειται για τέσσερις προσθήκες και νομοθετικές επαναδιατυπώσεις τις οποίες ανακοίνωσε ο κ.Λοβέρδος κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.
Όπως εξήγησε, το δημόσιο εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους, μειώνεται κλιμακωτά από 30% έως 50% η εξαγορά του πλασματικού χρόνου του στρατού, το κράτος θα είναι συγχρηματοδότη στην τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ, που αντικαθιστά την 13η και 14η σύνταξη, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, στο βαθμό που τα οικονομικά της χώρας το επιτρέπουν και ύστερα από οικονομική μελέτη.
Θέμα αντισυνταγματικότητας έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, το οποίο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος αφορά το σύνολο των διατάξεων αλλά και επιμέρους άρθρα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog