Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρά τις εκπτώσεις, η αγορά βουλιάζει….

- Advertisement -

Μειωμένος κατά 10% ήταν ο τζίρος στην αγορά το πρώτο δεκαπενθήμερο των φετινών θερινών εκπτώσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές, τους αποτρέπει από αγορές ακόμα κι αν οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Η κίνηση στην αγορά από τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων ήταν και παραμένει υποτονική, παρά το γεγονός ότι ήδη τα ποσοστά μείωσης των τιμών είναι πολύ υψηλά και φτάνουν το 80%, ακόμα και σε μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Μάλιστα, όπως λένε οι έμποροι, όσο περνούν οι ημέρες η κατανάλωση υποχωρεί ακόμα περισσότερο, καθώς αρκετοί καταναλωτές φεύγουν για διακοπές και μαζί με αυτούς απομακρύνονται και οι ελπίδες για αναστροφή του κλίματος.

Με τις γενναίες μειώσεις στις τιμές- τις μεγαλύτερες που είδε ποτέ η ελληνική αγορά- οι έμποροι προσπαθούν να διαφοροποιήσουν την περίοδο των εκπτώσεων από τους αλλεπάλληλους γύρους των προσφορών που «τρέχουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ομως, το άσχημο κλίμα δεν λέει να ανατραπεί. «Δυστυχώς ο κόσμος φοβάται», λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, με αποτέλεσμα ο τζίρος στην αγορά να είναι μειωμένος έως και κατά 10%.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog