Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σοβαρή καταγγελία του Παναγιώτη Βαρελά

- Advertisement -

Δείτε όσα κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος αλλά και τι απάντησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Κακαβάς και ο δήμαρχος, Κώστας Λογοθέτης…

Παναγιώτης Βαρελάς: “Κύριε πρόεδρε θέλω να σας ρωτήσω κάτι και να έχω μια απάντηση:
Γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και ο κύριος δήμαρχος και όλοι, ότι στον χώρο που είναι σήμερα το Υδροθεραπευτήριο, υπήρχαν κάποιοι ιδιοκτήτες που παραχώρησαν το οικόπεδό τους. Ο δήμος μας, αντί να καταβάλει τα χρήματα ως όφειλε, ταλαιπώρησε τους συνδημότες με διάφορα νομικά τερτίπια. Η απόφασή τους ήταν να μας στείλουν μια επιστολή στις 24/02/2011 για να τη διαβάσετε στο δημοτικό συμβούλιο.Τόσο εσείς, όσο και ο κύριος δήμαρχος, αδιαφορήσατε. Οι θιγόμενοι επανέρχονται στις 13/05/2011 και σας υπενθυμίζουν τα έγγραφα και παρακαλούσαν να τα θέσετε υπ’ όψιν του δημοτικού συμβουλίου. Και πάλι αδιαφορήσατε. Γιατί; Σας θέτω τα ερωτήματα γιατί είναι γνωστό ότι εκτός από την αξία και την τιμή απαλλοτρίωσης, θα επιβαρυνθεί ο δήμος με τα νομικά τερτίπια, με τόκους υπερημερίας. Και σας ερωτώ: Γιατί δεν ενημερώσατε το Δ.Σ. Γιατί φτάσατε στα άκρα και ο δήμος επιβαρύνεται με το ποσό των 60.000 ευρώ και εκτός αυτού, να έρθει και κατασχετήριο στο δήμο; Με το να κρύψετε αυτά τα έγγραφα και να μην τα γνωστοποιήσετε στο Δ.Σ., μπλέξατε την υπόθεση σε βάρος του δήμου ενώ οι θιγόμενοι συνδημότες μας είχαν τη διάθεση να χαρίσουν και τους  τόκους και να διευκολύνουν στην καταβολή των χρημάτων. Λυπάμαι πολύ για την συμπεριφορά σας, την ώρα που ο δήμος εισπράττει τέλη από τους δημότες και από την αδιαφορία σας επιβαρύνουμε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον δήμο.

Γιώργος Κακαβάς: Από το προεδρείο, θα έχετε την απάντηση ότι θα πρέπει να ενημερωθείτε ποιές είναι οι αρμοδιότητες του προεδρείου και ποιες όχι. Σε ποιες περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να φέρει θέματα προς συζήτηση και σε ποιες όχι. Άρα λοιπόν, αυτό που αναφέρατε, δεν έχει καμία σχέση με το προεδρείο που δεν είναι υποχρεωμένο να φέρει οποιαδήποτε ανακοίνωση γίνεται για διεκδικούμενα ποσά για τα οποία υπάρχουν και ευθύνες αρμοδίων και αναρμοδίων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η διαδικασία είναι στα δικαστήρια και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Δεν χειρίζεται το προεδρείο υποθέσεις αστικές, υποθέσεις που έχουν σχέσεις με άλλες διαδικασίες, με δικαστήρια,. Με το θέμα, ασχολούνται νομικοί σύμβουλοι του δήμου και θα πρέπει. Θα έπρεπε να ενημερώνεστε από τους αρμοδίους πριν φέρετε τέτοιες υποθέσεις εδώ.

Κώστας Λογοθέτης: Ένα μόνο σχόλιο: είναι μια υπόθεση γνωστή σε όλους. Υπάρχει μια σημαντική ευθύνη του νομικού. Ο νομικός απ’ ότι ξέρετε και από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, δεν έκανε έφεση στην αρχική τιμή που το δικαστήριο όρισε και δεν παρευρέθη και σε μια άλλη δίκη. Όλες αυτές οι ενέργειες, μας ανάγκασαν να αλλάξουμε τον συγκεκριμένο δικηγόρο και σήμερα αναζητούμε ευθύνη για λάθος χειρισμούς από τον συγκεκριμένο δικηγόρο για αυτή την υπόθεση. Τη Δευτέρα, συζητήσαμε το θέμα αυτό και επειδή υπήρξε μια διαταγή πληρωμής από τους 4 ιδιοκτήτες του οικοπέδου. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ως οφείλαμε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής, προκειμένου ο δήμος να υποστηρίξει μέχρι τέλους το ζήτημα αυτό. Είναι μια πολύπλοκη υπόθεση και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την χειριστούμε.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να μας πει ο κ.Βαρελας ποιος του εγραψε αυτα που ειπε απο το βημα του δ.σ και ποια ειναι η συγγενικη του σχεση με την οικογενεια που ζηταει να αποζημιωθει το τρελο ποσο

  2. Γιατι δεν λετε οτι επι της ουσιας ο δημαρχος δεν απανταει στον Βαρελα; Τι θα γινει με τις 60000 ευρω; Ισχυει οτι χτες το βραδυ την πεσανε στον Λογοθετη να επιπληξει τον Βαρελα; Για πειτε μας εκει στο μπλοκ τι συμβαινει;

  3. Δυστυχώς, ανώνυμε 8:18, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε. Όντως, απ' ότι μάθαμε, χτες το βράδυ μετά τη λήξη του Δ.Σ. έγιναν κάποιες συναντήσεις, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε το περιεχόμενό τους. Δεν ξέρω αν ήσουν παρών στο Δ.Σ., αλλά λίγο μετά την καταγγελία του Παναγιώτη Βαρελά, ακολούθησαν θετικά σχόλια από τον δήμαρχο για την δουλειά του εν λόγω δημοτικού συμβούλου. Πάντως, πληροφοριακά, δεν είμαστε το Γραφείο Τύπου του δημάρχου ώστε να ξέρουμε με λεπτομέρειες τι γίνεται.

  4. Για το οικόπεδο που μιλάει ο κος Βαρελας μάρτυρας υπέρ των υποτιθέμενων ιδιοκτητών είχε παει ο πατέρας του Νικολαος. Η τιμη του δικαστηρίου είναι εξωπραγματικη. Την υποτιθέμενη ιδιοκτησία και να την χαρίσουν οι υποτιθεμενοι ιδιοκτήτες στον Δήμο δεν αξίζει ούτε για τα έξοδα συμβολαίων. Οι συγγενείς του Κου Βαρελά έχουν όνομα και επίθετο . Επειδή είναι πολλοί το επίθετο είναι ΛΕΚΑΙΟΙ. Η κοινωνία και τους δυο οφείλει να τους απαξιώσει και να τους στείλει στο περιθώριο.

  5. Πολύ σωστός ο geranos.Θα έπρεπε να ντρέπονται οι εν λόγω κύριοι.Με την υποτειθέμενη ιδιοκτησία τους ζητούν αδιανόητα ποσά!Κανονικά θα έπρεπε ο Δήμος να προχωρήσει σε αναγκαστική απολλοτρίωση και να ξεμπερδεύουμε.Αρκετή ζημιά έχει υποστεί η πόλη μας.Ντροπή και στον Βαρελά που βάζει το προσωπικό συμφέρον πολύ πάνω απο το δημόσιο.Ας πρόσεχαν αυτόι που τον ψήφιζαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog