Google Analytics

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Παίρνει σάρκα και οστά η Πρωτοβουλία Πολιτών !
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Οι δημότες του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων που συγκεντρώθηκαν στο
Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου στις 26.1.2014, συγκροτούν σήμερα στις 9.2.2014 νέα δημοτική
παράταξη, με τον τίτλο: Πρωτοβουλία Πολιτών.


Οι απάνθρωπες πολιτικές που απορρέουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις εξοντώνουν κάθε τι ζωντανό σε αυτόν τον τόπο. Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, οι εργασιακές σχέσεις διαρρηγνύονται, ολόκληρα κοινωνικά στρώματα φτωχοποιούνται, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.
 Σε τοπικό επίπεδο, οι Δήμοι με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης συμπεριφέρονται σαν μια μικρογραφία του κράτους, έχουν μετατραπεί σε εισπρακτικούς μηχανισμούς, χωρίς ανταπόδοση και κοινωνικές ευαισθησίες προς τους δημότες.  
 Ο Δήμος μας είναι ευλογημένος με μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως το φως, ο καθαρός αέρας, το βουνό, η θάλασσα, τα μοναδικά τοπία, τα ιαματικά και τα μεταλλικά νερά. Η ταυτότητά του, δηλαδή η διατήρηση των αγαθών αυτών, καθώς και ο αγροτικός, τουριστικός και βιομηχανικός χαρακτήρας του, πρέπει να διαφυλαχθουν.
 Ο Δήμος μας, μετά από δεκαετίες μιας επίπλαστης ευμάρειας, βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Μεγάλες ευθύνες βαραίνουν τις προηγούμενες και την παρούσα Δημοτική Αρχή, επειδή επέλεξαν και εφάρμοσαν διαχρονικά ένα παρωχημένο μοντέλο διοίκησης, και διαχείρισης, βασιζόμενο στην αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις. Ευθύνες έχουν και για το στρεβλό χαρακτήρα και την ανεπάρκεια του προγραμματισμού και της «οραματικής» τους σύλληψης για τον Δήμο του 21ου αιώνα.
 Βιώνουμε έναν ακήρυχτο οικονομικό, πολιτισμικό –και όχι μόνο- πόλεμο εναντίον της ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.
 Επιτακτικό καθήκον είναι η ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων, ικανών να ανακόψουν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές. 
 Γι’ αυτό άνθρωποι με κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς, μετατρέψαμε την αγωνία για το αύριο σε ΑΓΩΝΑ, δημιουργώντας την Πρωτοβουλία Πολιτών.
Στην Πρωτοβουλία  Πολιτών, η κοινωνία είναι στο επίκεντρο. Το κοινό καλό είναι πάνω απ όλα και οι βασικοί της στόχοι είναι : 
- Η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. 
- Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με ταυτόχρονη ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας  και   αλληλεγγύης και η αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ Δημοτικής Αρχής και πολίτη.
- Η συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων με στόχο την αντίσταση σε κάθε μορφή εκφασισμού της κοινωνίας, σε όλες τις εκφράσεις ρατσισμού και αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων, καθώς και σε κάθε μορφή κοινωνικού αυτοματισμού.
 - Η στήριξη συλλογικών δράσεων που παράγουν κοινωνικό και οικονομικό όφελος  ( κοινωνικές επιχειρήσεις ,  συνεταιρισμοί , πολιτιστικές δράσεις , εθελοντικές ομάδες , κ.α. ) 
- Η ανάδειξη νέου αυτοδιοικητικού δυναμικού διαμέσου μιας νέας αντίληψης και δράσης για τα κοινά.
- Η επίσπευση της ολοκλήρωσης των δύο χωροταξικών σχεδιασμών, με τη συμμετοχή των πολιτών, στην κατεύθυνση μιας ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης.
 - Στο πλαίσιο της αειφορίας, η ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, η ορθολογική  χρήση των φυσικών πόρων, διασφαλίζοντας παράλληλα θέσεις εργασίας και έσοδα στο Δήμο.
- Η ανάδειξη της ιστορικής , αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.
- Η υπεράσπιση και αναβάθμιση των δημοσίων ή δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και υπηρεσιών, για να διαφυλαχτεί και να διατηρηθεί ο χαρακτήρας τους. 
- Η διασφάλιση των χρηματικών πόρων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του  Δήμου  και  ο διαρκής προσανατολισμός στη δημιουργία νέων ( διεκδίκηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και κεντρικών πόρων από το κράτος κ.α.)
- Η διαρκής πάλη, για μια αυτοδιοίκηση που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους πόρους και την περιουσία του Δήμου και θα εφαρμόζει την αξιοκρατία. 
-  Η τουριστική ανάπτυξη μέσω συλλογικής προσπάθειας, προσανατολισμένη σε πολλές μορφές  τουρισμού με γνώμονα πάντα  τις ορθολογικές και βιώσιμες επενδύσεις. 
- Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλες τις εκφάνσεις  της, η ανάπτυξη θεσμών τοπικής δημοκρατίας και ιδίως η καθιέρωση τοπικών δημοψηφισμάτων. 
- Η πρόσβαση σε πηγές  μόρφωσης και πνευματικής καλλιέργειας.
Η πορεία  της Πρωτοβουλίας  Πολιτών δεν μπορεί να παρεκκλίνει από αυτές τις κατευθύνσεις γιατί ο τρόπος λειτουργίας της είναι συλλογικός και δημοκρατικός, καθώς και γιατί ο εκλογικός της προσανατολισμός δεν είναι αυτοσκοπός.
 Η Πρωτοβουλία  Πολιτών είναι πρότυπο συλλογικού αυτοδιοικητικού φορέα, στον οποίο οι πολλοί συνδιαμορφώνουν - συνθέτουν - συναποφασίζουν. Διέπεται από την αρχή της πλειοψηφίας με σεβασμό προς τη μειοψηφία . Έχει τη λογική της ενσωμάτωσης και όχι της αντιπροσώπευσης.
Κυρίαρχό της όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της και οι υποψηφιότητες σε κάθε αξίωμα εκπορεύονται από αυτή, απορρίπτοντας το προσωποκεντρικό - δημαρχοκεντρικό πλαίσιο που όλοι γνωρίζουμε. 
Η Πρωτοβουλία  Πολιτών έχει σαφείς και σταθερούς κανόνες λειτουργίας, που εισάγουν καινοτομίες στον τρόπο εκλογής και διακυβέρνησης. 
Η συμμετοχή όλων στο εγχείρημα αυτό είναι απαραίτητη και αναγκαία .
Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε
Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε
Όλοι μαζί θα καταφέρουμε
Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο που να θέλεις να ζεις !

Tα μέλη της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής

ΒΟΥΖΟΥΝΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΡΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΖΕΡΒΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΚΟΦΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΚΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

Για παρατηρήσεις και προτάσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο email  protovouliapolitwn@gmail.com

17 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ο παντελεων θανασης ειναι ο συμβουλος του δημαρχου?εαν ναι ,απο την μια κατηγορει τον δημαρχο και απο την αλλη τον συμβουλευει?εκτος και εαν εχει παραιτηθει

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

καλη επιτυχια .................

ΕΛΕΝΗ Μ. είπε... Best Blogger Tips

Παιδια συγχαρητηρια!Προχωρειστε,δωστε το ΝΕΟ που εχει αναγκη ο τοπος!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

"Οι πολιτες που συγκεντρωθηκαν στις 26/1 ιδρυουν παραταξη στις 9/2" !!!!!

Μας δουλευετε?

Στις 9/2 ηταν εκει και ο Μιτε
Και ο Γιωτακης
Και ο Κακαβας
Και ο Δοσαρας
Και ο Μαρινης
Και αλλοι πολλοι που πιθανως να απογοητευτηκαν και να φυγανε

Τους ρωτησατε ολους αυτους που τωρα τους χρησιμοποιειτε?

Δεν ξεκινατε καθολου καλα παιδια...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο Δριτσας και ο Κοφινας κατηγορουν τους ιδιους τους τους εαυτους ριχνοντας τις ευθυνες στη δημοτικη αρχη Γκιωνη?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΔΕΚΕΛΠ ΠΟΥ ΦΑΛΗΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΩΡΑΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μιχαλη τωρα τη θυμηθηκες την αξιοκρατια; Οταν εβλεπες επι ημερων σου στο Δημο το μισο Αποπλους μιλησες;

παρατηρητης είπε... Best Blogger Tips

εγω δεν κατηγορω καμμια προηγουμενη δημοτικη αρχη , ομως δεν μπορει να συνεχισει να λειτουργει ο Δημος και οι δημοτικοι αρχοντες οπως μεχρι τωρα , εχουν αλλαξει ολα απο αυτο που ξεραμε .....ελπιζω αυτη η νεα κινηση να φερει νεο αερα στα δημοτικα πραγματα και κυριως διεκδικητικο και ανατρεπτικο στην εφαρμοζομενη κεντρικη κυβερνητικη πολιτικη που συνθλιβει την τοπικη αυτοδιοικηση ....

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

αααν αυτη η κινηση παρει σαρκα κ οστα, τοτε μπορω να προβλεψω απο τωρα το νικητη. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Την τελευταια φορα που ο κ. Δριτσας ειχε τη φαεινη ιδεα να δημιουργησει την Παρεμβαση Πολιτων που υποστηριζε επισημα και ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθηκαμε με 20 εκατομμυρια χρεη και το Δημο σε χρεωκοπια.

Ελπιζω να μην συμβει το ιδιο και με την Πρωτοβουλια Πολιτων

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Και τι έπρεπε να γράψουν ρε φίλε ?
ότι οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στις 26/1 στο πνευματικό ιδρύουν παράταξη στις 9/2 , εκτός από αυτούς που απογοητεύτηκαν και έφυγαν?
ρε πάτε καλά?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εσυ ξερεις κανεναν να ιδρυει παραταξη εξ αποστασεως?
Χαχα
Προφανως τους πηραν χαμπαρι και στις 9/2 ηταν μεταξυ τους μεταξα

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Βορεια Κορεα....................................................

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ................................................

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

τρίχες κατσαρές....αρλούμπες και σιριζέικη φρασεολογία.......

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΚΟΜΑ ?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

...KAI ME TH NIKH?

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger