Google Analytics

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Εργασιακά : To τέλος των ιδιωτικών υπαλλήλων;

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τα εργασιακά με την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» και το βάζουμε σε εισαγωγικά, γιατί δεν νοείται διάλογος σε προαποφασισμένα μέτρα στα οποία οι κοινωνικοί φορείς καλούνται απλώς να συμφωνήσουν και να αποδεχτούν, τις ανατροπές που ζητούν οι δανειστές, οι οποίες αν εφαρμοστούν θα πρέπει να σημάνουν την αντίστροφη μέτρηση στην έκρηξη του Ελληνικού λαού...

Σε αυτό το πλαίσιο με ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, παρουσιάζει τα 10 προαποφασισμένα μέτρα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση έλαβε και συγχαρητήρια σε παγκόσμιο επίπεδο για την υποταγή της…ε συγγνώμη για την τήρηση των δεσμεύσεων της!

Oι 10 βόμβες των δανειστών στα εργασιακά, είναι:

1. Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα αδείας). Το αν θα αφορά μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους ή και τους ήδη εργαζόμενους είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης!

2. Μείωση του κατώτατου μισθού από 1-1-2017 (κάτω από τα 586 € που ισχύει σήμερα για τους έχοντες ηλικία άνω των 25 ετών και κάτω από τα 510 € για τους έως 25 ετών).
Σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση (ν. 4172/2013 άρθρο 103) ο νέος νομοθετημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1-1-2017.

3. Κατάργηση όλων των προσαυξήσεων-επιδομάτων («ΑΠΟ-επιδοματοποίηση» του μισθού).

4. Αμετάβλητο μισθό για όλον τον εργασιακό βίο («σύστημα “καθαρού” μισθού»-«single minimum wage system»). Δηλαδή -σύμφωνα με το σύστημα αυτό που υποστηρίζεται κυρίως από το ΔΝΤ- ο μισθωτός του Ιδιωτικού Τομέα θα λαμβάνει (χωρίς προσαυξήσεις και επιδόματα) τον ίδιο μισθό κατά την είσοδο στην εργασία και κατά την έξοδο από αυτήν!

5. Νομοθετημένο από την κυβέρνηση (και όχι συμφωνημένο από τη ΓΣΕΕ) κατώτατο μισθό κατ’έτος. Κατώτατος μισθός εκτός του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων προβλέπεται ήδη από το άρθρο 103 του ν. 4172/2013!

6. Δυνατότητα συνομολόγησης κατώτατου μισθού, κατώτερου μέσα από τις ατομικές συμβάσεις εργασίες(ΑΣΕ) με παράκαμψη των ΣΣΕ. Το μέτρο αυτό αποτελεί την απόλυτη ανατροπή στο μισθολόγιο του Ιδιωτικού Τομέα και οδηγεί στη βίαιη καταβύθιση των σημερινών μισθών!

7. Κατάργηση γενικώς της μετενέργειας των ΣΣΕ. Είναι γνωστή η εμμονή των δανειστών στη σύντμηση ή/και κατάργηση του χρόνου μετενέργειας των ΣΣΕ.

8. Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (χωρίς όρια και χωρίς διοικητικό βέτο). Η επιμονή των δανειστών θα είναι τώρα ισχυρότερη, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας ενώπιον της ΔΕΕ εισηγήθηκε ουσιαστικά την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων!

9. Κατάργηση των συνδικαλιστικών διατάξεων (ν. 1264/1982) για τις διευκολύνσεις, τις άδειες και την προστασία των συνδικαλιστών από απολύσεις-μεταθέσεις, καθώς και αλλαγή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου για τις απεργίες.

10. Γενικευμένη ευελιξία (flexibility) και ευελισφάλεια (flexicurity) της αγοράς εργασίας με τη θέσπιση και επέκταση όλων των «νέων» μορφών «μικρο-εργασίας» (φτηνής και απροστάτευτης εργασίας), όπως:

α.Mini jobs, midi jobs, mini geld, labor franchising, teleworking.
β.«Συμβάσεις μηδενικών ωρών» ή «έκτακτης ανάγκης» («zero hour contracts»).
γ.«Συμβάσεις λίγων ωρών» («low hour contracts»).
δ.«Συμβάσεις με το τηλέφωνο» («on–call contracts»).
ε.«Λευκές συμβάσεις» («white contracts»).

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ?
ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕς, ΜΑΣ ΗΠΙΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ρε δεν πάτε στο διάολο κι ακόμα παραπέρα ,αιμορουφήχτρες. Πρέπει να ετοιμάζουμε τις γκιλοτίνες να ξεκολάνε μερικά κεφάλια με ότι κοπριά έχουν μέσα τους. Καθόμαστε και τσακωνόμαστε για το ποδόσφαιρο στα γήπεδα κι εδώ μας αφανίζουν κανονικά.Γενοκτονία και εξευτελισμός

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ....ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ.....ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ....!!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger