Google Analytics

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Λουτράκι: Το έργο που ξεκίνησε το 2013 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί!

Επιτέλους, τα είδαμε. Ο λόγος για τα ποδήλατα του συστήματος Park and Ride που τοποθετήθηκαν στο Λουτράκι. Βέβαια, η λέξη "επιτέλους", δεν χρησιμοποιείται τυχαία καθώς το έργο αυτό έχει γίνει το "Γεφύρι της Άρτας" για την πόλη του Λουτρακίου, καθώς συζητήθηκε για πρώτη φορά το 2013. Το loutrakiblog.gr, έχει το ρεπορτάζ...

Το έργο:

Ο δήμος ακόμα δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση αλλά βρήκαμε στην ιστοσελίδα του ανάδοχου:

Το έργο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κλειστού χώρου στάθμευσης, καθώς και 2 σταθμούς μίσθωσης ποδηλάτων.

Το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης του χώρου στάθμευσης θα αποτελείται από εξοπλισμό και λογισμικό ο οποίος θα ελέγχει τη διαθεσιμότητα, θα ενημερώνει τους οδηγούς και θα επιτρέπει την πληρωμή του αντιτίμου για τον χρόνο στάθμευσης σε έναν χώρο στάθμευσης του Δήμου.

Θα αποτελείται από 2 σταθμούς μίσθωσης με δυνατότητα εγγραφής, 30 ποδήλατα και 34 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Ο ένας από τους σταθμούς μίσθωσης είναι σταθμός μετεπιβίβασης (Park & Ride) και θα τοποθετηθεί πλησίον του χώρου στάθμευσης. Ο άλλος θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης.

Το σύστημα θα είναι σχεδιασμένο ώστε να εξυπηρετεί τόσο τακτικούς χρήστες (δημότες) όσο και «έκτακτους» (επισκέπτες).

Από το 2013 στο... σήμερα:

Ένα μικρό ιστορικό του έργου όπως μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε από τα δημοσιευμένα έγγραφα (ίσως λείπουν και κάποιες φάσεις)

22 Απριλίου 2013 εκδίδεται πρόσκληση του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» .

Στις 24 Μαϊου 2013 ψηφίζεται ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου, η έγκριση μελέτης και υποβολή πρότασης. Το θέμα εντάχθηκε στα έκτακτα ως κατεπείγον, προκειμένου να υποβληθούν οι προτάσεις έως την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, που αποτελούσε την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων.

Η υλοποίηση των πράξεων θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως την 30η Οκτωβρίου 2013 και ο
συνολικός προϋπολογισμός θα είναι ύψους 246 χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Η ενέργεια περιλαμβάνει την Προμήθεια Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, που θα αποτελείται από 4 σταθμούς με δυνατότητα εγγραφής, 44 ποδήλατα και 60 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Οι 3 από τους σταθμούς είναι σταθμοί μετεπιβίβασης (Park & Ride) και τοποθετούνται στα 3 parking της πόλης (με 12 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων έκαστος) και ο τέταρτος τοποθετείται στο κέντρο της πόλης (με 24 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων).

Στις 19.3.2014 εκδίδεται η Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, περί οριστικής ένταξης προεγκεκριμένων από το έτος 2013 έργων στα Χρηματοδοτικά Προγράμματα 2014, με την οποία, μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η οριστική ένταξη του έργου “Προμήθεια συστήματος Park & Ride Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων” στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, έτους 2014, με προϋπολογισμό ένταξης 150.000,00 €.

Στις 12 Αυγούστου 2014 έρχεται ως θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρατήρηση του προέδρου ότι το εν λόγω θέμα κρίνεται εξαιρετικά επείγον, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης για την εκτέλεση της και εγκρίνει τη διενέργεια της προμήθειας.

20/7/2015: Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια της προμήθειας “Προμήθεια Park & Ride Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων”, με διεξαγωγή ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού.

28.8.2015
α) Ανακαλείται η Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου της 20/7/2015 για τυπικούς λόγους και αποφασίζεται η ανάθεση σε τρίτο της εκτέλεσης της προμήθειας “Προμήθεια Συστήματος Park & Ride Δήμου Λουτρακίου – Αγ.Θεοδώρων”, καθώς και η διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση αυτής

16.9.2015 Προκηρύσσεται διαγωνισμός

3.11.2015 Κατακυρώνεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

17-11-2015 υπογράφεται το συμφωνητικό με χρόνο ολοκλήρωσης 17-1-2016

19.1.2016 αποφασίζεται η παραταση του χρόνου παράδοσης ,διότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί (από το Δήμο) τα τελικά σημεία εγκατάστασης του εξοπλισμού. Νέος χρόνος παράδοσης 19.2.2016

Στις 29-2-2016 έρχεται εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου
Η υπ’ αριθ. 2346/12-02-2016 γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής για τη διεξαγωγή / αξιολόγηση ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού, με την οποία προτείνει τη 2η μετάθεση του συμβατικού χρόνου φόρτωσης - παράδοσης των υλικών της προμήθειας συστήματος Park & Ride Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων από την 16η Φεβρουαρίου 2016 στην 15η Απριλίου 2016, καθότι, είναι αδύνατη η παράδοση των υλικών της προμήθειας (συμπεριλαμβανομένης και της τοποθέτησής τους) μέχρι τις 16/02/2016.

‘Ετσι αποφασίζεται η δεύτερη μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης για τις 15-4-2016

19-04-2016 λαμβάνει απόφαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με την οποία εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δημοσίων ποδηλάτων σε κοινόχρηστους χώρους (Κ.Χ.) στο Λουτράκι

25.4.2016 αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την θέση των χώρων στάθμευσης.

29-6-2016….Τα πρώτα ποδήλατα τοποθετήθηκαν

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μ αρεσει που ο δημος μας φροντιζει για το σωμα μας και την διασκεδαση μας.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
ΤΡΑΤΖΙΚ ! Το παραλιακο μετωπο που επρεπε να ειχε ξεκινησει να φτιαχνεται εδω και πολλα χρονια ... ειναι το γεφυρι της Αρτας .. μονο που βλεπω η κατασκευη να μην ξεκιναει ουτε σε 50 χρονια . Ξυπνατε αυτη ειναι η φατσα του Λουτρακιου !Για την παραλια ερχεται ο κοσμος οχι να κανει PARK & RIDE . Ειμαστε παραλιακη τουριστικη πολη , με μια παραλια σπασμενη και τα BMX μας ελειπαν .
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

δεν διαφωνω με το προγραμμα park&ride, καθως βοηθα στην βελτιστοποιηση της ποιοτητας ζωης των δημοτων και επισκεπτων. Ομως θα συμφωνησω στο δευτερο σκελος με τον παραπανω οτι η πολη πρεπει να εχει αλλες προτεραιοτητες και πλανο.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ρε παιδιά όλη αυτή η ιστορία σε αυτή την εποχή λέγεται:
"εδώ δεν έχουμε να φάμε ,ραπανάκια για την όρεξη".

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

κρανος θα εχει ? αλλα να μου πεις εδω δεν εχει ποδηλατοδρομο να κινηθει με ασφλαεια ο ποδηλατης, θα εχει και κρανος ? χοχοχο οι αιρετοι πρπει να δωσουν το καλο παραδειγμα τωρα στην αρχη και να πηγαινουν στο δημαρχειο με το ποδηλατο ! ΟΛΕΣ/ΟΙ !

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger