Google Analytics

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ


Δεκτή κατά πλειοψηφία, εν μέσω διαμαρτυριών, έγινε η τροπολογία για τα οδοιπορικά των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου...

Η υπουργική τροπολογία, αν και κατατέθηκε εκπρόθεσμα, έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά βουλευτών της αντιπολίτευσης. Αφορά στα οδοιπορικά των γεωτεχνικών που κάνουν εκτιμήσεις στον ΕΛΓΑ, κυρίως κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τις βοσκήσιμες γαίες, τη συγκρότηση επιτροπών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ).

Μιλώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως κρίνεται επιβεβλημένη η τροπολογία και πως κρίνεται σκόπιμη για τις επιτροπές αξιολόγησης και τις ανάγκες εφαρμογής του ΕΠΑΛ. Διαμαρτυρίες υπήρξαν από πλευράς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συγκεκριμένα από τον βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου, διότι είχε ήδη κατατεθεί προηγούμενη σχετική τροπολογία από το κόμμα του, η οποία δεν είχε γίνει δεκτή. Έντονα διαφώνησε με την τροπολογία και ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης τονίζοντας ότι με την τροπολογία που είχαν καταθέσει, δεν επιβαρυνόταν το ελληνικό Δημόσιο, ενώ με την υπουργική τροπολογία που κατατίθεται υπάρχει και «πολλαπλάσιο κόστος» και διαφωνεί με αυτήν και η διοίκηση του ΕΛΓΑ. «Δεν μπορεί ο υπουργός Γεωργίας να στρώνει το χαλί για έλεγχο και αξιολόγηση από ιδιώτες», ανέφερε η τομεάρχης Αγροτικού του ΚΚΕ, βουλευτής, Διαμάντω Μανωλάκου.

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ έξω από τη Βουλή με αφορμή την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τους εκτός έδρας ελέγχους. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού έχουν εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην υπό ψήφιση νέα τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάτι που δηλώνουν τόσο με ομαδικές παραιτήσεις προϊσταμένων περιφερειακών γραφείων και όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης, όσο και με τη διαμαρτυρία.

 Όσον αφορά στην ευρεία σύσκεψη της διοίκησης με τους προϊσταμένους των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΛ.Γ.Α., συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες σχετικά με το καθεστώς των μετακινήσεων των υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α. και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στη διενέργεια των εκτιμήσεων.

 Τα συμπεράσματα της σύσκεψης αυτής είναι τα εξής: 

Η τροπολογία που δρομολογείται για ψήφιση στις 6/7/2016 δεν επιλύει συνολικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων για τους υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α. Η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων είναι η υιοθέτηση της πρότασης που έχει κατατεθεί, εδώ και μήνες, από τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. “Παρ’ όλα αυτά, ο ΕΛ.Γ.Α, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αγροτικό κόσμο, θα προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών επισημαίνοντας, όμως, ότι με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν και αυτών που προωθούνται, θα υπάρξει δραματική αύξηση των λειτουργικών δαπανών και σημαντική καθυστέρηση στο έργο των εκτιμήσεων, γεγονός που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger