Google Analytics

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Πρόταση Γιώργου Πετρίτση για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ ( Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων )
Από την προεκλογική κατάργηση του, στην πληρωμή , εις το διηνεκές, από τον  Αλέξη Τσίπρα...


Ο Χώρος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας έχει συρρικνωθεί σε πρωτόγνωρα μεγέθη τα τελευταία 6 χρόνια.

Σωρευτικά υπάρχει πτώση τουλάχιστον 90 %  από το 2010 μέχρι και το 2015
Ο χώρος της κατασκευής , απασχολούσε περί τα 900.000 άτομα και χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κλείσει ή αν δεν έχουν ακόμα κλείσει, έχουν  απολύσει το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και ένα μεγάλο μέρος των μηχανικών έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό αποτελώντας μια μόνιμη πληγή για την πατρίδα μας.

Ο ΕΝΦΙΑ  ο οποίος ψηφίστηκε το 2013 και αποτέλεσε και μια από τις βασικές  αιτίες της ήττας της Ν.Δ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, έγινε σημαία αντίστασης από τον Αλέξη Τσίπρα και αποτέλεσε ίσως το πιο ισχυρό χαρτί του για να κερδίσει τις εκλογές .
Και όμως η ελπίδα διαψεύστηκε πολύ γρήγορα .
Τα ψέματα και ο λαϊκισμός έδωσαν γρήγορα την θέση τους, στη σκληρή πραγματικότητα .

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο  διατήρησε τον ΕΝΦΙΑ ώστε να πληρώνεται εις το διηνεκές,  αλλά ταυτόχρονα  τον αύξησε για εκατομμύρια έλληνες  πολίτες, ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το Υπ.Οικονομικών, αντί να τροποποιήσει τον τρόπο υπολογισμού του κύριου φόρου μετά την μείωση των αντικειμενικών αξιών, απλά  περιορίστηκε στο να μειώσει το όριο που επιβαλλόταν ο  συμπληρωματικός  φόρος από τις 300.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ , αλλά και να αυξήσει τον φόρο στα οικόπεδα και στα κλειστά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Και επειδή ακούω πολλούς υπουργούς να μιλάνε για δικαιοσύνη του   ΕΝΦΙΑ και ότι θα πληρώσουν οι έχοντες και άλλα τέτοια φαιδρά,  δείτε ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε πως εννοούν  οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την δικαιοσύνη :

- Ακίνητο σε περιοχή με Τιμή Ζώνης  1500 ευρώ /τμ ( η τιμή αυτή είναι μια μέση  τιμή αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι ΤΖ  σε όλη την Ελλάδα κυμαίνονται από 650 – 8.800 ευρώ/τμ )

1  Ιδιοκτήτης  με διαμέρισμα  Β ορόφου σε περιοχή με παλαιά ΤΖ 1500 ευρώ /τμ  πέρυσι   θα πλήρωνε κύριο φόρο  651,08 ευρώ και αν είχε συνολική αντικειμενική αξία ακινήτων μέχρι 300.000  δεν θα πλήρωνε ούτε ένα ευρώ επιπλέον συμπληρωματικό φόρο.

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού το ίδιο διαμέρισμα που η ΤΖ έχει μειωθεί κατά   16.67 % και η οποία προσαρμόστηκε στα 1250 ευρώ/τμ , θα πληρώσει τον ίδιο ακριβώς φόρο μη λαμβάνοντας υπόψη καθόλου την μείωση των αντικειμενικών αξιών και αν είναι άτυχος και η συνολική του αξία των ακινήτων φθάνει έως τις 300.000 θα πληρώσει επιπλέον και 125 ευρώ.

2. Άλλος ιδιοκτήτης με τα ίδια ακριβώς στοιχεία με μόνη διαφορά ότι το ακίνητο βρίσκεται με περιοχή με παλαιά ΤΖ 1550 ευρώ/τμ  η οποία σήμερα έχει φθάσει και αυτή στα 1250 ευρώ/τμ  ( οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών είναι από τους πίνακες του Υπ.Οικονομικών )  πέρυσι πλήρωνε κύριο  φόρο 791.85 ευρώ τώρα θα πληρώσει 651.08 ευρώ μειωμένος  κατά 18 % περίπου .

Όμορφη δικαιοσύνη ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (  ο ιδιοκτήτης των 1500 ευρώ δεν έχει καμία μείωση αλλά αύξηση και αυτός των 1550 έχει μείωση 18 % )

Ουσιαστικά η μείωση των αντικειμενικών αξιών επιφέρει μια εντελώς άνιση κατανομή του νέου φόρου αφού οι επαΐοντες του υπουργείου οικονομικών όπως προείπα, δεν τόλμησαν να αναπροσαρμόσουν  τον συνολικό τρόπο υπολογισμού του κύριου φόρου του ΕΝΦΙΑ .
Και με δεδομένο ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ο πιο λάθος φόρος των προηγουμένων κυβερνήσεων,  οι δήθεν προοδευτικοί και προστάτες των αδυνάτων, υπουργοί της συγκυβέρνησης , 18 μήνες τώρα γιατί δεν διορθώσανε τις αδικίες και πατήσανε πάνω στο λάθος των προηγουμένων για  να  αναθεωρήσουν  αυτό τον άδικο φόρο .

Θέλω όμως να παρατηρήσω και κάτι άλλο:
Οι αρμόδιοι υπουργοί επισημαίνουν ότι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ ανέρχεται 3.200.000.000 ευρώ ( το ίδιο ποσό προυπολογίζεται από το 2014 ) και θέλουν να εισπράξουν περί τα 2.650.000.000 ευρώ  ( τα υπόλοιπα 550 εκ ευρώ μην νομίζετε ότι χαρίζονται απλά θεωρούνται ως ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες φυσικά έχουν τις προσαυξήσεις  κτλ)

Όμως αυτό που κρύβουν εντέχνως οι της συγκυβέρνησης είναι ότι το ποσόν των 3.200 δις ευρώ είναι σίγουρα αρκετά μεγαλύτερο και αυτό γιατί αν σκεφθεί κάποιος ότι από το 2013 ( χρόνος έναρξης του ΕΝΦΙΑ ) μέχρι και σήμερα έχουν ανεγερθεί μερικές δεκάδες χιλιάδες νέες οικοδομές ( κατά πολύ λιγότερες βέβαια από το παρελθόν ) στο σύνολο της Επικράτειας, αλλά ταυτόχρονα έχουν ενταχθεί και στο νόμο των αυθαιρέτων επίσης αρκετές δεκάδες χιλιάδες οικοδομές.

Αρα ο συνολικός ΕΝΦΙΑ είναι  προφανώς πολύ παραπάνω από τα 3.200.000.000 που επικαλούνται, αν αναλογιστεί κάποιος και την αύξηση του φόρου στα οικόπεδα και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Το δίκαιο και το τίμιο θα ήταν αφού θέλουν να κρατήσουν αυτό το ποσόν λόγω συμφωνίας με την Τρόικα ( συγνώμη  θεσμών ήθελα να πω ) να αναπροσαρμόσουν τον ΕΝΦΙΑ ώστε το συνολικό ποσόν να φθάνει αυτό το ποσόν και όχι μεγαλύτερο .

Επίσης αν μιλάμε για κράτος δικαίου το παράδειγμα των ηλικιωμένων ( που είδαμε πρόσφατα στην τηλεόραση ) που παίρνουν  σύνταξη 20.000 και ο ΕΝΦΙΑ μόνο για το σπίτι το οποίο κληρονόμησαν είναι 30.000 είναι χαρακτηριστικό και θα πρέπει να  προβληματίσει έντονα τους αρμοδίους υπουργούς.

Εκτιμώ επίσης ότι για να αναθερμανθεί  έστω λίγο, ο χώρος των ιδιωτικών έργων, θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικά κίνητρα που να  δίνουν προοπτική για το άμεσο μέλλον και ένα τέτοιο εκτιμώ ότι είναι: Η  μη επιβολή ΕΝΦΙΑ, σε όλες τις νέες οικοδομές με χρονολογία έκδοσης αδειών μετά την 1-1-2016  ή άλλη προγενέστερη .

Θεωρώ ότι η επιβολή ΕΝΦΙΑ μόνο για το οικόπεδο ή αγροτεμάχιο πάνω στο οποίο θα κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο και όχι για την νέα οικοδομή δεν αλλοιώνει το ποσόν που απαιτείται να εισπραχθεί από το κράτος ( έχει προϋπολογισθεί σε περίπου  3.200.000.000 ) αφού η κάθε νέα οικοδομή θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ μόνο για το ποσοστό της αξίας του οικοπέδου  που της αναλογεί ( σχετικά μικρό ) αλλά όχι το μεγάλο ποσόν  που θα αφορά το κτίσμα .

Μια τέτοια κίνηση θα έδινε όπως ξαναείπα μια ώθηση στον χώρο που έχει δοκιμαστεί όσο κανένας άλλος στο καιρό της κρίσης , αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα έδινε και το στίγμα ότι  κάποιοι σε αυτό τον τόπο ενδιαφέρονται  να μείνουν στην πατρίδα τους  οι νέοι επιστήμονες  και να μην γίνουν μετανάστες.

Η φυγή των νέων επιστημόνων αποτελεί κατά την ταπεινή μου άποψη μια από τις πιο αρνητικές συνέπειες της μακροχρόνιας  οικονομικής κρίσης.

Επίσης η κυβέρνηση, η οποία «νοιάζεται» για τους αδύναμους και δηλώνει  προοδευτική για ποιο λόγο δεν καταργεί το τεκμήριο  για την πρώτη κατοικία ?
Δεν γίνεται κατανοητό από κανένα της κυβέρνησης, ότι είναι πλέον αδύνατη η πληρωμή και ΕΝΦΙΑ αλλά και φόρου εισοδήματος για το σπίτι που μένεις.

Εντάξει πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας, μέσω ΕΝΦΙΑ, αλλά θεωρώ παντελώς άδικο το γεγονός ότι  επειδή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχτισαν μια κατοικία  ( να παραδεχθώ ότι πολλοί έχτισαν ίσως και πολύ  πάνω από τις πραγματικές τους ανάγκες που είχαν, σε μια εποχή όμως που οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν ακόμα και την αγορά κουρτινών),  να υποβάλλονται σήμερα σε επιβολή πρόσθετου φόρου επειδή δεν τους καλύπτει το συνολικό εισόδημα τους ( εισόδημα που λόγω κρίσης έχει μειωθεί κατά πολύ ώστε να μην καλύπτει το τεκμήριο)  .

Απαιτείται δουλειά από όλους, αλλά  προπαντός συνέπεια λόγων και έργων, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτή την λαίλαπα και δυστυχώς για την Πατρίδα μας, οι συγκυβερνώντες  δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Γιώργος Π. Πετρίτσης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Κορινθίας 

34 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Σωστός!
Αλλά ποιός ακούει;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

κυριε Πετριτση η λυση ειναι μια στις εκλογες του 2019 να ειστε υποψηφιος ΣΥΡΙΖΑ για να περασει η προταση σας

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αχταρμάς φιλε Γιώργο.

Τη φιέστα σου στην Περαχώρα με τους 0 κατοίκους ακομα την συζητάνε.

Άστο φιλαράκι. Απόλαυσε τη ζωη σου. Εχεις βαρίδια και φθορά.

Άσε να βγει κανένας αλλος/η μπροστα.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο ενφιαλτις πρεπει να καταργηθει τελειως γιατι οι μαναδες μας οι πατεραδες μας οι παππουδες μας και οι γιαγιαδες μας τα εχουν πληρωσει ολα αυτα πολλακις επειδη εσυ τα δικα σου σπιτια δεν κοπιασες για να τα φτιαξεις ουτεεχεις στη ζωη σου πεινασει ποτε ουτε εχεις νιωσει πως ειναι να μην εχεις τιποτα και θες και να μην καταργηθει τελειως ο ενφιαλτις να καταργηθει πρεπει τελειως

ριζα βιολογικα αγαθα είπε... Best Blogger Tips

ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Για τον μουλωχτό διαγωνισμό των Καταρρακτών μούγκα στην στρούγκα και εσύ κύριε Πετρίτση?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

προς 5.48
δεν ξέρω αν σε λένε Μαρία ή Θανάση ή δεν ξέρω και εγώ πως αλλά στην Περαχώρα ήταν τουλάχιστον 40 ατομα αν εσύ τα κάνεις μηδενικά τότε μέσα στα μηδενικά είναι και ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι μαζί .
Αχταρμάς και φραπέ μαζί στο μυαλό σου, φίλε μου.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έχω την αίσθηση κύριε σχολιαστή 6,19 ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν βρήκε τίποτα έτοιμο και ότι έφτιαξε το έφτιαξε από τη πολλή δουλειά του. Ρώτα και κανένα Λουτρακιώτη να σου πει.
Αφήστε τις κακίες και μπείτε στην ουσία του θέματος.
Το κείμενο είναι εμπεριστατωμένο και πολύ σωστό.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ένα με το πετσί μας. Τουλάχιστον να γίνει πραγματική ελάφρυνση στα έργα και όχι στα λόγια.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Να πληρώσετε όσοι έχετε ακίνητα κ Πετρίτση ...εμείς που δεν έχουμε δεν μας νοιάζει, τι ζητάς συμπαράσταση

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

7:21 βρες καμία δουλειά που κάνεις τον υπερασπιστή του Πετρίτση τρεις και ο κούκος ήταν στην περαχώρα

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Άσε μας ρε Πετριτση η ΝΔ δηλαδη το πολιτικό σου κόμμα εβαλε τον ΕΝΦΙΑ τώρα γιατί τσινας;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλώς τα παιδιά!
Που ήσουνα κρυμμένος κύριε πετρίτση εσύ;
Εδώ ο φίλος σου ο Γκιώνης έχει γκρεμίσει όλο το Λουτράκι κι εσύ τσιμουδιά.
Και ξαφνικά έρχεσαι και μας κάνεις θέμα τον ενφια που θα πληρώσεις εσύ στα ακίνητα σου, τι μας λές;
Να τον πληρώσεις κανονικά νόμος του κράτους είναι στο κάτω κάτω...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Σωστός ο 7:19 μ.μ. συμφωνώ απόλυτα και επεκτείνω τις σκέψεις σου ακόμα περισσότερο, αφού κανείς μας δεν έχει δει ποτέ τον κύριο Πετρίτση να αντιδρά και να καταγγέλλει κάποιο από τα μεγάλα ολισθήματα και κατορθώματα του κυρίου Γκιώνη...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μιλάτε και εσείς κύριε Πετρίτση της Νέας Δημοκρατίας- δημοπρασίας- που προεκλογικά μας είχατε ταράξει στα ζάππεια και όταν βγήκατε δεν κάνετε τίποτα από όλα αυτά... δικό σας παιδί είναι ο ενφια τώρα τι διαμαρτύρεσαι?
Χίλιες φορές ΖΥΡΙΖΑ από το εκλεγεί πρωθυπουργός ο διαπλεκόμενος της Siemens...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εντάξει όταν γίνεις βουλευτής εσύ κ Πετρίτση θα φέρει σχέδιο νόμο και θα τον καταργήσεις, αυτό τώρα θέλεις να μας πεις για να τσιμπήσεις ψηφαλάκια ενόψει εκλογών... τι κάνουμε εμείς εδώ τζιτζίκια πεταλωνουμε

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πετρίτσης= ο νέος Παύλου του Λουτρακίου ψηφίστε τον για να πάει το Λουτράκι αλλά εκατό χρόνια πίσω...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

8:17 μ.μ. Ο Γιωργος εχει να τα πληρωσει για αυτο λεει να συνεχισει ο ενφιαλτις που οι οικογενειες μας τα εχουν πληρωσει ολα προ πολλου και με το παραπανω ο περισσοτερος Ελληνικος λαος που δεν εχει τη θα κανει και πως θα τα πληρωσει το πασοκ με τη νδ εβαλαν τον ενφιαλτι τι σκουζεις

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ρε συ φίλε
Εσύ δεν έλεγες ότι αν οι Συριζαίοι δεν ήσαν άθεοι θα ψήφιζες και συ Σύριζα;
Δεν το ξέχασες ε;
Ή δεν είναι έτσι νεοδημοκράτη σύντροφε;
Τι άλλο θα κάνεις για την εξουσία;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μπράβο καταπληκτικό άρθρο, ιδανικό για να απόσπασει ψήφους από τους ελαφρόμυαλους, ευκολόπιστος και πάντα προδομένους Ελληνες ψηφοφθόρους...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

κλασσικος κωλοτουμπας πολιτικος ο Πετριτσης.
οταν εγινε πρωθυπουργος ο Σαμαρας και ψηφισε το μνημονιο που θα εσκιζε στο Ζαππειο, ο Πετριτσης φλερταρε εκτος ΝΔ το επαιζε επαναστατης, εψαχνε νεα πολιτικη στεγη.
Μετα κατι εγινε και τοον ξαναμαζεψαν, τωρα δυναμικα και παλι ΝΔουλης. Μιλαμε για σταθερες αποψεις. Στα δε θεματα του Δημου στρογγυλος με ολα για να μην θιξει κανενα. Και με τον αστυφυλακα και με τον χωροφυλακα.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Λουτράκι μπλοκ εγώ σαν δημότης Λουτρακίου θέλω να γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται ο κ πετρίτσης στην Λουτράκι α ε από πού κι ως πού,είναι εκεί μέσα, δεν είναι μέλη εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Λογοθετης και είναι ό κυρίος πετρίτσης θα τρελαθούμε τελείως σε αυτό τον τόπο;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Γενόσημα παίρνετε οι πολιτικοι του Λουτρακίου αλλιώς δεν εξηγείται...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Το 6ο ΚΤΕΛ Λιβαδειάς ( αυτό που κάνει 8 ώρες να πάει στην Αθήνα ) δηλώνει την θερμή υποστήριξη του, στην πρωτοβουλία του Γιώργου Πετρίτση για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο ΠΑΚΗΣ Ο ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ. ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΟΝΗΡΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Άσε μας ρε φερέφωνο 8:57 που ξέρεις και το αν έχει φράγκα ο Πετρίτσης! ΠΑΣΟΚ & ΝΔ δηλαδή τα κόμματα του κυρίου Πετρίτση με τα θαλασσοδάνεια που πήραν μας χρέωσαν οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ τα οποία τα πληρώνουμε τις τράπεζες με τις ανακεφαλαιοποιήσεις,
Τι παραμύθια τώρα μας λέει ο πετρίτσης και εσύ είναι άλλο θέμα

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Κυριε Ππετριτση θερμα συγχαρητηρια. Και μονο οτι μαζεψατε 25 σχολια σαββατο βραδυ σημαινει οτι εχετε πολιτικο μελλον. Καλη δυναμη και μακαρι να εχει τοσο αξιολογους ανθρωπους η Ν. Δ. Ανθρωπους που εχουν δουλεψει στη ζωη τους και ειναι σωστοι επαγγελματιες. Μονο ετσι μπορει να υπαρξει λιγη αισιοδοξια για το μελλον.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

8:06 μ.μ. ακριβως γιαυτο δεν μπορουμε α πετυχουμε τιποτα προς οφελος του λαου, φιλε μου, διοτι υπαρχουν ατομικιστες σαν κι εσενα: "εγω δεν εχω ακινητα, αρα δεν συμπαραστεκομαι σε κανεναν". Ευκολα θα μπορουσε να πει καποιος αλλος σαν κι εσενα: "εγω δεν πινω και δεν καπνιζω, αρα ας αυξηθει το ΦΠΑ καπνου, ποτου, σε 50% για να καληφθουν ελλειμματα. Μην ξεχνας πως εχεις να πληρωνεις φορο 24% πλεον, φορο για το ιντερνετ που χρησιμοποιεις, φορο για το σταθερο σου τηλεφωνο, κλπ κλπ. Αρα μην βλεπεις μονο μια παραμετρο του ΕΝΦΙΑ, αλλα το προβλημα συνολικα. Εκτος κι αν εισαι συριζοφρουρος και η ιδεολογια σου ειναι ασορτι με την "πρωτη φορα αριστερα, στροφη απο το παλιο". Οποτε ετσι, χανουμε τα λογια μας μαζι σου, ουτως ή αλλως.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΠΡΟΣ 8:32, ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΕΠΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ? ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΣΥ, ΠΑΡΑ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μπα, έχει και φωνούλα ο Γιωργάκης; Για τον Προαστιακό και τα καμώματα των φίλων του, του Γκιώνη και του Τατούλη, γιατί το έχει βουλώσει;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Σαν άνθρωπος της οικοδομής που εχω βιώσει τραγικές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια θα' θελα να πω οτι μακαρι να μπορούσαν να υοθετηθούν οι αποψεις του Γιώργου και να δοθει ενα κίνητρο ν'ανοίξει πάλι ο τομέας αυτός. Τα κόμματα πρέπει να αγκαλιάζουν τέτοια ατομα που εχουν δουλέψει στη ζωή τους και έχουν γνώση και γνώμη.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλως κάνει δηλώσεις ο κ. Πετρίτσης. Δικαιούται από κατάρτιση και από σκοπιμότητα. Κατάρτιση γιατί ως μηχανικός γνωρίζει εκ των έσω το θέμα. Σκοπιμότητα 100% δεδομένου ότι προετοιμάζεται για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και θέλει να γίνει ντόρος γύρω από το όνομά του.
Ο κ. Πετρίτσης θέλοντας να τα έχει με όλους καλά ΔΕΜ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ . Επιλέγει να κάνει εμφάνιση θίγοντας γενικότερα θέματα που όλοι μας έχουμε ευαισθησίες. Να δείτε σε λίγο καιρό θα βγεί και θα μιλήσει για την αδικία κοψίματος του ΕΚΑΣ και την ανάγκη ελέφρυνσης των φόρων!!!
Πόσο κωμικός είναι αφού ως αυτοδιοικητικός πολιτικός ΠΟΤΕ δεν είπε άποψη για τα αίσχη των δημοτικών( Γκιώνη- Λογοθέτη - Παύλου) γιατί το παλικάρι θέλει να έχει "πισινές" όταν αύριο θα θέσει υποψηφιότητα Δημάρχου.
Ξέρει καλά όμως το παιγνίδι ότι όλοι μας είμαστε λίγο βόδια και μέχρι τότε θα έχουμε ξεχάσει την πλήρη απουσία του.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δε μιλαει τον βρ8ίζετε. Μιλάει παλι τον βρίζετε. Γιατί τέτοιο μένος τελικά βρε παιδιά μ" αυτόν τον συμπαθη μορφωμένο, δουλευταρά νέο άνθρωπο. Τι στο καλο θελει κάποιος από ενα πολιτικό. Δηλ αυτοι που εκλεγετε κάθε φορά ειναι καλύτεροι? Αν ναι,τότε μην παραπονιέστε!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Φίλε μου Γιώργο εσύ καλά τα λές. Το κόμμα που υπηρετείς .............. ακούει???
Γιατί η πρότασή σου έχει βάση.
Οι από πάνω έχουν διάθεση να λάβουν σοβαρά προτάσεις ειδικών στον τομέα της οικοδομής, όπως είσαι εσύ?
Πολύ αμφιβάλλω.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

7:26 μ.μ. 11:54 π.μ. 12:30 μ.μ. Μου αρεσει που ολοι σας υποστηριζεται νδ ακομα και τωρα και αυτο δεν ειναι καθολου καλο και για να πω την αληθεια το πασοκ με τη νδ εστρωσαν το δρομο και ηρθε ο τσιριζα να τον αποτελειωσει

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger