Google Analytics

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Επτά χρόνια με φόρους δεν "βγήκε", κόψτε δαπάνες του κράτους

H χώρα εξακολουθεί σχεδόν 7 χρόνια να μην παράγει αυτά που χρειάζεται και ό,τι άλλο, που πουλώντας το να μπορούμε να εισάγουμε αναγκαία μη παραγόμενα. Οι έχοντες όμως την ευθύνη, μόνο αυτό δεν έκαναν, αλλά περί άλλων εξακολούθησαν να τυρβάζουν...

Του Βασιλείου Διον. Αναστασίου 

Έχουν ως μόνο μέλημα, είτε πώς θα εκλεγούν, είτε πώς να επανεκλεγούν, διατηρώντας όμως τις καρέκλες τους μέχρι τότε. Με φόρους όμως συνέχεια και όλο και περισσότερους, δεν "βγαίνει". Επήλθε το αντίστροφο. Επιτυγχάνεται...  μείωση εισπραττομένων. Οι αριθμοί δείχνουν αμείλικτοι, και υπάρχουν και οι μη εμφανιζόμενοι. Με άλλα λόγια και όχι με ακαταλαβίστικους όρους, δεν κερδίζουμε αυτά που έπρεπε, και δεν βγάζουμε, όσα χρειαζόμαστε.

Ανάγκη σύντομα να παραχθεί ξανά πλούτος. ΑΕΠ, GNP, Αξία, Value, όπως θέλετε πείτε το, αλλά ούτε με δανεικά ούτε με φόρους μόνο μπορεί να ζήσει ένας λαός. Αυτά είναι γνωστά σε όλους, αλλά κανείς δεν φροντίζει να τα διορθώσει.

Η ακολουθούμενη συνταγή επιβολής όλο και περισσότερων φόρων βολεύει ίσως τους δανειστές (όσο αποδίδει), -έτσι κι αλλιώς θα τα πάρουν, όπως και με τον τελευταίο ΔΟΕ, τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο-, το δε όλο πολιτικό σύστημα αποφεύγει με αυτό τον τρόπο να θίξει το υπερμέγεθες Κράτος, που από αυτό άμεσα και έμμεσα διατηρείται αυτό και οι στηρίζοντες το Δημόσιοι Υπάλληλοι, κατασπαράσσοντας τα υπολείμματα του μεγάλου φαγοποτιού της 35ετίας, σαν τις ύαινες από το ψοφίμι του θύματος του μεγάλου θηρίου.

Όλα τα άλλα, ακόμα και η ανησυχία και οι φόβοι να περιμένουμε πως θα ανάψει φωτιά και στο δικό μας σπίτι, επειδή έπιασε στο δάσος της Ανατολικής Μεσογείου, με τον επιδιωχθέντα ανεδαφικό "εκδημοκρατισμό" των μουσουλμανικών Κρατών, και τώρα καίγεται η Τούρκικη συστάδα, καθώς και η όλη πρεμούρα του Τσίπρα –εφαρμογή αποπροσανατολισμού μπροστά στην κατάρρευση της σύντομης ανόδου του- για απλή και καθόλου "άδολη" αναλογική και επαναφοράς εξουσιών του ΠτΔ, είναι κουραφέξαλα και ανοησίες, αν δεν μπει για τον κοσμάκη η κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για μακρύτερα. Το "Δος ημίν σήμερον" παραμένει όπως πριν 2.100 χρόνια. Για το μέλλον, "έχει ο Θεός"!

Εδώ θα κάνουμε μια αναγκαία παρένθεση αγανάκτησης.
Σπεύσανε όλες οι Κυβερνήσεις του Δυτικού κόσμου να διακηρύξουν ότι θα υπερασπισθούν το δίκαιο της εκλεγμένης δημοκρατικά Κυβέρνησης της Τουρκίας, και η Ελληνική, ότι για την απέλαση των 8 που ζήτησαν Άσυλο, θα ακολουθηθεί το Διεθνές Δίκαιο.

Μα ώ Φαρισαίοι υποκριταί! Ο Χίτλερ βγήκε με δημοκρατικές εκλογές το 1932, με 37,27%, (το SPD με 22% και το ΚΚΓ με 14%) και του έδωσε εντολή ο Πρόεδρος της Γερμανίας Στρατάρχης Χίντεμπουργκ, να σχηματίσει Κυβέρνηση. Και μετά, δεν έγινε ο στυγνότερος δικτάτορας όλων των εποχών;

Κολλούν στον τρόπο εκλογής που "δημοκρατικά" έβγαλε έναν μουσουλμάνο αποφασισμένο να γκρεμίσει ότι έφτιαξε ο κοσμικός Κεμάλ Ατατούρκ, -γιατί αυτό δείχνει η όλη εξέλιξη του πραξικοπήματος/οπερέττα-, και δεν υποστηρίζουν τους Κεμαλικούς Αξιωματικούς θεματοφύλακες των εντολών του για χωρισμό του Κράτους από το θεοκρατικό Ιερατείο, και εκδημοκρατισμό με από-μουσουλμανοποίηση, και κατάργηση του οθωμανικού αντιδραστικότατου Δοβλετιού;

Αν δεν σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν, διότι δεν θα μπορούσε αλλιώς να ξηλώσει ότι έφτιαξε ο Κεμάλ.Ποιοί υπερασπίστηκαν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία; Αυτά που κάνει τώρα ο Ερντογάν, 3 μήνες Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης; Τι υποστηρίζετε Κύριοι πολιτικοί της Δύσης; Μπορεί να ανέκρινε και να πιστοποίησε μέσα σε 2 μόνο μέρες ποιοι είναι ΄πραξικοπηματίες, 60.000 άτομα όλων των ειδικοτήτων και ιεραρχικών βαθμών, αν δεν είχε προετοιμάσει οργανωμένες προδιαγραφές επί μήνες για την κατάργηση την εξόντωση του Κεμαλικού κληροδοτήματος; Δεν το πάει για θεοκρατικό καθεστώς, όταν λέει ότι... δεν ψάλει, αλλά... διαβάζει μέρη του Κορανίου από το Ραδιόφωνο, Αρχηγός Κράτους; Τι άλλο από θεοκρατικό έκτρωμα μπορούσε να είναι, καλυπτόμενο από δημοκρατική ορολογία;

Και εμείς, πού είναι η παράδοση της Ελληνικής προστασίας διωκομένων; Ποιο Άσυλο πιστεύετε; του Πολυτεχνείου; του Παυσανία με το ξήλωμα της στέγης του Ναού που κατέφυγε;
Αρκούν αυτά. Να μην συνεχίσουμε.

Λοιπόν, για να παραγάγει αυτός ο τόπος ξανά –διότι παρήγε την προ-προηγούμενη 35ετία και ο κόσμος τότε έφαγε, ντύθηκε, πήρε ηλεκτρικό ψυγείο και πέταξε την βρώμικη παγωνιέρα, ηλεκτρική κουζίνα αντί φουφού, αγόρασε έπιπλα και πέταξε τις τρύπιες ψάθινες καρέκλες, αρκετοί απέκτησαν αυτοκίνητο, επισκέφθηκε την Ιταλία, και τόσα άλλα, χωρίς παρά ελάχιστο δανεισμό-πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που ακολούθησαν και οι τέως δορυφόροι χώρες της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, και όχι να περιμένει, ύστερα από "σκληρές 17ωρες διαπραγματεύσεις" να πάρει την δόση του. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες έληξαν, πάνε πιά.

Και οι δόσεις σταμάτησαν. Τα χαρίσματα στέρεψαν. Και οι κλέψαντες την Εξουσία, με την κατάρρευση πρώτα του ΠΑΣΟΚ, νόμισαν πως αενάως θα βάζουν και άλλους φόρους; Λες και οι φόροι είναι κάτι αυτό-παραγόμενο!

Να προσαρμοστούμε στον τρόπο που δουλεύουν έξω, και να επιδιορθωθεί το Κράτος. Η Επανίδρυση του, που για 7 χρόνια όχι μόνο έμεινε άθικτο, αλλά μεγάλωσε και άλλο. Δεν ζουν οι πολίτες μιάς χώρας μεταβαλλόμενοι σε Δημόσιους Υπάλληλους. Και να αφήσει το πλουσιοπάροχο στα λόγια Κράτος-Πρόνοιας, και να το κάνει αναλογικό, σύμφωνα με την όση ετήσια παραγωγή ΑΕΠ. Αν το ΑΕΠ αυξάνει, καλώς. Άλλως αν μειώνεται, περιορίζονται αυτόματα και οι κοινωνικές παροχές. Δεν έχουμε χρήματα να κόβουμε από τον τοίχο. Αυτά έχουμε, αυτά ξοδεύουμε.

Αυτή είναι η κατάσταση με λίγα λόγια. Δεν έχουμε τρόπο συνέχισης της ψευτο- επιβίωσης σε 3-4 το πολύ 6 μήνες, αν δεν... επαναστατήσουμε εναντίον της νωθρότητας κριτικής σκέψης που κατέλαβε τους εαυτούς μας. Δεν μας φταίνε οι άλλοι. Το μόνο που μπορούμε να δεχθούμε ότι πάσχουμε τρομακτικά από έλλειψη Ηγητόρων!!!

Το Κράτος να περιορίσει τις Δαπάνες, για τους περιούσιους πολίτες Δημόσιους Υπαλλήλους, σε όσα εισπράττει από τους μειούμενους πλέον φόρους, και όχι αυξανόμενους και μη πραγματοποιούμενους. Τα λένε οι Ξενοδόχοι, τα λέει το Υπουργείο Οικονομικών. Με την αύξηση των φόρων μειώθηκαν απολύτως οι εισπραττόμενοι. Πόσο άνοιγμα έχει στους προμηθευτές; Πόσους μήνες και χρόνια καθυστερεί πληρωμές δισεκατομμυρίων; Έτσι θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 %;

Να πάψει να κάνει τον μπατίρη επιχειρηματία με ζημιογόνες ΔΕΚΟ και να πάψει τις κλάψες ο Σπρίντζης, και να εύχεται να πωληθούν διότι όλων η "Καθαρά Θέση" είναι αρνητική και πρακτικά θα πωληθούν αντί ενός ευρώ, αν ήμασταν Κράτος που εφαρμόζει τους Νόμους!

Να λειτουργήσει "η αυτόματη δημοσιονομική ρύθμιση", ο καθιερωθείς με το όνομα "κόφτης", διότι τότε θα πλησιάσουμε να γίνουμε σωστό κράτος που σέβεται την συμφωνία που υπέγραψε του Μάαστριχτ, όταν οι Δαπάνες του ξεπερνούν αυτά που εισπράττει!

Τα λέμε και για το ΔΝΤ.
Η πολιτική φόρων δεν αποδίδει όταν δεν παράγεις πρακτικά τίποτε. Επιβάλλεται μείωση κρατικών Δαπανών. Αυτή την συνταγή να εφαρμόσετε από τώρα και στο εξής, με παράλληλη δημιουργία των προϋποθέσεων προσέλκυσης επιχειρήσεων διεθνούς ανταγωνισμού.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη Οικονομία, δεν δουλεύεις όπως όταν σήκωνες δασμούς προστασίας. Προσαρμόζεις όλους τους "συντελεστές του κόστους" στα επίπεδα του ανταγωνισμού.
Από πού εισπράττουμε σήμερα;

-Από τον Τουρισμό; Μειώθηκε η είσπραξη, ενώ αυξήθηκαν οι αφίξεις. Τι συμβαίνει;
-Από την Γεωργική Παραγωγή; Που όλος ο πακτωλός των Μεσογειακών Προγραμμάτων, επιδοτήσεων, ΚΑΠ, κτλ. πήγε μόνο σε ένα γυαλιστερό τρακτέρ, σε ένα ημιφορτηγό DATSUN, και σε μία ΒΜW; Και πόκα και σκυλάδικα; σε 16% Αγροτικό πληθυσμό, πρακτικά, ζήτημα αν είναι 5%;
-Από το εσωτερικό Εμπόριο; Μα αυτό είναι εσωτερικά ανακυκλούμενο. Δεν αυξάνει το ΑΕΠ.
-Από τις Εξαγωγές; Αυτό και αν είναι αστείο. Πρόκειται για κακόγουστο ανέκδοτο!
-Από την Βιομηχανία; Χα, χα, χα, χα! Για να μην γελάσουμε και με τις προοπτικές των... Καινοτομιών, innovations!!!

Όλο αστεία είμαστε! Δήθεν ιδεολογικές διαφορές!!!!! Σκυλοκαβγάς για την Εξουσία είναι μόνο. Καθίσατε 7 χρόνια να συντάξετε, ή ακόμα να αναθέσετε σε ξένους την σύνταξη ενός Σχεδίου Ανόρθωσης; Ανάρρωσης; Ανάκαμψης; Παραγωγής Καθαρού ή Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος; Συμμαζέψατε τον Συνδικαλισμό που 35 χρόνια σας κράτησε να τρώτε, ενώ αυτοί διοικούσαν; Οι μόνοι πού... τι παράδοξο!! δεν θέλουν να πωληθούν τα "Ασημικά". Βέβαια, αν αυτά δημιουργούν υποχρεώσεις δισεκατομμυρίων, αυτό δεν έχει σημασία. Πληρώνονται από φόρους!! Αυτοί έρχονται μόνοι τους εξ ουρανού.

Καιρός να συμμαζευτούμε. Αλλιώς βουλιάζουμε. Είναι ζήτημα πλέον μηνών, μόνο.

1 σχόλια :

comatande είπε... Best Blogger Tips

Είπε ο Κουλης!!Εσύ ζεις τη νιρβάνα των φιλελεδων ότι για όλα φταίει το δημόσιο.Όλα τα προβλήματα του συσταθεν νεοελληνικού κράτους δημιουργήθηκαν από το δημόσιο μας λες.Μάλιστα και μετά ξύπνησες από το όνειρο που σου είπαν να δεις και να εθελοτυφλείς στα πραγματικά αιτία της κατάρρευσης του κράτους σου.Είπαμε φιλελε Απόψεις μπρος το κέρδος τι είναι κάνα πτώμα παραπάνω και ας είναι και τι δικό μας.Και μην ξεχνάς μεγάλε ιδιώτη επενδυτή να δανειστείτε από καμία τράπεζα του κράτους για να επιβιώσεις.Γιατί από εκεί περιμένεις τις δύσκολες στιγμές να σε σώσει το κράτος και όχι ο φίλος σου Ό ιδιώτης.Αυτός θα βρει ευκαιρία να σε φάει ζωντανό έτσι λέει το μαύρο βιβλίο του νεοφιλελευθερισμού.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger