Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Στήσαμε αυτί! Τi συζητούσαν οι Λουτρακιώτες στη παραλία;

- Advertisement -

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν πραγματικά πολύ καυτό μιας και το θερμόμετρο χτύπησε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία και βρέθηκε στη παραλία του Λουτρακίου απολαμβάνοντας κάτι το δροσιστικό μαζί με οικεία πρόσωπα. Ποια ήταν τα θέματα συζητήσεων όμως των συνδημοτών μας;; …..

Αρχικά, εντοπίσαμε δύο διαφορετικές παρέες ενηλίκων να συζητούν για τα #PokemonGo. Είναι γνωστό σε όλους το καινούργιο παιχνίδι στα κινητά που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τη αληθινή ζωή κάνοντας μικρούς και μεγάλους να περπατούν χιλιόμετρα για να εντοπίσουν και να πιάσουν κάποιο Pokemon.  Όχι, απλά μιλούσαν για τα αποκτήματά τους, αλλά περπατούσαν αφοσιωμένοι σε ολόκληρη τη παραλία για να βάλουν και άλλα στην συλλογή τους.

Μην το σκέφτεστε! Να ένας ακόμη καλός λόγος να επισκεφτείτε το πανέμορφο Λουτράκι. Είναι γεμάτο Pokemon !!!

Λίγο παραπέρα “κρυφακούσαμε” μια νοστιμότατη – καλοκαιρινή συνταγή “Γλυκό του κουταλιού κεράσι” από δυο γυναίκες και καταγράψαμε τα υλικά που θα χρειαστούν και τη διαδικασία.

Υλικά
• 900 γραμ. πετροκέρασα καθαρισμένα
• 450 γραμ. κεράσια (σκούρα) καθαρισμένα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 φλυτζ. καφέ νερό
• 2 βανίλιες
• χυμό από 4 λεμόνια

Εκτέλεση
Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Αν είναι πολύ ώριμα, μπορούμε να τα κάνουμε μαρμελάδα κεράσι.
Τα πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και το χυμό από 3 λεμόνια, για 2 ώρες να σφίξουν. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με μπόλικο νερό.

Στη συνέχεια, με το ειδικό εργαλείο, (ή με την ανάποδη ενός τσιμπιδιού για τα μαλλιά), αφαιρούμε τα κουκούτσια, πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψουμε τους χυμούς και τα κουκούτσια.
Όταν τα καθαρίσουμε όλα, ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το 1 φλυτζάνι του καφέ νερό και το φυλάμε (το νερό), για να το χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε εναλλάξ κεράσια και ζάχαρη σε στρώσεις και ρίχνουμε το νερό από τα κουκούτσια.

Τ᾿ αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να βγάλουν τα κεράσια τους χυμούς τους και την επόμενη μέρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να πάρει βράση το γλυκό, χωρίς να ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσει.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πάρα πολύ τη φωτιά, (γιατί φουσκώνει πολύ) και με μια τρυπητή κουτάλα, ξαφρίζουμε τους αφρούς από την επιφάνεια.
Σιγοβράζουμε για 15΄, κι έπειτα αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει τελείως, για τουλάχιστον 7 – 8 ώρες.

Τέλος, ακριβώς δίπλα από τις γυναίκες ακούσαμε τρεις ηλικιωμένους ανθρώπους να συζητούν για τις περικοπές των συντάξεων και τις αυξήσεις της αγοράς. και να παραθέτουν το προβληματισμό τους για τον Πρωθυπουργό. Όχι μονάχα τους ακούσαμε να συζητούν, αλλά είδαμε την απελπισία και το άγχος στο ρυτιδιασμένο πρόσωπό τους.


Φυσικά, απίστευτο γέλιο είχαν και τα σχόλια μιας παρέας ανδρών για όλες (μα όλες όμως) τις κοπέλες της παραλίας. Και μετά λένε τις γυναίκες κουτσομπόλες…

                                                                                                                 Βy Πασπαρτού 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog