Google Analytics

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Έρχονται 2 τουριστικά μέγκα-πρότζεκτ μεγάλης αξίας στην Κόρινθο

Το δρόμο προς την υλοποίηση φαίνεται ότι παίρνουν τέσσερις διεθνούς εμβέλειας τουριστικές επενδύσεις ύψους άνω των 2 δις σε Κρήτη, Κόρινθο, Αταλάντη και Κάρυστο οι οποίες το προηγούμενο διάστημα είχαν κολλήσει, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία, στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας...

Πρόκειται για τουριστικά συγκροτήματα που θα προσελκύσουν υψηλότατου επιπέδου τουρισμό με υπερπολυτελή δωμάτια, εξοχικές κατοικίες, γήπεδα γκολφ, υδάτινα πάρκα, τελεφερίκ, μαρίνες, ελικοδρόμια κλπ. και που αναμένεται να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας τονώνοντας σημαντικά τις τοπικές οικονομίες στις οποίες θα λειτουργούν.

Atalanti Hills: Επένδυση 1,5 δις σε 12.500 στρέμματα

Ειδικότερα, τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού με αποφάσεις δημοσιευμένες στον ιστότοπο της Διαύγειας, προχώρησαν, πριν από μερικές ημέρες, στην έγκριση των στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για δύο σύνθετα τουριστικά καταλύμματα στην Κόρινθο και την Αταλάντη.

Πρόκειται για το Atalanti Hills για το οποίο, σύμφωνα με την μελέτη, χαρακτηρίζεται και οριοθετείται ως Περιοχή Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) συνολική έκταση περίπου 12,3 χιλιάδων στρεμμάτων. Από αυτά περίπου 340 στρέμματα έχουν χαρακτηριστεί ως έκταση μη δασικού χαρακτήρα που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, 73 στρέμματα είναι χορτολιβαδική έκταση, για 16 στρέμματα εκκρεμεί η υπαγωγή τους στο άρθρο 67 του ν.998/1979 (Αγροί που άλλαξαν μορφή) και έκταση 11,3 χιλιάδων στρεμμάτων είναι δάσος αείφυλλων πλατύφυλλων.

Τι θα περιλαμβάνει το Atalanti Hills
Tο έργο που θα αναπτύξουν η Λοκρός Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε, η Europa Capital και η Prufrock Investments, που ανήκουν στους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς ακινήτων στην Ευρώπη είναι συνολικού προϋπολογισμού της τάξης του 1-1,5 δισ. ευρώ και θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα στις περιοχές Νότος, Ζέφυρος και Βορράς όπου θα αναπτυχθούν ισάριθμα γήπεδα γκολφ και ξενοδοχειακά συγκροτήματα συνολικής δυναμικότητας 2.990 κλινών και 3.306 επιπλωμένες κατοικίες 5.882 κλινών. Στεγασμένες και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο, εγκαταστάσεις πολιτισμού και αναψυχής, υδάτινο πάρκο, κέντρο υδροθεραπείας κ.ά. Στα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν εντός της ΠΟΤΑ περιλαμβάνεται το απαραίτητο εσωτερικό οδικό δίκτυο, αλλά και εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών.

Τα κτίρια καλύπτουν μόνο το 2,56% της έκτασης της ΠΟΤΑ. Το φυσικό περιβάλλον ενσωματώνεται στο σχεδιασμό, με ζώνες δάσους ή βλάστησης να παρεμβάλλονται μεταξύ των συμπλεγμάτων των κατοικιών.

Το μέγιστο ύψος των κτιρίων προβλέπεται στα 13,5 m (3 όροφοι). Οι κτιριακοί όγκοι χωροθετούνται κλιμακωτά στα φυσικά υψόμετρα ακολουθώντας το ανάγλυφο της έκτασης, ώστε να περιορίζεται η μορφολογική επίδραση της δόμησης

Οι ανάγκες ύδρευσης καλύπτονται από υδρογεωτρήσεις. Οι ανάγκες άρδευσης καλύπτονται με αξιοποίηση των χειμερινών επιφανειακών απορροών οι οποίες θα συνδυάζονται με το ανακτώμενο από την επεξεργασία λυμάτων νερό και θα ταμιεύονται σε επιφανειακές λιμνοδεξαμενές ή υπόγειες δεξαμενές. Όταν υπάρχει ειδική ανάγκη, το νερό άρδευσης θα συμπληρώνεται από υπόγεια νερά
Η κατασκευαστική περίοδος των κατοικιών υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με τα ξενοδοχεία και θα ολοκληρωθεί σε βάθος 18 ετών. Βάσει των υπολογισμών του φορέα της επένδυσης, το συγκρότημα θα δημιουργήσει περισσότερες από 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσα στην επόμενη 15ετία (από την έναρξη κατασκευής), ενώ στην περίοδο πλήρους λειτουργίας θα εξασφαλίζει πάνω από 8.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ένα τουριστικό «χωριό» στην Κόρινθο
Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού ενέκριναν ένα ακόμη σύνθετο τουριστικό κατάλυμα δυναμικότητας 810 κλινών το οποίο αναπτύσσεται σε επιφάνεια 780 στρεμμάτων από τα οποία
718,4 στρέμματα είναι δασική έκταση και 62 στρέμματα αγροτική έκταση.

Βρίσκεται στη θέση "Νησί Μαρέζα - Κοκόσι" της Τοπικής Κοινότητας Κατακαλίου της Δημοτικής Ενότητας Σαρωνικού, του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σε εκτός σχεδίου πόλεως και οικισμού περιοχή. Θα διαθέτει ξενοδοχειακό κατάλυμα, κέντρο υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος (θα προέρχεται από τις πηγές των Λουτρών Ωραίας Ελένης), τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, και συνοδά υποστηρικτικά έργα τα οποία περιλαμβάνουν τεχνητή παραλία, καταφύγιο τουριστικών σκαφών (μέχρι 54), parking, τελεφερίκ, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και χώρο υποδοχής ελικοπτέρων.

Η κάλυψη στις δασικές εκτάσεις δεν θα υπερβαίνει το 10% των χαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων, δηλαδή τα 71,83 στρέμματα, και η συνολική δομούμενη επιφάνεια θα ανέρχεται έως 39 στρέμματα με συντελεστή δόμησης για τα δασικά τμήματα 0,5 και μέσο υλοποιούμενο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου 0,05.

Επίσης, η συνολική επιφάνεια δόμησης των τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών θα είναι μικρότερη από το 60% της συνολικής δομούμενης επιφάνειας.

Όσον αφορά τις ανάγκες ύδρευσης καλύπτονται καταρχήν από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης. Σε περίπτωση αδυναμίας πλήρους κάλυψης των αναγκών, θα χρησιμοποιηθούν εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής νερού, όπως συστήματα αφαλάτωσης. Η πρώτη φάση της επένδυσης τοποθετείται στα 40 εκατ. ευρώ, με τον φορέα ανάπτυξης του έργου να είναι η εταιρεία Νησί Μαρέζα διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τους Δημήτρη Παπανικολάου, Αντώνη Αλεξόπουλο και Σωτήρη Αποστολόπουλο.

economy365.gr

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ Η ΑΛΜΥΡΗ!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

μηπως πρεπει να κοιταξει και ο Δημος Λουτρακιου να παρουν τα ακινητα της Διορυγας μπας και γινει κανενα εργο υποδομης; νομιζω οτι ειναι μεγαλη ευκαιρια,διοτι εκει εχουν διαλυσει τα παντα ,και δεν προκειτε να γινει τιποτα.Νομιζω οτι ειναι απο τα καλυτερα υπο αναπτυξη κοματια της κορινθιας με πολαπλα οφελη για ολη την περιοχη.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger