Google Analytics

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Πώς και γιατί η Εφημερίδα των Συντακτών τα "χώνει" στη δημοτική αρχή Γκιώνη

Ηταν όλα έτοιμα. Είχαν γίνει οι συνεννοήσεις με τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων και είχαν επιλεγεί οι περίπου 1.100 πρόσφυγες που θα φιλοξενούνταν μέχρι τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, οι πιο ανυπεράσπιστοι απέναντι στις δύσκολες συνθήκες των περισσότερων καταυλισμών...


Το μόνο που έμενε ήταν να υπογραφούν οι συμβάσεις με τα ξενοδοχεία· ζήτημα ημερών, όπως ενημέρωνε στις 14 Ιουνίου τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρκ, με μια επιστολή που παρακινούσε διακριτικά τον δήμο να διερευνήσει μαζί με τον διεθνή οργανισμό «την πιθανότητα κοινών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν ευεργετικές τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την τοπική κοινωνία», και επιπλέον εξέφραζε ευγνωμοσύνη και σεβασμό «για την υποστήριξη που δείχνει ο ελληνικός λαός απέναντι στη δύσκολη κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα, ψάχνοντας απεγνωσμένα για ένα ασφαλές περιβάλλον και ένα μέλλον στην Ευρώπη».

Σήμερα, το σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων στα δύο ξενοδοχεία των Αγίων Θεοδώρων που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Υπατης Αρμοστείας λόγω της ανταγωνιστικής τιμής που προσέφεραν, έχει ανασταλεί επ’ αόριστον και είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί, εξαιτίας της έντονης αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής που, στον αντίποδα του πνεύματος αλληλεγγύης άλλων περιοχών που μοιράστηκαν την ευθύνη της φιλοξενίας, έκαναν σαφές πως σκοπεύουν να μη δεχτούν πρόσφυγες στην περιοχή τους.

«Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων δεν δύναται να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες», διευκρινίζει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στις 17 Ιουνίου, όπου συζητήθηκε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, επικαλούμενο τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, που θα απειλούνταν με ολοσχερή καταστροφή («μόνο και μόνο με το άκουσμα της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, θα επηρεαστεί η τουριστική κίνηση […]. Πλησίον του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι το τουριστικό κέντρο της δημοτικής ενότητας των Αγίων Θεοδώρων (περιοχή Πευκάκια), η παραλία του οποίου διαθέτει γαλάζια σημαία επί σειρά ετών και η εγκατάσταση προσφύγων θα ακυρώσει πλήρως και ολοσχερώς τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής»).

Υπάρχει επίσης έντονο πρόβλημα ύδρευσης, που «θα καθιστούσε αδύνατη την επαρκή παροχή νερού στους κατοίκους και τους πρόσφυγες», αλλά και υποστελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και της αστυνομίας, και το αποτέλεσμα θα είναι να χαθεί το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας και να δημιουργηθεί «μία υγειονομική βόμβα που θα έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων».

Δομική αντίφαση

Αυτό που εντυπωσιάζει στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και σε όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο έκτακτο συμβούλιο της δημοτικής ενότητας των Αγίων Θεοδώρων στις 15 Ιουνίου, μία μέρα μετά την επιστολή της Υπατης Αρμοστείας, με την παρουσία του δημάρχου και του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. Χρήστου Δήμα (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και Μαρία Θελερίτη ενημέρωσαν ότι είχαν υποχρεώσεις στη Βουλή και δεν μπορούσαν να παραστούν), δεν είναι μόνο η δομική αντίφαση ανάμεσα στα επιχειρήματα που επιστρατεύονται: από τη μία επίκληση στην προστασία του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής και από την άλλη επίκληση για ελλείψεις υποδομών και προσωπικού, που δεν μπορεί να αποτελούν πρόβλημα για τη φιλοξενία μόνο των προσφύγων, αλλά και των τουριστών.

Αν αυτή η αντίφαση προδίδει το ξενοφοβικό υπόβαθρο των επικλήσεων στη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, σταθερή αναφορά άλλωστε σε κάθε περίσταση ξενοφοβικού λόγου, εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι απουσιάζει και η παραμικρή ένδειξη όχι ευαισθησίας, αλλά απλής αναγνώρισης ότι στην άλλη πλευρά βρίσκονται θύματα πολέμων και διώξεων - άνθρωποι που ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλο κίνδυνο και βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Τόσο στο έκτακτο συμβούλιο όσο και στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει λέξη για την προέλευση και την πορεία των προσφύγων, κουβέντα για τις χειρονομίες αλληλεγγύης και την ευθύνη της φιλοξενίας που αναλαμβάνουν άλλες περιοχές, καμία αναφορά σε όσα συνέβησαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην ευρύτερη περιοχή και στην Ευρώπη.

Το αντίθετο. Ακόμα και η παρακίνηση του εκπροσώπου της Υπατης Αρμοστείας, να γίνουν κοινές δραστηριότητες με τον δήμο, ευεργετικές για τους πρόσφυγες και την τοπική κοινωνία, εκλαμβάνεται σαν προσβολή.

«Μας ζητάνε ειρωνικά στο έγγραφο όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους περιθάλψουμε, να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις μαζί τους, και σιγά σιγά έμμεσα ζητάνε να τους αφομοιώσουμε μέσα στην κοινότητά μας. Δεν το θέλουμε, δεν δεχόμαστε ούτε κουβέντες ούτε τίποτα. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αλλοιώνει τον πληθυσμό της περιοχής μας ούτε με 400 ούτε με 1.400 άτομα, γιατί δεν ξέρουμε αύριο τι θα γίνει», ήταν η τοποθέτηση τοπικού συμβούλου που συγκέντρωσε τα περισσότερα χειροκροτήματα στο έκτακτο συμβούλιο.

Αλλοι ξεκαθάρισαν πως πρόβλημα είναι η ίδια η παρουσία των προσφύγων, όχι μόνο ο όποιος κίνδυνος για τον τουρισμό.

«Δεν τους θέλουμε γενικώς, όχι μόνο το καλοκαίρι - υπάρχει εγκληματικότητα. Εχουμε κανέναν να μας φυλάει;» ακούστηκε, ενώ διατυπώθηκε η άποψη πως «αν δεν αντιδράσουμε, θα γίνουμε Ειδομένη».

Αν σε κάποιον στο έκτακτο συμβούλιο δημιουργήθηκε η απορία πώς μπορεί να σταθεί η σύγκριση ανάμεσα σ’ έναν άτυπο καταυλισμό χιλιάδων ανθρώπων δίπλα στα σύνορα και σε ξενοδοχεία με υποδομές και συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία ασύλου, δεν την εξέφρασε.

Γαλάζιες και... μαύρες σημαίες

Φαίνεται πως κάποιοι στην περιοχή θέλησαν να υψώσουν δίπλα στη γαλάζια σημαία της παραλίας των Αγίων Θεοδώρων τη μαύρη σημαία της μικροψυχίας, αν όχι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ακυρώνοντας τη δυνατότητα μιας λογικής συζήτησης, που θα μπορούσε να αναζητήσει λύσεις που να ικανοποιούν τόσο την ανάγκη της φιλοξενίας προσφύγων όσο και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας.

Γιατί ορισμένες από τις ανησυχίες αυτές, αν απομονωθούν από το ξενοφοβικό τους πλαίσιο, θα μπορούσαν να είναι δικαιολογημένες.

«Εσείς θα παίρνατε την παρέα σας να πάτε να κολυμπήστε σε μια παραλία που δίπλα σας κολυμπούν εκατοντάδες πρόσφυγες;» ρωτά ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, απαντώντας με ερώτηση το ερώτημα της «Εφ.Συν.», πώς κινδυνεύει ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής από τους πρόσφυγες.

Είναι αλήθεια πως μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στέκεται σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, δίπλα τους, και βάζει απέναντί της τις ρατσιστικές διακρίσεις.

Αλλά μπορεί να θεωρηθεί τελείως αβάσιμη η ανησυχία των τουριστικών επιχειρήσεων, όταν μέχρι πρόσφατα ήταν κρατική πολιτική η απροκάλυπτη ξενοφοβία και εξακολουθεί να αποτελεί πολιτική επιλογή για μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος και των μέσων ενημέρωσης;

Μπορεί να διασφαλίσει κανείς στους επιχειρηματίες των Αγίων Θεοδώρων ότι δεν θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα επιχειρηματίες άλλων τουριστικών περιοχών, για να στρέψουν τον κόσμο προς τα δικά τους μέρη, όπως ανησυχούν;

«Αν μιλούσαμε για άλλη, μη τουριστική περιοχή, θα ήταν διαφορετικά. Στην περιοχή κατεβαίνουν εκδρομή χιλιάδες Αθηναίοι με πούλμαν. Εγώ δεν μπορώ να πάω κόντρα στην τοπική κοινωνία, που αντέδρασε σύσσωμη, ούτε να ωραιοποιήσω τα πράγματα»,λέει ο κ. Γκιώνης.

Φέρνει το παράδειγμα της φιλοξενίας περίπου 150 προσφύγων σε ξενοδοχείο στον Ισθμό που, έπειτα από διακοπή λίγων μηνών, λειτουργεί και πάλι υπό την Υπατη Αρμοστεία χωρίς καμία αντίδραση από την τοπική κοινωνία, αλλά αντιθέτως με τη βοήθεια πολλών αλληλέγγυων πολιτών.

Αναγνωρίζει ωστόσο πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού, σε περιοχή κυρίως γραφείων.

Επιδερμική εξέταση

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σωτήρης Νικολάου αναφέρεται στο οξύ πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει φέτος η περιοχή και επισημαίνει πως η φιλοξενία ενός σταθερού αριθμού προσφύγων είναι διαφορετικής τάξης από τη φιλοξενία τουριστών, που φτάνουν στην περιοχή κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και προστίθενται στον αριθμό των παραθεριστών που κατοικούν εκεί, αυξάνοντας τον πληθυσμό των Αγίων Θεοδώρων από περίπου επτά χιλιάδες τον χειμώνα σε περίπου 20 χιλιάδες το καλοκαίρι.

Δεν διευκρινίζει όμως πώς μπορεί το πρόβλημα με το νερό να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα για τον αποκλεισμό συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, αντί να αναζητηθούν λύσεις, όπως θα συνέβαινε αν γέμιζαν ξαφνικά τα ξενοδοχεία με παραθεριστές.

Οπως και να έχει, από πουθενά δεν προκύπτει πως έγινε προσπάθεια να εξεταστούν τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις ή να αναζητηθούν λύσεις που περιλαμβάνουν τη φιλοξενία των προσφύγων, έστω ενός μικρότερου αριθμού. Δεν φαίνεται, για παράδειγμα, να εξετάστηκε το ενδεχόμενο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας από την παρουσία προσφύγων, η φιλοξενία των οποίων χρηματοδοτείται άλλωστε από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία του ενός ξενοδοχείου, ο σχεδιασμός προβλέπει την απασχόληση 30 εργαζομένων για την προετοιμασία του φαγητού, την περιφρούρηση, τη μεταφορά των προσφύγων με πούλμαν στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων και στην Αθήνα, και την ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη από δύο γιατρούς, ώστε να μην επιβαρυνθεί το τοπικό κέντρο υγείας.

Προβλέπει επίσης να αναλάβει το ξενοδοχείο την αφαλάτωση του νερού προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το δίκτυο, ενώ θα λειτουργεί πολυχώρος για την ψυχαγωγία των φιλοξενούμενων και πισίνα για να κολυμπούν.

«Η όποια έλλειψη συντονισμού ή υποδομών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει την άρνηση της φιλοξενίας προσφύγων. Το παράδειγμα άλλων περιοχών δείχνει πως ακόμα και αυτοί που έβγαιναν στα κάγκελα αντιδρώντας στην παρουσία προσφύγων αλλάζουν στη συνέχεια στάση, γιατί διαπιστώνουν πως είναι δυνατή η παροχή οργανωμένης φιλοξενίας σε αξιοπρεπείς συνθήκες και πως οι πρόσφυγες μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία για όσο διάστημα παραμείνουν, με σημαντικά οφέλη για όλους», λέει στην «Εφ.Συν.» ο βουλευτής Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της ΕΠΕΚΕ Προσφυγικού Γιώργος Ψυχογιός.

Είναι καλό για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά σεβόμαστε τις αποφάσεις τους

Υστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την επιστολή του εκπροσώπου της, η Υπατη Αρμοστεία επιχείρησε, χωρίς αποτέλεσμα, να εξηγήσει στη δημοτική αρχή ότι η φιλοξενία προσφύγων μπορεί να είναι ευεργετική για την τοπική κοινωνία.

Εφόσον επέμεναν οι αντιδράσεις, αποφάσισε να μη συνεχίσει το πρόγραμμα και αναζήτησε αλλού θέσεις για τη φιλοξενία των προσφύγων που είχαν επιλεγεί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του διεθνούς οργανισμού, η Υπατη Αρμοστεία σέβεται τη θέση των τοπικών κοινωνιών και είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η συμφωνία τους για να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας στην περιοχή τους.

Αντιδράσεις έχουν υπάρξει και σε άλλες περιοχές, ενημερώνει η εκπρόσωπος, αλλά η συνολική εικόνα είναι θετική, χάρη και στους μεγάλους δήμους της χώρας που είναι ανοιχτοί στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που έχει την ευθύνη συνολικά για τη φιλοξενία των προσφύγων στη χώρα μας, επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία πως έχει καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα και οικογένειες που διαχειρίζεται η Υπατη Αρμοστεία και εκφράζει την ελπίδα να δημιουργηθούν τους επόμενους μήνες και οι υπόλοιπες 13.000 θέσεις από τις 20.000 που προβλέπει το πρόγραμμα.

Οδυνηρή έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας και τους ντόπιους Αλληλέγγυους

Αν και κυριάρχησαν οι αντιδράσεις στο τοπικό και το δημοτικό συμβούλιο, υπήρξαν έντονες διαφοροποιήσεις στην κοινωνία της Κορινθίας.

«Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε ούτε τον ρόλο της Υπατης Αρμοστείας ούτε και την τελική κατάληξη του ζητήματος. Θέλουμε όμως να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας σε ενέργειες που απομονώνουν τον συγκεκριμένο Δήμο από τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομόθυμη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες και προσπαθούν να εμφανίσουν αρνητικά διακείμενο τον δημοκρατικό λαό του συγκεκριμένου Δήμου. Απόψεις σαν κι αυτές που εκφράζονται στο συγκεκριμένο ψήφισμα, όπως π.χ. ότι οι πρόσφυγες αποτελούν υγειονομική βόμβα, ότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των κατοίκων, ότι αποτελούν εμπόδιο για τους παραθεριστές και ότι θα μας πιουν το νερό μας (πάλι καλά που δεν αναφέρεται το αίμα μας) δεν νομίζουμε ότι απηχούν τη στάση και τις διαθέσεις των δημοτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

Δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και η Αλληλεγγύη για τους Πρόσφυγες - Πρωτοβουλία Κορινθίας.

«Από τη Μυτιλήνη ώς την Ειδομένη και από τον Εβρο ώς την Αθήνα, χιλιάδες άνθρωποι επέδειξαν το μοναδικό απαραίτητο συστατικό που μπορεί να δώσει κάποιες άμεσες λύσεις στο τεράστιο και δύσκολα διαχειρίσιμο προσφυγικό πρόβλημα: τον ουμανισμό τους. Ετσι ξεπεράστηκαν όσες ρατσιστικές, ξενοφοβικές αντιδράσεις εμφανίστηκαν στην αρχή και μειώθηκαν τα δυσεπίλυτα ζητήματα της συρροής ανήμπορων ανθρώπων, αλλά και επιτεύχθηκε -σε μεγάλο βαθμό- μια πρώτη διαχείριση των θεμάτων που προέκυψαν. […] Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται στο ψήφισμα είναι έωλα και σε μερικές περιπτώσεις φαιδρά, αποδεικνύοντας ότι όπου και να επιχειρούνταν η δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων, το μόνο που θα κάναμε θα ήταν να προσπαθήσουμε να την αποτρέψουμε», αναφέρουν.

17 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αν και διαφωνώ σε πολλά θέματα με τον Γκιώνη σε αυτό πιστεύω πως εκανε το σωστο...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Σε τι ωφελει η αναδημοσιευση αυτου του αρθρου περαν των κλικ στο blog σας; συμφωνείτε με την ελευση προσφυγγων στο δημο μας; παρτε θεση για να συννενοηθουμε! Επραξε καλλώς ο Γκιωνης ή όχι;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εκανε κατι σωστο επιτελους ογκιωνης

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δεν είναι ότι έκανε το σωστό ο Γκιώνης, αλλά ήταν η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν μπορούσε να την παρακάμψει. Όλα έχουν μάθει κάποιοι να τα ρίχνουν σε ξενοφοβία, ομοφοβία και ρατσισμό. Φτιάχτηκαν λέξεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η ελονοσία που επανεμφανίστηκε δηλαδή δεν είναι σοβαρό ζήτημα? Όποιος δεν θέλει τους ασθενείς μετανάστες θα ονομαστεί τώρα ελονοσιοφοβικός? Αυτό μας έλειπε.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

απο την παραλια Πευκακια εχει βλεπετε τοσα πολλα εσοδα ο Δημος που δεν ηθελε να τα χασει.Να δουμε τι θα λενε οταν θα πληρωνουν τα χρεη της περιφιμης κοινοπραξιας.Οσο για την ελειψη νερου βεβαια αφου μετρησανε πρωτα τους ψηφους που πηρανε απο αυτο και ειδαν οτι δεν υπαρχουν αλλοιειπαν να σταματησουν τη διανομη.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αν και δεν είναι τόσο ανθρώπινο,αν κρίνουμε απ τα αποτελέσματα σε Χίο,Λέσβο και λοιπά νησιά που δε πάτησε κανένας τουρίστας λόγω προσφύγων,σίγουρα ο Γκιώνης έκανε το σωστό.Αν θέλει το κράτος να τους αφομοιώσει ας τους εγκαταστήσει σε ηπειρωτικές,αγροτικές περιοχές κι ας τους βάλει να δουλεύουν σιγά σιγά στις καλλιέργειες.Ετσι κι αλλιώς και στην πετρίδα τους δεν έτρωγαν κι έπιναν τσάμπα,κάπου δούλευαν.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Η γκετοποίηση απαγορεύεται και με νόμο

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εξω οι ψευτοανθρωπιστές με τις ΜΚΟ που οικονομάνε μεγαλά χρηματικά ποσα από το κράτος.
Και που στην πραγματικότητα εκμεταλλεύονται τους μετανάστες ενώ για τους Έλληνες που πεινάνε δεν δίνουν φράγκο...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Είμαστε μια θαυμάσια κοινωνία. Οι ελεγμένοι πρόσφυγες που θα μένουν σε ξενοδοχείο με προσωπικό που θα παρασκευάζει φαγητό σε χώρους που θα είναι προσεγμένοι από το ξενοδοχείο μας ενοχλούν αλλά οι γύφτοι που κατακλύζουν την παραλία των Αγ. Θεοδώρων δεν πειράζουν κανέναν. Επίσης οι κάθε λογής Έλληνες αλλά γύφτοι στην συμπεριφορά που αφήνουν κάθε λογής σκουπίδια στην παραλία είναι καλοδεχούμενοι;
Δεν υποστηρίζω ούτε την γκετοποίηση ούτε την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση προσφύγων αλλά αυτή με τις προδιαγραφές που αναφέρονται κάθε άλλο παρά ανεξέλεγκτη είναι.
Προέρχομαι από οικογένεια μικρασιατών και οι γιαγιάδες μας έχουν πολλές ιστορίες από την "υποδοχή" των γηγενών Ελλήνων και το πόσο κυνήγι φάγανε μέχρι να βρούνε τον δρόμο τους. Δεν είναι όλοι οι μετανάστες εγκληματίες ούτε κλέφτες αυτοί που έρχονται στα ξενοδοχεία είναι οικογένειες με παιδάκια.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Η κυβέρνηση και τα "παπαγαλάκια" της έχουν αποφασίσει (μόνοι τους? ) να μοιρασουν σε όλη τη χώρα, πρόσφυγες - μετανάστες λαθραιους και μη, που προέρχονται απο Συρία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Μαρόκο. .. κλπ.
Οι μη κυβερνητικες οργανωσεις μπορούν εύκολα να παρακαμψουν Δήμους περιφερειες νόμους, υπηρεσίες υγιεινής κλπ.
Ο απλός Έλληνας πρέπει να σκύβει. .. δεν πρέπει να αντιδρά γιατί τους χαλάει τα σχέδια. ...

Γιώργος Στάμου
Δ. Σύμβουλος Λουτρακίου Περαχωρας & Αγ. Θεοδώρων.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

2:49 μ.μ. σωστός, αλλά αυτό είναι μία απλή διαπίστωση. Το πρόβλημα είναι πως θα αντιμετωπιστεί ριζικά. Φρονώ ότι ψήφισες κατά του να έρθουν στον τόπο μας. Για να δούμε αν η αριστερή κυβέρνηση αντιδράσει και με ποιο τρόπο. Διότι απόφαση που δεν συμφωνεί με τα πιστεύω τους είναι ακραία, αντιδημοκρατική, φασιστική και τα τοιαύτα. Και γιαυτο πολεμάται και καταπολεμάται!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Συμφωνώ μαζί σας και απόλυτα κύριε Στάμου!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

1.51 και που το ξερεις εσυ οτι δεν ειναι εγκληματιες ? το εγγυασαι ? που να το εγγυηθεις .. ουτε για τον εαυτο σου δεν θα μπορουσες ! Και τερμα η καραμελα με τους ελληνες μικρασιατες !εκεινοι ηρθαν απο πολεμο .. εδω δεν μας ερχονται μονο συριοι .. εκτος και αν στο μπαγκλαντες και στο πακισταν εχουν πολεμο και δεν το μαθαμε εμεις !
οσο για τον αλλο κυριο που αποκαλει τους Ελληνες γυφτους παιζει να ειναι ο ιδιος! Αν δεν σας αρεσουμε να βαφτιστειτε πακιστανοι .

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

1:51 μ.μ. Αλλο τοτε απο την Σμυρνη εδω ξερουμε πολλυ καλα οτι δεν ειναι προσφυγες 61 κρουσματα ελεονοσιας εχουμε απο αυτους που κανανε καταληψη στη χωρα μας τη δεν καταλαβενεις

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

250,000 ευρώ ανά πρόσφυγα το πρόστιμο που προτείνει ο Αβραμόπουλος στις χώρες που δεν δέχονται σταθμούς μετεγκαταστασης προσφύγων!
Το νου σας μην γίνει παράκαμψη και το πρόστιμο πάει στους Δήμους που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. ....!
Συγχαρητήρια κε Στάμου που αν και λιγομιλητος δεν φοβάστε σε σημαντικά προβλήματα της περιοχής σας να λέτε την άποψη σας χωρίς να φοβάστε το πολιτικό κόστος όπως κάποιοι άλλοι. .... ισως γιατί δεν είστε πολιτικός αλλά σας ενδιαφέρει πρώτα το καλό του τόπου σας!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έρχονται νομοθετικά “τρικ” για να μπορούν να εργάζονται οι πρόσφυγες

Για όσους έχουν καταγράφει, η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Μουζάλας, προτίθεται να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα να έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασίας, στέγασης και υγείας. Όπως είπε προχωρούν τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στους καταυλισμούς ενώ πρόσθεσε ότι θα αλλάξουμε το καθεστώς και θα δώσουμε και δικαίωμα εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο κ. Μουζαλας διευκρίνισε ότι, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι πρόσφυγες δεν μπορούν να εργαστούν. «Αυτό θα το αλλάξουμε» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε ότι θα το φροντίσουμε να μην γκετοποιηθούν.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger