Google Analytics

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Λουτράκι: Γενική συνέλευση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Εντυπωσιακή η προσέλευση των συνέδρων ψήφισαν 205 εκπρόσωποι  από τα συνολικά 224 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου...

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ξεκίνησε στο Λουτράκι η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, στη διάρκεια της οποίας έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

«Πριν από τέσσερα χρόνια ο Βασίλης Σεβαστής επέλεξε να γίνει ο φορέας της αλλαγής, να προωθήσει την ανανέωση. Ο Βασίλης έχει καταγραφεί ως άνθρωπος που υπηρετεί τον αθλητισμό με ανιδιοτέλεια σε όλη του τη ζωή.  Είναι πραγματικός ηγέτης, που πάνω από τον εαυτό του, βάζει αυτό που αγαπά. Όποια λόγια κι αν χρησιμοποιήσω για να καταγράψω την προσφορά του θα είναι λίγα, θα πω μόνο: Βασίλη ευχαριστώ.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια προσπαθήσαμε για το καλύτερο, γι’ αυτό που πιστεύουμε και αγαπάμε. Διατηρήσαμε την ομαλή λειτουργία του ΣΕΓΑΣ παρά την περικοπή του κρατικού προϋπολογισμού. Έγινε προσπάθεια ενίσχυσης της σχέσης με την κοινωνία και την αγορά.

Συγκρότηση και εφαρμογή σχεδιασμού, ικανού να ενισχύσει την προσπάθεια σωματείων και αθλητών.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μπορώ να βρίσκομαι στο βήμα λέγοντας πως στα τέσσερα χρόνια προφανώς δεν έγιναν όλα σωστά, υπήρξαν τομείς που έμειναν πίσω, έγιναν λάθη και παραλείψεις, προφανώς όμως τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν θετικά για τον ελληνικό στίβο, τόσο σε διοικητικό όσο και και σε αγωνιστικό και αναπτυξιακό επίπεδο. Ο ελληνικός στίβος έκανε θετικά βήματα μπροστά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές παράγοντες σε όλη την Ελλάδα, τους αθλητές, τους προπονητές, τους εργαζόμενους και φυσικά τους χορηγούς. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους γονείς που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Πτολεμαίο Παπαμιχαήλ, ο οποίος υπηρετεί το στίβο ολόκληρη τη ζωή του, πάντα στην πρώτη γραμμή εκεί όπου η ομοσπονδία του ζήτησε να προσφέρει», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που συνέχισε κάνοντας αναφορά σε όσα έγιναν την τετραετία που προηγήθηκε», είπε ο Παναγόπουλος και αναφέρθηκε σε όσα έγιναν την τελευταία τετραετία:

«Από 2013 έως το 2016 η κρατική επιχορήγηση ήταν λιγότερη κατά 15εκ. ευρώ σε σχέση με το διάστημα 2009-2012, περίπου 4 εκ λιγότερα το χρόνο, μια τόσο μεγάλη και απότομη περικοπή θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργηση θεσμών και λειτουργίας, ακόμη και στην επιβολή τελών σε αγωνιστικές δράσεις. Ωστόσο καταφέραμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Και αυτό έγινε εξαιτίας του προγραμματισμού, που απέφερε έσοδα από χορηγούς.

Μπορώ να δεσμευθώ πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει ανανέωση και διεύρυνση των χορηγικών προγραμμάτων μας.  Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πολλά προβλήματα με τις εγκαταστάσεις. Στάδια με προβλήματα, ακόμη και επικίνδυνα. Κινηθήκαμε μόνοι μας με τη βοήθεια της αυτοδιοίκησης και καταφέραμε να δώσουμε ορισμένες λύσεις. Κινηθήκαμε μόνοι μας για την Παιανία και τον Άγιο Κοσμά, στην Παιανία είμαστε εμείς που εξασφαλίσαμε τα χρήματα, στον Άγιο Κοσμά ξεκινήσαμε αθόρυβα πριν τρία χρόνια την επαφή με την εταιρεία που τελικά ανέλαβε το έργο. Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι τεράστιο, δυστυχώς ο εργολάβος επέστρεψε το έργο δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης. Πιέζουμε για να αναλάβει ο επόμενος. Αναζητούμε άλλη λύση και φυσικά πιέζουμε όχι μόνο για το βοηθητικό, αλλά και την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα και στο κεντρικό στάδιο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν ήταν δυνατόν να μην σταθεί και στις αγωνιστικές επιτυχίες. «Οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα του 2016 οφείλονται κυρίως στους αθλητές και τους προπονητές τους και εκεί αξίζει ο έπαινος και το χειροκρότημα. Πιστεύω πως και η λειτουργία του ΣΕΓΑΣ βοήθησε σε αυτό και αυτό γιατί δεν αντιμετωπίσαμε την κρίση σαν πρόβλημα, αλλά σαν μια ευκαιρία. Ο νέος σχεδιασμός, οι προετοιμασίες στο εξωτερικό, η επιμόρφωση, τα καμπ και τα σεμινάρια, οι ξενώνες, οι υποτροφίες για τις οποίες πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, η συνεργασία με ΑΧΩΑ και οι πρόσθετοι έλεγχοι, η συνεργασία με νέους προπονητές και η διατήρηση θεσμών που στηρίζουν τα σωματεία, είναι πράγματα που έγιναν αυτή την τετραετία και θα συνεχίσουν να γίνονται και την επόμενη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στάθηκε ιδιαίτερα και σε αυτά που θα κάνει στα χρόνια που έρχονται. «Δε σταματούμε όμως μόνο σε αυτά. Στόχος μας είναι να έχουμε παρουσία των προπονητικών επιτελείων μας σε όλη την Ελλάδα, επίσκεψη κλιμακίου σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορούν οι προπονητές μας να δουν από κοντά τους αθλητές, τους  προπονητές, και τους γονείς . Θα δώσουμε περισσότερη βάση στη στήριξη της πορείας των νέων αθλητών. Θέλουμε να υπάρξει ουσιαστικός σχεδιασμός σε αυτό το επίπεδο.

Μπορώ να πω μεγάλη χαρά πως από το 2017 επανέρχεται η χρηματοδόση για την 9η και 10η σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα», είπε και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Στα τέσσερα χρόνια μας ήθελαν μικρούς δεν τους κάναμε τη χάρη, κάποιοι μας ήθελαν αδύναμους δεν γίναμε, κάποιοι μας ήθελαν μακριά από τις επιτυχίες, δεν το πέτυχαν. Παρά την κρίση και τα προβλήματα ο ελληνικός στίβος απέδειξε πως δεν έχει μόνο παρελθόν αλλά και παρόν και μέλλον».

Στη δευτερολογία του,  ο Κώστας Παναγόπουλος, είπε: «Από φέτος το kids athletics επιστρέφει και πάλι στα σχολεία, ενώ είμαι σε θέση να πω πως μέχρι το τέλος του 2016 θα προσπαθήσουμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας στα σωματεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κατσιμπάρδη για την πολύχρονη προσφορά του, όπως επίσης και τους Θανάση Βογιατζή και Θεόδωρο Γκατζίδη, που δεν είναι υποψήφιοι.

Θέλω επίσης να αναφερθώ στον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, που λειτουργησε αποτελεσματικά και προσέφερε στην ομοσπονδία, ήταν πάντοτε εκεί όπου έπρεπε συνεισφέροντας. Ο κ. Ευαγγελόπουλος δεν θα συνεχίσει από αυτό το πόστο, ωστόσο θα συνεχίσει να βρίσκεται να κοντά μας. Η αλλαγή γίνεται όχι γιατί απέτυχε, αλλά γιατί πιστεύω πως κάποιοι κύκλοι κλείνουν».

Λίγο αργότερα το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος τόνισε:

«Πριν από τέσσερα χρόνια για πολλοστή φορά τα σωματεία με τίμησαν  με το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό. Τότε με την επιλογή του Παναγόπουλου έγινα δέκτης πολλών διαμαρτυριών. Η σκέψη είχε ζυμωθεί καιρό πριν, είχα την ανάγκη να εμπιστευθώ τον πιο άξιο συνεργάτη μου για να δώσει το καλύτερο και να πάμε μπροστά. Τότε έλεγα θα δικαιολογήσω την επιλογή μου σύντομα, σήμερα εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω με βεβαιότητα πως  ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω.

 Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στο διοικητικό συμβούλιο, τους επιτελικούς τεχνικούς και τους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές και φυσικά τους αθλητές μας, που συνέβαλαν στις επιτυχίες του ελληνικού στίβου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Παναγόπουλο γατί ήταν ο καθοδηγητής μας, ο άνθρωπος που ασχολήθηκε εξειδικευμένα με τα θέματα της ομοσπονδίας, που έδωσε ότι καλύτερο είχε να δώσει και θέλω να τον παρακαλέσω να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στην επόμενη».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger