Google Analytics

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας στο Λουτράκι

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι μια 54χρονη γυναίκα στο Λουτράκι το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου, όταν τέσσερις ένοπλοι, εισέβαλαν στην οικία της, με σκοπό να την ληστέψουν...

Αξίζει να σημειωθεί πάντως η δυσκολία των τοπικών αστυνομικών Αρχών να περαιώσουν την έρευνα και να οδηγηθούν στον εντοπισμό των δραστών παρ’ ότι υπάρχουν ενδείξεις για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι τα κίνητρά τους, καθώς πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια απλή ληστεία.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου και Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα οκτώ (8) αλλοδαποί, έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 58 ετών, 37χρονος υπήκοος Ιράκ και 45χρονος, υπήκοος Τουρκίας καθώς και τρεις (3) ημεδαποί (41χρονος, 44χρονος και 41χρονη), όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πρόκλησης ναυαγίου και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, καθώς και άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Για την εξάρθρωση προηγήθηκε συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, με αποτέλεσμα να διακριβωθεί η εγκληματική δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Ιουλίου του έτους 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, τη παράνομη διακίνηση μεταναστών και τη διακίνηση ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης).

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών τους.

Μάλιστα για να αποφεύγουν τους ελέγχους και τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν οχήματα προπομπούς, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ενεργοποιημένα είτε σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών («αχυράνθρωποι» - ghost persons) είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ μιλούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:
Την (18.3.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με την απειλή όπλων την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα.
Την (27.6.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, όταν άγνωστοι δράστες, μπήκαν σε οικία ημεδαπών και με την απειλή όπλων τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και όχημα, με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, επίσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, καθώς και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά στην διακίνηση μεταναστών, προέκυψε ότι τον μήνα Ιούλιο του έτους 2015, μετέφεραν από τα παράλια της Τουρκίας στην Τήλο, πενήντα (50) μη νόμιμούς μετανάστες, άγνωστης υπηκοότητας, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ σε άγνωστο χρόνο μετέφεραν και άλλους εκατόν είκοσι (120) μη νόμιμούς μετανάστες, τους οποίους εγκατέλειψαν στη νήσο Ψέριμο.

Επιπλέον, την 17.8.2016 παρέλαβαν με οχήματα, από περιοχή της Αττικής, εξήντα επτά (67) μετανάστες, Αφγανικής, Ιρανικής, Πακιστανικής, Ιρακινής Σομαλικής και Αιγυπτιακής υπηκοότητας, αντίστοιχα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Την 18.8.2016, επιβίβασαν τους ανωτέρω μετανάστες σε πλωτό σκάφος, από περιοχή της Μεσσηνίας, το οποίο λόγω μηχανικής βλάβης, προσάραξε σε βραχονησίδα νότια της νήσου Σαπιέντζας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές της Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προέκυψε ότι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κοκαΐνη), σε χρήστες κυρίως της Κορινθίας και της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι, σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Περίστροφο και θήκη περιστρόφου,
τρία (3) πιστόλια κρότου και τρία (3) αεροβόλα όπλα,
δύο (2) μαχαίρια,
453 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
έξι (6) συσκευασίες βεγγαλικών και -85- κροτίδες,
μικροποσότητα κάνναβης, τρίφτης κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας,
έξι (6) επιβατηγά οχήματα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
εξωλέμβια μηχανή θαλάσσης,
δύο (2) ζευγάρια γάντια,
κοσμήματα και χρυσαφικά,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
Το χρηματικό ποσό των -41.725- ευρώ και -6.100- Leke,
τέσσερις (4) ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων στο άμεσο μέλλον, τα οποία αποφεύχθηκαν με την εξάρθρωση και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από τα Τμήματα Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου και Κορίνθου, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

exoyme astynomia me @@ mpravo tous

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ωραία !!!! Και τώρα η αστυνομία έκανε άριστα την δουλειά της και τα μάγκωσε τα μπουμπούκια.Και μετά τι? Μετά εγώ ο ηλίθιος ο Ελληνας φορολογούμενος πρέεπι να πληρώνω για να ξαπλώνουν ,να τρώνε,να ντύνονται ,να μετεκπεδεύονται και σε άλλες "αγαθοεργίες" εντος της φυλακής,να συστήνουν συμμορίες εντός της φυλακής και άλλα αξιοθαύμαστα.Καλύτερα δεν θα ήταν να δουλεύουν με χειροπέδες στα πόδια και να προσφέρουν και κάτι στο κοινωνικό σύνολο? Απο αποψιλώσεις χόρτων κλπ που είναι επικίνδυνες για φωτιές,μέχρι οδοποιϊα και χίλιες δύο άλλες δουλειές .Εν γένει η φυλακή να είναι μόνο κάτεργο και όχι "κατασκήνωση". Επίσης τα διάφορα αλλοδαπά μπουμπούκια μετά το πέρας της ποινής γιατί να μην απελαύνονται δια παντός και να τους ξεκαθαρίζουν ότι εαν ξαναπιαστουν να κυκλοφορούν σε Ελληνικό έδαφος θα καταδικαστούν σε διπλάσιο χρόνο στα κάτεργα ,απο την αρχική τους ποινή που εξέτισαν.Ετσι θα ξεβρώμιζε ο τόπος από όλους τους εισαγόμενους εγκληματίες και οι ντόπιοι εγκληματίες θα το σκέφτονταν σοβαρά πριν διαπράξουν ξανά κάτι? Αλλα΄ποιός να τα σκεφτεί αυτά?Ετσι κι αλλιώς τους βολευτές και τους αξιωματούχους τους φυλάνε απο δέκα αστυνομικοί τον καθένα.Και έχουν και πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν...Οπως το να ανακαλύψουν φόρους και εισφορές για να εξαθλιώσουν κι άλλο τον Ελληνικό Λαό με την κίβδηλη υπόσχεση ενός καλύτερου αύριο (βλέπε "ανάπτυξη"). Η κατάσταση είναι κινούμενη άμμος και σωτηρία με τις υπάρχουσες πρακτικές δεν υπάρχει,δυστυχώς
ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΣ

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μηπως να τα στειλουμε και κατηχητικο ? Εδω μιλαμε για ληστειες και χιλια δυο .Τι θα σου προσφερουν αυτοι ?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλά κάτσε να δούμε αν θα μπουν μέσα..Δεν το βλέπω.
Αν χρωστάς 1000 ευρώ θα μπεις μέσα.Εαν κλέψεις κάτι αναστολές τρως..
Όταν γίνεις αυστηρός σε αυτά τα θέματα..θα σταματήσουν στάνταρ.Οπως την βία π.χ. Στα γήπεδα.
Πράξεις τέτοιες..στο χέρι των κυριων δικαστών είναι..να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.
Πάντως μπράβο στην αστυνομία..που παρόλο τις δυσκολίες και κυνδυνο που έχουν..τα καταφέρνουν μια χαρά..

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger