Google Analytics

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Δριμεία επίθεση στρατηγού προς τον Πάνο Καμμένο: Κύριε υπουργέ με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

Εξόργισε η αμφίεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Πάνου Καμμένου, με στρατιωτική στολή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καστελόριζο για τα εγκαίνια 17 οικίσκων που έχουν κατασκευαστεί στο νησί για τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων...


Τον κ. Καμμένο, ο οποίος φορούσε στολή που έφερε διακριτικά των δυνάμεων υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ) συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης.

Ωστόσο οξεία ήταν η επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από απόστρατο στρατηγό, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook του ασκεί δριμεία κριτική για τη συνήθεια που έχει ο κ. Καμμένος να εμφανίζεται και να φωτογραφίζεται με στρατιωτικές στολές.

Ειδικότερα ο κ. Ιωάννης Δρακωνάκης, Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή; Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν ¨δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή;» λέει και προσθέτει: «Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας; Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του;».

«Όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δεί ούτε στον ύπνο σας» συνεχίζει ο κ. Ιωάννης Δρακωνάκης σε μια μακρά ανοιχτή επιστολή η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

«Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2016, Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας

Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα. 

Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προιϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπο τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου. 

Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος.

Αυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, απο τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα.

Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;
Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν ¨δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή? Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Εβρο και τα νησιά, ή βρέχονται απο τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω απο αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.

Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή;

Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας;

Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του;

Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό απο το αεροπλάνο, βλέποντας απο κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι;

Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει απο το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά;

Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα;

Κύριε Υπουργέ, 
Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δεί ούτε στον ύπνο σας.

Αν μετά απο αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε. 

Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ' αυτή σας την πράξη.
Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό πρός το θεσμό του Υπουργού

Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης
Αντιστράτηγος ε.α»

9 σχόλια :

ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗ είπε... Best Blogger Tips

Πες τα Αντιστρατηγε κ.Δρακωνακη! Μαζί σου!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αυτά τα λόγια δεν θα πληγώσουν το παχύδερμο, δουλειά του είναι το ψέμα - να πληγώσουν όσους τον ψήφισαν!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μπράβο σας στρατηγέ
Συγχαρητήρια

Στρατιωτικές στολές δεν μπορεί να φορέσει οποιοσδήποτε
Και πολύ περισσότερο όταν κάποιος δεν τιμά τους λόγους που έχει δώσει

Ούτε παντελόνι δεν του αξίζει

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Άδικα στεναχωριόσαστε για την στολή. Το παλικάρι δεν προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη δόξα της στολής . Απλά με αυτή τη στολή και τις πολλές τσέπες κουβαλάει πιο πολλές ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ο μπούρδας.

Γιώργος Παπανίκος

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Στρατηγε ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!!!!..... Μεσα του ο καμμενος ξερει οτι τα λογια σου ειναι σωστα. Ηταν ειναι και θα ειναι υποδουλος των "δανειστων". Ενα ανδρείκελο που ουτε να πιανει στον στομα του δεν θα επρεπε την υπερηφανη στολη των ενοπλων δυναμεων ποσο μαλλον να την φοράει.... Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΆ ΣΤΡΑΤΗΓΕ

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο αντιστράτηγος όταν έκοβαν τους μισθούς και τις συντάξεις δεν μίλησε. Όταν διαλύθηκαν από τις μιζες δεν μίλησε. Το μόνο στραβό στο στράτευμα είναι ή στολή παραλλαγής του Καμένου. Δείτε πόσα παράσημα έχει από το γοπιγκ των φαντάρων και όχι από πόλεμο.
Όταν τους έβριζε ο Βενιζελος δεν είχε πρόβλημα μιας και είναι γνωστός πασοκοφρουρος....

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ύδρωσε το αυτί του παιδοβούβαλου τώρα...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ελεος ρε παιδια οικονομικη κριση εχουμε που λεφτα για σακακια

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αστο.......ο βενιζελος τολμησε να "βρισει" και τους ικαρους. Τι μας λες τωρα οτι κι αυτοι ηταν πασοκοι γι αυτο δεν αντεδρασαν;;

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger