Google Analytics

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣΣτην Κόρινθο παρευρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής συμπαράταξης, αποτελούμενη από την κ. Χριστοφιλοπούλου, τον κ. Καρύδη, τον κ. Ασκούνη καθώς και την πρώην Κορινθία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φαρμάκη....
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός αφού καλωσόρισε τους «επισκέπτες» στο Δημαρχείο Κορίνθου, ανέφερε τις καλές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι δήμαρχοι της Κορίνθου έως τώρα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, με μοναδικό πάντα σκοπό την ευημερία των συνδημοτών μας.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος ανέδειξε τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικά η αυτοδιοίκηση από «επιθέσεις» που έχουν ξεκινήσει κυρίως από τότε που ήρθαν στη ζωή μας τα μνημόνια, αφού, όπως τόνισε, «αυτό που συνέβη με την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο εδώ και πολλά χρόνια». Εστίασε τόσο στο γεγονός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι  και οι πολίτες όσο και στα προβλήματα που άπτονται των θεσμών. Προέταξε τη σημασία που διαδραματίζει η αποκέντρωση στην ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, κυρίως όπως εκδηλώθηκε από τις προηγούμενες  κεντρικές κυβερνήσεις.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός αναλυτικότερα, απαρίθμησε τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Καλλικρατικός μας Δήμος, όπως είναι οι χρηματοδοτήσεις των έργων και οι συντηρήσεις των υποδομών. Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά ότι από «3.500.000€  επιχορηγήσεων που ελάμβαναν συνολικά οι πέντε Καποδιστριακοί δήμοι που τώρα συγκροτούν τον Καλλικρατικό δήμο Κορινθίων, το ποσό αυτό μειώθηκε στις 650.000€  που αν συνυπολογιστεί και ο φόρος των 250.000€ που πρέπει να καταβληθεί, το εναπομείναν ποσό είναι πολύ μικρό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δήμου».
Επεσήμανε ο Δήμαρχος ότι εάν τα προηγούμενα χρόνια επιλύθηκαν προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού το οποίο τώρα υδρεύει τον Καλλικρατικό μας Δήμο, τα νέα ζητήματα που πρέπει να  επιλυθούν άμεσα αφορούν  τα αποχετευτικά δίκτυα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διάβρωση των ακτών, τη μη ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού, θέματα που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομική και κοινωνική  ζωή του τόπου και των πολιτών.
Ειδικότερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογράμμισε τη λάθος προσέγγιση από ορισμένα κόμματα,  ανέλυσε τις δυσκολίες που υπάρχουν με την πρόταση του Υπουργείου και της Περιφέρειας  και πρότεινε τις λύσεις που έχουν παρουσιάσει πολλοί δήμοι και ο Δήμος Κορινθίων για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, με μικρότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος  και τη μέθοδο που προτείνει η Περιφέρεια.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Είναι απαράδεκτοι που δεν ήρθαν να συναντήσουν τον Γκιώνη!!!! Να τους πει "ένα πράμα" να τους βάλει στην θέση τους. Να τους παρουσιάσει την ασύλληπτη δουλειά του LTO ,την μοντέρνα μέθοδο καθαριότητας του Πέρρα( διώχνουμε τους επισκέπτες για να μην έχουμε σκουπίδια), την εξύψωση του πολιτισμού με την διάλυση της φιλαρμονικής και άλλες τέτοιες ευρεσιτεχνίες . Φαίνεται δεν διαθέτουν χιούμορ. Εμείς όοοοοομως έχουμε και χιούμορ και μερική τύφλωση για να τους ψηφίζουμε. Ααααα ξέχασα και τα μαθήματα ηθικής από την μαιτρ του είδους Μαρία Πρωτόππαπα. Έ ρε γέλιο.

Γιώργος Παπανίκος

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger