Google Analytics

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Ο χρυσαυγίτης του διπλανού πάγκου

Ο Στιβ Γιατζόγλου πρώτα πήγε σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και μετά βγήκε στο ραδιόφωνο να τους υπερασπιστεί, λέγοντας ότι «ο Παύλος Φύσσας ήταν μια κακιά στιγμή». Είναι και αυτή μια αποκάλυψη για τους ρατσιστές που πλέον δεν κρύβονται δίπλα μας...


Γράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος

Πρώτα πήγε στην εκδήλωση για τα 1.000 φύλλα της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής. «Πήγα να ακούσω, τι να έκανα;». Μετά αγκαλιάστηκε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Τι δηλαδή, να μην τον αγκαλιάσει και να νιώσει ο αρχηγός ότι δεν τον αγαπούν; Και μετά βγήκε στο ραδιόφωνο να πει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν απλά «μια κακιά στιγμή» – «οι άλλοι όμως ψήφισαν 40 μνημόνια». Να πώς βγαίνουν λάδι οι χρυσαυγίτες φονιάδες.

Ο Στιβ Γιατζόγλου είναι μια ξεχωριστή και κάπως γραφική περσόνα του ελληνικού μπάσκετ. Ηρθε στα 70s στην Ελλάδα από την Αμερική, ήταν αθλητικός και ήξερε να σουτάρει από τα πλάγια, πολύ προτού υπάρξει το τρίποντο και σοβαρό μπάσκετ. Εκανε καλή καριέρα, έπαιξε στην Εθνική, γνώρισε και την Κατερίνα Γιατζόγλου. Επειτα έγινε προπονητής. Οχι τίποτα σπουδαίο, αλλά με διάρκεια, πρόθυμος πάντα να αναλάβει ό,τι πόστο του προσφέρεται. Δεν θυμάσαι τις ομάδες που ανέλαβε, αλλά θυμάσαι τις συνεντεύξεις του, να προφέρει τις λέξεις «πλεκτάνη», «πρεζόνι», «γκοτζίλα», και μετά να παίρνει μια μεγάλη εισπνοή με τα ρουθούνια του με μια γκριμάτσα σαν να έχει μυρίσει κάτι άσχημο.

Τυπικός Ελληνοαμερικάνος θα πεις. Και δεν θα έχεις άδικο, στη συνέντευξη που έδωσε στον Sport FM την Τρίτη έπλεξε το εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι ομογενείς μας: «Τι είναι ο Τραμπ; Που θέλει να βγάλει τους 30 εκατ. λαθρομετανάστες και να δώσει δουλειές στους Αμερικάνους; Ποιο είναι το προβλήματα με τον Τραμπ;»…

Τυπικός χρυσαυγίτης; Αν όχι τυπικός, σίγουρα χρυσαυγίτης. Ναι, καραμπινάτος χρυσαυγίτης. Σαν όλους αυτούς που ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή. Σαν αυτούς που ακούς στο λεωφορείο, στο καφενείο, στο γυμναστήριο να μηδενίζουν τους «ψεύτες πολιτικούς», να συμψηφίζουν τα συσσίτια και το μνημόνιο με τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Σαν τον τύπο της διπλανής πόρτας, που ψιθυρίζει όλο δηλητήριο ότι «δεν μπορεί, κάτι θα έκανε και ο Φύσσας και θα τους προκάλεσε».

Εχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η ψήφος στη Χρυσή Αυγή θεωρείτο ψήφος διαμαρτυρίας – αν ήταν ποτέ τέτοια. Εδώ και έναν χρόνο, από τότε που ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Φύσσα, είναι απολύτως συνειδητή ψήφος. Ας το πάρουμε απόφαση κι ας πορευτούμε με αυτή τη βεβαιότητα.

Ακούς τον Γιατζόγλου να λέει: «Ηταν κακιά στιγμή ο Φύσσας. Δεν υπάρχουν άλλοι Φύσσες;».

Τον ακούς να λέει για τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση που βαραίνουν την Χρυσή Αυγή: «Το τι ακούω δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει το τι βλέπω. Πήγα εκεί και άκουσα δέκα αλήθειες… Οι Ελληνες πεινούν και τρώνε σκουπίδια. Αυτό που έχουμε βιώσει εδώ στην Ελλάδα είναι από τους πολιτικούς, είναι να λένε κάτι και την άλλη μέρα να κάνουν κάτι το διαφορετικό. Πόσες αλήθειες έχετε ακούσει από τους πολιτικούς;»

Τον ακούς να λέει ότι η Χρυσή Αυγή έχει κάνει «λάθη, όμως δεν έχει υπογράψει 40 μνημόνια».

Τον ακούς να λέει: «Αυτοί που δεν έχουν χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, γιατί είναι υποχρεωμένοι να έχουν τα παιδιά τους μαζί με των προσφύγων;»

Τον ακούς και πέρα από την γνώριμη και διασκεδαστική προφορά, είναι ακριβώς ό,τι ακούς καθημερινά να κουβεντιάζεται δίπλα σου. Από τους αμέτρητους χρυσαυγίτες της διπλανής πόρτας. Ολους αυτούς τους ρατσιστές που προϋπήρχαν αλλά κρύβονταν στα κόμματα που μοίραζαν διορισμούς και ρουσφέτια. Που κρύβονταν στα ίδια μας τα σπίτια. Και που τώρα μπορείς να πληρώνεις εισιτήριο για να τους βλέπεις και στο γήπεδο. Και να καταλαβαίνεις ότι τα χωρατά τους για τους μαύρους που μπορούν να καρφώσουν αλλά μπορούν και να σε δαγκώσουν, έκρυβαν κάτι άλλο…

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πώς μπορεί άραγε να χαρακτηρίσει κανείς ανθρώπους σαν τον Πάνο Παπαδόπουλο, και κάθε Πάνο Παπαδόπουλο δηλαδή, πέραν από προπαγανδιστές; Ίσα μέτρα, ίσα σταθμά. Όταν ο Γιωτόπουλος στην δίκη της 17Ν αποκαλούσε την δολοφονία Αξαρλιάν ως παράπλευρη απώλεια, αυτό μάλλον του άρεσε. Το χαιρετούσε με δέος και θαυμασμό. Δεν είχε κανέναν λόγο να γράψει ολόκληρο άρθρο επ’αυτού. Όταν οι διάφοροι τυχάρπαστοι χαρακτήριζαν την δολοφονία 3 ατόμων (μάλλον 4, διότι η κοπέλα ήταν έγκυος) στην Μαρφίν ως κακή στιγμή, και πάλι ο εν λόγω κύριος ήταν πνιγμένος για να έχει χρόνο να γράψει και να καταρρακώσει την πράξη. Τώρα όμως ίσως είχε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για να επιτεθεί στον Γιατζόγλου. Όταν παρίσταται κανείς σε εκδηλώσεις του σύριζα, όπου μέλη της (κοινοβουλευτικά και μη) έχουν υπερασπιστεί την τρομοκρατία και αναρχία (και ασφαλώς τις εγκληματικές πράξεις των) με σθένος, αυτό θεωρείται κατά φύσιν. Παρα φύσιν θεωρείται η παρουσία κάποιου σε εκδηλώσεις της χ.α. Όχι κύριοι, τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη. Όσο εγκληματική οργάνωση είναι οι μεν (διότι είναι), άλλο τόσο και οι δε που χρησιμοποιούν τον Λάμπρου αποδεδειγμένα ως ενδιάμεσο κρίκο επικοινωνίας της κυβερνήσεως με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

LIKE!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Άρα και οι δύο είστε για τα μπάζα!!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τα ελληνικά του παντός ταιριάζουν με αυτά της χρυσής αυγής

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

5:50 μ.μ. μάλλον εσύ που δεν είσαι σε θέση να αναπτύξεις ένα επιχείρημα, αλλά ακολουθείς την πάγια αριστερή πολιτική: όπου είμαστε στριμωγμένοι και δεν δυνάμεθα να αρθρώσουμε λέξη, δεν χρειάζεται να αντιδράσουμε αλλιώς, παρά με φωνές και ύβρεις: μπάζα, προδότες, γερμανοτσολιάδες κλπ. Σας μάθαμε σύντροφε! Αν σε παρεξήγησα, βρες μου άρθρα τότε του Πάνου Παπαδόπουλου που επιτίθενται εναντίον της αριστεράς για αυτές τις φρικτές δολοφονίες ή τις συνεργασίες και στενότατες σχέσεις με τον τρομοκρατικό και αναρχικό χώρο και θα σου ζητήσω και συγγνώμη!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Στιβ Γιατζόγλου Φ-ΑΣΙΣΤ!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

καλόοοοοο, ωραίος ρε μπολσεβίκε. Έλα, ετοιμάζεστε να εορτάσετε και την οκτωβριανή επανάσταση εντός των ημερών, έτσι? Να τιμήσετε και τον Λένιν, και τον Μπρέσνιεφ, και τον πατερούλη Στάλιν! Σε προμήθευσαν καμία κονκάρδα με την αριστερή γροθιά σφιγμένη ρε συ να πας οργανωμένος ή θα τρέχεις στο Μοναστηράκι να κονομήσεις καμία από καναν κομμουνιστή 85άρη που μας άφησε χρόνους και ξεπούλησε τον "θησαυρό" του το συγγενολόι του για να τον κάνει τάλαρα?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΕ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger