Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποκλειστικό: Έτσι θα κινηθεί το Λουτράκι τουριστικά το 2017

- Advertisement -

Σε 5 χώρες θα απευθυνθεί τουριστικά το Λουτράκι αλλά και γενικότερα ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με βάση το πλάνο που υπάρχει για το συγκεκριμένο τομέα. Το loutrakiblog.gr, έχει το ρεπορτάζ…

Μιας και η πόρτα της Σκανδιναβικής αγοράς φέρεται να έχει κλείσει οριστικά για το δήμο μας, αφού οι Σουηδοί δεν φάνηκε να συγκινήθηκαν ιδιαίτερα όσον αφορά κυρίως στις τουριστικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη, είναι λογικό να γίνεται προσπάθεια προς άλλες κατευθύνσεις.

Καλώς ή κακώς, το Λουτράκι που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της βιομηχανίας τουρισμού του Δήμου αλλά και οι Άγιοι Θεοδώροι είναι αρκετά δύσκολο να απευθυνθούν και να προσελκύσουν πολύ μεγάλα πορτοφόλια καθώς, όπως προείπαμε δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες κυρίως από πλευράς υποδομών. Θα μπορούσαν, όμως να απευθυνθούν σε ανθρώπους με μεσαία εισοδήματα και πλέον, αυτό είναι που επιδιώκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr, οι χώρες που θα απευθυνθεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, είναι η Ρουμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία. Και παρακάτω, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε αναλυτικά το πλάνο που υπάρχει προκειμένου να κερδηθούν οι αγορές αυτές.

Ρουμανία: Πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη αγορά στον Τουρισμό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάνω από 1,2 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το 2016 την Ελλάδα. Επίσης, σημαντικός θετικός παράγοντας είναι η εγγύτητα λόγω και των οδικών εκδρομών που μπορούν να γίνουν προς το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους από τη Βαλκανική χώρα.

Ισραήλ: Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά τα επίσημα στοιχεία μιλούν για αρκετά μεγάλη άνοδο στον τουρισμό της περιοχής τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω του Καζίνο αλλά όχι μόνο, καθώς πλέον αρκετοί Ισραηλίτες επισκέπτονται και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της περιοχής.

Γαλλία: Όσον αφορά στους Γάλλους, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Καλαμάκι ήδη έχουν αρκετές κρατήσεις για του χρόνου. Οι Γάλλοι, άλλωστε, ενδιαφέρονται πολύ για τους Αρχαιολογικούς χώρους και βλέπουν το Λουτράκι ως τη βάση των επισκέψεών τους σε αυτούς. Αξίζει, βέβαια να σημειώσουμε ότι το Ηραίο δεν βρίσκεται σε κανέναν Γαλλικό οδηγό καταχωρημένο ως Αρχαιολογικός χώρος και έτσι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι δίπλα τους βρίσκεται ένα τέτοιο μέρος.

Ιταλία: Ιδιαίτερη στόχευση, θα γίνει στη Βόρεια Ιταλία όπου συγκεντρώνονται αρκετοί άνθρωποι μεσαίου εισοδήματος και άνω. Όπως και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Αρχαιολογικούς χώρους ενώ γίνεται ιδιαίτερη στόχευση και στην οδική εκδρομή. Βασικό στοιχείο, που συγκαταλέγεται στα πολύ θετικά είναι η μικρή απόσταση που υπάρχει από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Γερμανία: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών. Και αυτό από μόνο του, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι το Λουτράκι μπορεί να γίνει τόπος επίσκεψης. Είναι σημαντικό όμως, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παροχής υπηρεσιών καθώς επειδή τα εισοδήματα είναι αρκετά μεγάλα, πολλοί έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Λουτράκι για περισσότερες μέρες σε σχέση με τους άλλους λαούς.

alex
(photo by vaggelis nikolaou)

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κι αν δεν συγκινηθούν ούτε αυτοί στους οποίους αναφέρεστε, να απευθυνθούμε σε τουρίστες από την Αγκόλα, Το Καράκας και τις φαβέλες της Βραζιλίας αλλά και από τα εξαμίλια κορινθίας.
    Και αν δεν ανταποκριθούν και αυτοί τότε ας χορέψουμε όλοι μαζί το χορό του ζαλόγγου και ας βουτήξουμε από την κορυφή των γερανείων στο κενό

  2. Γιατί ξεχνάμε Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μπαγκλαντές ρε παιδιά? Μέχρι στιγμής είναι οι καλύτεροι πελάτες μας. Δεν δήλωνε η κυρα-Τασία ότι τους υπερχρεώνουμε σε τουριστικά μέρη με 2 ευρώ το μικρό μπουκάλι νερό για να τα κονομάμε?

  3. Bαγγέλη, η φωτογραφία σου, όλα τα λεφτά ρε μπαγάσα!!! Και χωρίς να μας κοπανάς στη μέση το logo σου, όπως ο vas-val για να μας κόβει τη θέα.

  4. Χαχαχααααααααααααααααααα μονο Ρουμανη θα ερθουν σοβαρος τουρισμος

    6:15 μ.μ. Σιγα μη σκισουν κανενα καλσον μονο να τα παιρνουν ειναι και τιποτα αλλο

  5. Όλοι εσείς που σχολιάζεται με τόση κακία και τόσο ψιλή, είστε πετυχημένοι στην ζωή σας, που σχολιάζεται; Για πείτε μας τι έχετε πετύχει Και τι έχετε προσφέρει στον τόπο μας.
    Μάλλον είστε μέρος της συνταγής που σχολιάζεται. Άξια η μιζέρια σας και η κακομοιριά σας. Και εκεί θα μείνετε.

  6. Για πες μας εσύ τα επιτεύγματα των ευεργετικών επιλογών της δημοτικής αρχής και της πολιτικής ουράς της ,για το Λουτράκι 11 19π.μ.;
    Σε ακούμε προσεκτικά!
    Αλλιώς είσαι απλά υβριστής που προσπαθείς να σταματήσεις με αισχρό τρόπο την κριτική στη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε ο τόπος για το μπαξισάκι σου φυσικα…

  7. 11:19 π.μ. Ναι, σχολιάζουμε, διότι εμείς τουλάχιστον ξέρουμε ότι τα ρήματα παθητικής φωνής γράφονται με "αι" ενώ αυτά της ενεργητικής με "ε". Κοντολογίς, μάθε πρώτα την Ελληνική γλώσσα και μετά έλα να μας κρίνεις και να επικοινωνήσουμε!

  8. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΜΑΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΑΥΛΟΥ.ΚΑΙΔΩΘΕ.ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΗΘΕΛΑΝ.Η ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΟΙ.ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΠΩΣ Η ΔΑΝΙΑ ΚΑΙΗ ΦΙΝΛΑΔΙΑ.ΣΕ ΔΟΥΛΕΨΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΛΑ.ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ.

  9. Να στραφούμε και στο Τατζικιστάν, στους κατοίκους νησιών Καραϊβικής και στο Σουδάν για τουρίστες να δέσει το γλυκό. Θα τσακώνονται όλοι ποιος θα πρωτοκλείσει στα ξενοδοχεία μας. Να φτιάξουμε και αεροδρόμιο να έρχονται απευθείας και να υποδέχεται τις πτήσεις τσάρτερ μετά βαΐων και κλάδων η δημοτική αρχή!

  10. Δεν θα απολογηθώ εγώ για άλλους και ειδικότερα για την δημοτική αρχή. Βλέπω και διαβάζω μόνο την χολή σας και την κακία σας. Δεν με νοιάζει ο Γκιώνης ή ο Παύλου ή ο Λογοθέτης.
    Με νοιάζει ο τόπος μου.
    Περιμένετε να έρθουν τουρίστες να μείνουν σε ποιά ξενοδοχεία; με ποιες παροχές;
    Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Ειδικά στις τιμές που χρεώνουν οι ξενοδόχοι του τόπου μας.
    Εκτός από κομματόσκυλα, είστε και ανίδεοι.
    Όλος αυτός ο συνδυασμός σας βγαίνει με κακία και χολή και νομίζετε ότι κάνετε καλό στο τόπο σας.
    Το μόνο που καταφέρνετε είναι να καλλιεργείτε διχόνοια και μιζέρια.
    Δεν σας νοιάζει ο τόπος σας. Είστε πραγματικά μέρος της συνταγής της αποτυχίας που ακολουθεί πολλά χρόνια το Λουτράκι.
    Μπορεί να είμαι καλός στην ορθογραφία, φίλτατε, αλλά δεν εδώ παρωπίδες όπως εσύ.
    Είσαι κιόρης και μίζερος.
    Σου δείχνω το δάσος και εσύ κοιτάς το δάκτυλο.
    Κοντοφθαλμοι.
    Άνοιξε τα μάτια σας και δείτε τι συμβαίνει σε όλο τον τουριστικό χάρτη. Δείτε τις υπηρεσίες και πόσο ψηλά έχουν ανεβάσει τον πήχυ ανταγωνιστικες περιοχές.
    Δείτε τον προγραμματισμό και την οργάνωση τους. Κάποτε είχαμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να τρέχουν να μας φέρουν ξένους. Πλήρη αποτυχία.
    Σήμερα έχουν αναμειχθεί στην προσπάθεια αυτή,αυτοί που πραγματικά έχουν την ευθύνη. Και η ευθύνη είναι συλλογική.
    Και εσείς νομίζετε ότι θα σώσει την κατάσταση ο Λογοθέτης ή ο Γκιώνης.
    Κούνια που σας κούναγε.
    Ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός στις προσπάθειες Και αυτό κάνει.
    Χωρίς δημόσιες σχέσεις και υπευθυνότητα δεν θα έρθει στο Λουτράκι ούτε….."Αλβανός" πόσο περισσότερο Σκανδιναβοι ή οι έχων τον παρά.
    Φύγαμε για Σεϋχέλλες, φύγαμε για τρέλες.

  11. 5:53 μ.μ. Προς Θεού, ούτε ο Γκιώνης, ούτε ο Λογοθέτης θα σώσουν την κατάσταση, αλλά ο Τσίπρας σου που σε διόρισε. Μήπως κι εσένα σύμβολο του πρωθυπουργού? Μας γράφεις εκεί δίπλα από το γραφείο του Καρανίκα βλέποντας μαζί Μενεγάκη?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog