Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Πόσα θα εισπράξει ο Δήμος για το “Χωριό του Άΐ Βασίλη”; – Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

- Advertisement -

Αρκετές αντιδράσεις και σχόλια έχει προκαλέσει μία ανάρτηση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στη Διαύγεια, σχετικά με το ποσό που εισέπραξε ο Δήμος για την παραχώρηση 1500 τ.μ. στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο για 2 μήνες (από 15.11.2016 έως 15.1.2017)…

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, το αίτημα του Νικολάου Σαρηγιάννη γίνεται αποδεκτό και παραχωρείται η χρήση 1.500 τ.μ. του υπαιθρίου περιβάλλοντος χώρου του Συνεδριακού Κέντρου, από 15.11.2016 έως 15.1.2017, προκειμένου να διοργανωθεί σε ιδιόκτητη κατασκευή το χριστουγεννιάτικο θεματικό “Το χωριό του Αΐ Βασίλη”. Οι δαπάνες κατανάλωσης ρεύματος και νερού, θα βαρύνουν τον μισθωτή. Το μίσθωμα ορίζεται σε 3.000 ευρώ για όλο το διάστημα της εκμίσθωσης…!

Αλήθεια, τα 3.000 ευρώ (συν νερό και ρεύμα) θεωρούνται ικανοποιητικό τίμημα για 2 μήνες ενοικίασης χώρου έκτασης 1.500 τ.μ.;

Μήπως, με αφορμή το αίτημα του κυρίου Σαρηγιάννη, θα έπρεπε να διεξαχθεί ανοιχτός διαγωνισμός ή έστω διαβούλευση προκειμένου να εξεταστεί αν θα  δοθεί η δυνατότητα και στους “ντόπιους” καταστηματάρχες να καταθέσουν την προσφορά τους;

Εκτός απο τη συγκεκριμένη πρόταση υπήρχε και άλλη πρόταση είτε απο πλευράς δήμου είτε απο άλλο φορέα που να αφορά στη διοργάνωση της θεσμοθετημένης εκδήλωσης “Χριστουγεννίατικό χωριό” ή αυτή ήταν η μοναδική πρόταση η οποία υποβλήθηκε και ουσιαστικά “εσωσε” την εικόνα της πόλης;

Με τι κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος;

Αναμένουμε τις απαντήσεις…

alex

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε Alex Ναι μπορεί να είναι και λίγα. Αλλά θα σου άρεσε να ήταν έτσι και άδειο άντε επιτέλους. Μόνο ότι θα φιλοξενήσει μικρούς φίλους για παιχνίδι φτάνει,και μην το ρίξετε πάλη στο πολιτικό

  2. Οταν καποιος ζηταει να μισθωσει το Συνεδριακο για ενα χρονικο διαστημα γιατι πρέπει ο Δημος να κανει διαγωνισμο; Συνελθετε! Μην κανετε αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση! Αντι να χαιρομαστε που θα υπαρχει κατι να κανουν τα παιδια μας στην πολη κατα την διαρκεια των Χριστουγέννων μιζεριαζουμε!

  3. Να μας πει κάποιος υπεύθυνα αν με ενέργειες σαν αυτή, ενισχύονται η επιχειρήσεις της πόλης ή το συνεδριακό τελικά λειτουργεί ανταγωνιστικά με αθέμιτο τρόπο για τις τοπικές επιχειρήσεις, έναντι κάποιου επιχειρηματία που θα πάρει τα όποια έσοδα και θα φύγει!(μην τον είδατε τον ΄……………..) (Εξόφληση ΓΡΑΜΜΑΤΙΟΥ του Επιμελητηρίου;)
    Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται μέσα στην πόλη;
    Θα έρθει ο Αντιδήμαρχος σε λίγο και θα καλεί για συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις! ποιός θα πάει; όταν δίνουν την δυνατότητα σε άλλους εκτός Δήμου να καρπωθούν τα οφέλη;;;;;;;;;;;; Αυτά προς το παρόν.

  4. Κ εσυ που το ξερεις οτι ειναι επαρκες το ποσο?κ γιατι δεν φωναξε τους συλλογους να ενημερωση οτι εχει αυτη την προταση ο δημος με αυτα τα χρηματα ωστε να ενημερωθουν τα μελοι αν θελουν να το κανουν οι ντοπιοι επιχειρηματιες?
    Το μονο που θα κανουν οι επισκεπτες για να μπουν στην πολη ειναι για να αγορασουνε τσιγαρα τιποτα αλλο μονο τσιγαρα δεν θα εχει εκει γιατι να μπει ο αλλος στο κεντρο οταν ξερει οτι εκει κ θα φαει και θα πιει καφε κ οτι εκει δεν μπορουν να τον γραψουνε ενω μεσα στην πολη εχει αυτογραφα με την εγκριση των συλογων..
    Κ κατι αλλο ξενος επιχειρηματιας ισον τα λεφτα εκτος λουτρακιου..
    Και για να μην μπερδευεσαι αν δεν θελανε οι ντοπιοι τοτε ναι να φερει απο οπου θελει..

  5. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ..ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ 2012 ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ 10000 ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ 7000 ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.ΑΡΑΓΕ ΜΕ 3000 ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ?

  6. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε και το έχουμε ζήσει είναι το νεκρό τοπίο του συνεδριακού στην διάρκεια των εορτών χρόνια τώρα.Αν η συγκεκριμένη δραστηριότητα "ξύπνησε" τους επαγγελματίες της πόλης είναι πολύ ευχάριστο. Νομίζω ότι η τιμή είναι κακή αν υπήρχε άλλη υψηλότερη. Αν δεν υπήρχε άλλη πρόταση με υψηλότερο τίμημα τότε είναι πολύ καλή.Ας είμαστε αντικειμενικοί . Ακόμη και αυτός ο Γκιώνης μπορεί να κάνει θετικό. Τώρα μπορεί να κακοφαίνεται στους επαγγελματίες της πόλης μας αλλά ρε παιδιά και σείς …..τόσα χρόνια τι είχατε κάνει; Πάντα κατηγορούσατε τον εκάστοτε Δήμαρχο ότι δεν διοργάνωνε εκδηλώσεις , εσείς και ο σύλλογός σας από μόνοι σας τι κάνατε; Είχατε κάποιες προτάσεις και δεν τις δέχονταν ο Δήμαρχος;;; Σε κανέναν δεν αρέσει να φεύγει από την πόλη του αλλά κάντε και εσείς κάτι να κρατήσετε τον κόσμο. Υπάρχουν δραστήριοι και ικανότατοι επαγγελματίες στην πόλη μας (φαίνεται από τα μαγαζιά τους) ας τους δώσετε την ευκαιρία.

    Γιώργος Παπανίκος

  7. Και γι'αυτό γκρίνια? Έλεος ποιά τη Θέλουμε επιτέλου? Που να μας πουν οτι θα φέρουν και κάνα Πανεπιστήμιο όλο κάτι φταίει. Είναι Κάτι για τα παιδάκια ας υπάρχει κάποιος ντόπιος να φτιάξει κάτι ίδιο μέσα στην πόλη να τον χειροκροτήσουμε.

  8. Τους ντοπιους φιλαρακο τους αφηνουμε με τα προστιμα κ χωρις αδειες..για τα προστιμα κ τα υπολοιπα δεν μπορουν να βρουν ακρη ..
    Για το χωριο του αι βασιλη βρηκαν ακρη να το δωσουν σε οποιον θελανε κ σε χωρο να μην εχει προστιμα κ τσαμπα ..γιατι στο παρκο θα πληρωνε περισσοτερα κ θα ετρωγε το ενα προστιμο μετα το αλλο..

  9. Παρακαλουσε περσυ να στηριξουμε το ενας δρομος χριστουγεννα για να δειξει οτι εκανε κατι φετος μας εγραψε ολους ..εχουμε ακομα 3 χριστουγεννα μεχρι της εκλογες καποιο απο τα τρεια δεν θα σου βγει κ θα ερθεις να παρακαλας παλι..

  10. Πόσο θα εισπράξει ό Δήμος από χωριό του Αι Βασίλη ,πόσο θα εισπράξουν τα μαγαζιά πόσο οι καφετέρειες? Επιτ΄΄ελους καταλάβετε κάποτε ότι το Λουτράκι δεν έχει μόνο μαγαζιά έχει και πολίτες που ζούν σε αυτη την πόλη

  11. 12.16 σίγουρα εχει και πολίτες το λουτράκι.όμως μην ξεχνάς οτι οι περισσότεροι δουλέυουν σε αυτα τα μαγαζιά.και όταν κλείνει ενα μαγαζί μένουν στον δρόμο πολίτες του λουτρακίου..

  12. Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και τις όποιες εκδηλώσεις γίνονται εκεί, που είναι καλοδεχούμενες να σημειώσω.
    Πολύ κακώς έγινε συνεδριακό Κέντρο τόσο μακρυά από την πόλη γιατί ο Ισθμός της Κορίνθου είναι Ισθμός,δεν είναι Λουτράκι!
    Χωρίς να έχω κοιτάξει την απόσταση σε χιλιόμετρα έχω την εντύπωση ότι το ''Αλεξάνδρειο'' απέχει εξίσου από Λουτράκι και Κόρινθο.
    Όσοι παπαγαλίζουν τέλος ότι το Αλεξάνδρειο ''είναι Λουτράκι'' και ότι παίρνει οφέλη η πόλη από τις εκεί εκδηλώσεις,να προσμετρήσουν τότε στους επισκέπτες της πόλης και το 1,500,000 κόσμος που περνάει περπατητός να δει την Διώρυγα.
    ΥΓ:Για το γεγονός ότι κανένας μα κανένας δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τα μιλούνια των τουριστών που περνούν από την Διώρυγα της Κορίνθου θα αναφερθώ αναλυτικά σε προσεχές άρθρο μου στο Loutrakiblog

  13. Μιχάλη δυστυχώς το μέγιστο λάθος της κατασκευής ΕΚΕΙ του συνεδριακού κέντρου δεν μπορεί να διορθωθεί πλέον…
    Είναι ΕΞΩ από το Λουτράκι ενώ θα έπρεπε να είναι ΜΕΣΑ σε αυτό.
    Τώρα πλέον είναι αργά για δάκρυα…

  14. Μην ανησυχείτε παιδιά ο Γκιωνης θα βαλει τα λεωφορεία των φίλων του για την μεταφορά στο συνεδριακό κέντρο και θα μας στείλει το λογαριασμό στα δημοτικά τέλη με τραπεζικό τόκο βέβαια.
    Και μην ξεχνάτε οσονούπω εγκαινιάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση περαχώρας νεμέας η οποία θα αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στο Διδυμότειχο!
    Για τις επόμενες εκλογές φωτισμένος δήμαρχος μας εκεί θα κατέβει για δήμαρχος, γιατί εδω τα εφαγε τα ψωμιά του.

  15. Μιχάλη εγώ προκαλώ τον οποιοδήποτε να μου αναφέρει μία κίνηση που έχει κάνει η δημοτική αρχή για να βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στο Λουτράκι.
    Αντίθετα έχουμε πράξει τα απίστευτα κατά των τοπικών επιχειρήσεων που προσπαθούν εμφανώς να τις κλείσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog