Google Analytics

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα στην Κόρινθο: Η "Παρέα εν δράσει" παρουσιάζει τα παραολυμπιακά αθλήματα...!


11 Νοεμβρίου 2016 στην Κόρινθο: Η "Παρέα εν δράσει" παρουσιάζει τα παραολυμπιακά αθλήματα...!
"Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους" - "Παρέα εν δράσει" στην Κόρινθο....

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, με τη συνεργασία του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων που πραγματοποιεί το 26ο συνέδριο του, , διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων στην Κόρινθο, με κύριο στόχο τη σταδιακή μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας, με τίτλο:

"Περιβάλλον και πλαστικό: Πλαστική σακούλα" (Εδώ ενδεικτική δημοσίευση προγράμματος των εκδηλώσεων).


Στο πλαίσιο αυτό, η "Παρέα" έχει προσκληθεί να παρουσιάσει την εθελοντική της δράση "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους", σε περισσότερους από 500 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κορινθίας, μοιράζοντας και συλλέγοντας πολύτιμη γνώση και εμπειρίες.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της "Παρέας" θα υποδεχτούν τους μαθητές την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Φλοίσβου της Κορίνθου, έξω από το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για να τους παρουσιάσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα, να τους κάνουν συμμέτοχους στη δράση κατά τη βιωματική προσομοίωση των αθλημάτων και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα κάθε είδους ατυχήματα, στη ζωή και την υγεία μας.Στόχοι της "Παρέας" είναι:


1) Η προαγωγή του μεγαλείου του παραολυμπιακού ιδεώδους και η ενημέρωση για τα οφέλη της ενασχόλησης των Ανθρώπων με Αναπηρία με τον αθλητισμό.

2) Η πληροφόρηση για παροχές, δικαιώματα, η παροχή νομικής προστασίας, η επεξεργασία ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, η υποστήριξη της δρομολόγησης της επίλυσής τους με συντονισμένες ενέργειες σε πνεύμα συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς.

3) Η ενημέρωση για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν για τη ζωή και την υγεία μας, η νεανική, κυρίως, εκρηκτικότητα, η ριψοκίνδυνη ενέργεια και η άγνοια του κινδύνου, μιας και τα κάθε είδους ατυχήματα, κυρίως όμως τα τροχαία, οι βουτιές στη θάλασσα σε σημεία με άγνωστη μορφολογία βυθού, η μεταφορά τραυματία από μη ειδικούς τραυματιοφορείς, αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου στην αναπηρία, στην οποία και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια, εφόσον, προηγουμένως, δεν κόψουν το νήμα της ζωής μας. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως η απόσταση, ανάμεσα στην καθημερινότητά μας και την αναπηρία, είναι πρακτικά ανύπαρκτη.
                                             

4) Η εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους, ώστε να δημιουργηθούν προσβάσιμες υποδομές και δίκτυα, αρχικά για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της κάθε περιοχής και δευτερευόντως για την εξυπηρέτηση πολυάριθμων επισκεπτών, ηλικιωμένων και Ανθρώπων με Αναπηρία, οι οποίοι ταξιδεύουν πάντα συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους ή τους προσωπικούς βοηθούς τους. 

Ο τουρισμός για όλους μπορεί να αποτελέσει για τη χώρα μας, μια δυναμικά εξελισσόμενη αναπτυξιακή προοπτική. Σημειώνουμε πως η φετεινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού ήταν αφιερωμένη στον τουρισμό για όλους.

5) Η διαρκής επισήμανση της ανάγκης σεβασμού των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της αξίας της συνεισφοράς στην κοινωνία του καθενός μας, ανάλογα με τις δυνατότητες του, από όποια θέση και αν βρίσκεται, αρκεί η ίδια η κοινωνία να μην παρεμποδίζει την εξέλιξή του, αλλά αντίθετα να του προσφέρει ίδιες ευκαιρίες, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία και κίνηση, τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του, την εκπαίδευση και την επαγγελματική του αποκατάσταση, την ισότιμη συμμετοχή του σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

                       

6) Η άρση των εμποδίων που η αδιαφορία των πολιτών ορθώνει μπροστά σε κάθε Άνθρωπο με Αναπηρία, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη και αυτόνομη κίνησή του στο δομημένο περιβάλλον, όπως τραπέζια και καρέκλες, εμπορεύματα, οχήματα σε ράμπες πρόσβασης, στα πεζοδρόμια, στους οδηγούς όδευσης τυφλών, στις κατειλημμένες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε:

Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών, κατά τη διάρκεια του οποίου καθένας θα καλείται να κινηθεί, χρησιμοποιώντας το λευκό μπαστούνι με τα μάτια καλυμμένα.
Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών, κατά τη διάρκεια του οποίου καθένας μπορεί να καθίσει σε αναπηρικό αμαξίδιο και να δοκιμάσει να κινηθεί με αυτό.
Παρουσίαση των αθλημάτων της ξιφασκίας, της αντισφαίρισης και της τοξοβολίας με αμαξίδιο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές με τη χρήση ασφαλών πλαστικών ξιφών, θα μπορούν να δοκιμάσουν να συναγωνιστούν την πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, να αντιμετωπίσουν τη ρακέτα του πρωταθλητή Ελλάδας στην αντισφαίριση με αμαξίδιο Στέφανου Διαμαντή και να μάθουν πολλά για το άθλημα της τοξοβολίας με αμαξίδιο από τον πρωταθλητή Ελλάδας Κωνσταντίνο Θεμελή.
Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή άρση βαρών σε πάγκο, από τον παραολυμπιονίκη Παύλο Μάμαλο.
                           


Το παρόν στη δράση θα δώσει και ο Κορίνθιος παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός θα εγκαινιάσει 5 νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Η "Παρέα" βιώνει εκ των έσω την αναπηρία αλλά, σε κάθε ευκαιρία, όλα τα μέλη της μεταδίδουν διαρκώς θετική ενέργεια και παροτρύνουν σε θετικές σκέψεις για το κοινό καλό, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. 

Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.
                                 


takisalexandrakis.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger