Google Analytics

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ποιοι μιλάνε και για ποιον!Toυ Αναρχικού Μικρού Πρίγκηπα

Δηλώσεις για τον θάνατο του Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους έκαναν και στην Ελλάδα κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί...

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας (Πρωθυπουργός)  xαρακτήρισε τον Κάστρο "παγκόσμιο αριστερό", κλείνοντας με την επωδό "ως την παντοτινή νίκη των λαών". (πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης)
Η κα Φώφη Γεννηματά (Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) δήλωσε ότι:....

«O Fidel Castro σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, αγωνίστηκε για τις ιδέες και τη χώρα του» …..
Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  

«Η ΚΕ του ΚΚΕ, με βαθιά θλίψη, αποχαιρετά μια θρυλική μορφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο»….
 Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης (επικεφαλής του Ποταμιού) για το  θάνατο του Φιντέλ Κάστρο έγραψε στο twitter: «Μια ακόμα επανάσταση είναι απαραίτητο να γίνει, αυτή που δε θα τελειώσει, όταν ο ηγέτης της αναλάβει την Εξουσία».  Του Χοσέ Μαρτί είναι η φράση αυτή. (ποιητής, εμβληματική φυσιογνωμία της ιστορίας της Κούβας)

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (Πρόεδρος της Ν.Δ.): «Ο Φιντέλ Κάστρο υπήρξε αναμφίβολα μια ιστορική προσωπικότητα, σύμβολο της κουβανέζικης επανάστασης και μιας εποχής σκληρών διεθνών αντιπαραθέσεων που ανήκει πια στο παρελθόν»
«Η πορεία του επιβεβαίωσε ότι πρόοδος χωρίς οικονομική και πολιτική ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Προφανώς, ο κ. Κυριάκος σαν νέος πολιτικός  δε γνωρίζει, πως, μετά από μία ακόμα αποτυχημένη απόπειρα απόβασης εξόριστων βαρυποινιτών  Κουβανών υποστηριζόμενων από τη CIA στον Κόλπο των Χοίρων, τον Απρίλιο του 1961, ο Τζον Φ. Κένεντι ανακοίνωσε την επιβολή ενός εμπορικού και οικονομικού εμπάργκο -η πολιτική αλητεία του Κένεντι, αθλιότητα και ωμός εκβιασμός εναντίον των Κουβανών. Το εμπάργκο, που παραμένει σε ισχύ, βάραινε και  έπνιγε επί δεκαετίες σημαντικά την οικονομία της χώρας.

Και, τσούπ! Νααα  τους πάλι!
Είναι ντροπή γιατί κάθε φορά που πεθαίνει κάποια προσωπικότητα βγαίνει ο κάθε νάνος  της πολιτικής και ο κάθε νεόκοπος αριστεροκομμουνιστής  (ας βγαίνουν να μιλάνε για όσους καλώς ή κακώς συμβιβάστηκαν, όχι όμως για τους ασυμβίβαστους) να πει κάτι και  να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Με αφορμή το θάνατο του Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους να πουν τι; 
Τους ρώτησε κανείς; ή μήπως έχει κάποια αξία η γνώμη τους;

Μιλάνε όμως με την ιδιότητα των αρχηγών (επαγγελματίες είναι και επειδή η δουλειά τους είναι να πουλάνε αέρα, δεν έχουνε κανένα πρόβλημα να πουν κάτι και για τον Φιντέλ, δε χάσανε και κάτι) των από-κομμάτων που εκπροσωπούν και ως έτσι μπορεί να νομίζουν (γιατί έχουμε ξεφύγει εδώ και χρόνια από το ξέρεις ποιος είμαι; Ό, τι νομίζει ο καθένας είναι!)  ότι έχουν και κάποια ομοιότητα ή σχέση με τον εκλιπόντα!

Τι σχέση  μπορεί να έχουν οι νεόκοποι αριστεροκομμουνιστές  με την επανάσταση, το σοσιαλισμό, τους αγώνες των λαών, που απαγγέλουν κάθε τόσο χωρίς να το εννοούν;
Όση  σχέση έχουν με τη θρησκεία και με τη πατρίδα οι Ελληνάρες που χλιμιντρίζουν κάθε μέρα στην τηλεόραση,  όσο πατριώτες και χριστιανοί είναι ο κ. Πάνος, ο κ. Μάκης, ο κ. Άδωνης, ο κ. Νίκος, ο κ. Ηλίας, ο κ. Γιώργος κ.λ.π., άλλο τόσο έχουν και αυτοί που μιλούν για την πορεία του Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους.

Και για να γνωρίζετε για το τι λένε, (Ίσως κανείς –για διαφορετικούς λόγους-δε θέλει να θυμάται αυτή τη συνέντευξη)
(Από τη συνέντευξη του Κάστρο στον Αρμαΐνιο Σαβιόλι που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα "L'' Unità" την 1η Φεβρουαρίου 1961)

«Αλήθεια θέλεις να γράψεις ότι πρόκειται για σοσιαλιστική επανάσταση; Εντάξει, γράψ' το! Δεν φοβόμαστε τις λέξεις. Μην πεις μόνο - όπως κάνουν οι Αμερικανοί - ότι εδώ έχουμε κομμουνισμό. Διότι κομμουνισμό δεν θα βρεις ούτε στη Ρωσία, ύστερα από 40 χρόνια κατάληψης της εξουσίας... Όσο για τη μεσαία τάξη, ξέχνα τους αυτούς, αγόρι μου. Ούτε που να το σκέφτεσαι ότι οι μικροαστοί μπορούν να παίξουν επαναστατικό ρόλο στη Λατινική Αμερική. Βεβαίως έχω μελετήσει τα έργα του Μαρξ και του Λένιν, πριν μάλιστα από την επίθεση στο Cuartel Moncada, το 1953. Η κοινωνία είναι χωρισμένη σε δύο τάξεις. Ο ταξικός αγώνας είναι γεγονός. Αυτές είναι αδιαμφισβήτητες αλήθειες. Όχι, οι Αμερικανοί δεν θα μας επιτεθούν. Ούτως ή άλλως ο ιμπεριαλισμός πνέει τα λοίσθια. Μπορεί βεβαίως να επιλέξει ανάμεσα στην αυτοκτονία και στον φυσικό θάνατο. Αν επιτεθεί, αυτό θα σημαίνει αυτοκτονία. Αν δεν επιτεθεί, μπορεί να ελπίζει σε μικρή παράταση ζωής.»

Έμεινε μόνος του, μαζί με το λαό του (εννοείται όχι όλο, πουθενά και σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο) και πάλεψε. Με λάθη, ναι, με βία, ναι, με προσωπικές αποφάσεις, ναι, αλλά πάλεψε.

Γράφανε πολύ, μα πάρα πολύ, συχνά τα τελευταία 55-60 χρόνια  και λέγανε συνεχώς στα ραδιόφωνα και την τηλεόραση, με σαφή πρόθεση αστικής καταδίκης, ότι ο Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους, αρχηγός της Κουβανικής επανάστασης είναι -ήταν-κομμουνιστής, μαρξιστής  μπλα,  μπλα. Αν ήταν όμως μόνο αυτό θα είχε πέσει στην πορεία όπως πέσανε και οι δήθεν.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που παρέβλεπαν όλοι τους- τυχαίο δεν είναι ότι η προπαγάνδα της Αμερικής ποτέ δεν πήγε σε αυτή την κατεύθυνση- και που καθόρισε την πορεία του ίδιου και την μοίρα της πολύπαθης Κούβας ήταν ότι ο Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους ήταν  πρώτα και πάνω απ' όλα κουβανιστής.  Αυτήν την χώρα αγάπησε πραγματικά  όσο τίποτα άλλο στον κόσμο! Αγαπούσε την πατρίδα του χωρίς να μισεί τους άλλους λαούς!
Πως θα ήταν η Κούβα χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να ξέρουμε, ξέρουμε όμως πως ήταν η Κούβα πριν από αυτόν. Και οι κάτοικοι του νησιού το ξέρουν καλύτερα από όλους μας... Ο Φιδέλ έπαιξε μόνος εναντίον όλων. Και κέρδισε! Η νίκη δεν έχει πάντα έπαθλα και μεγαλεία, η νίκη είναι από μόνη της έπαθλο και μεγαλείο...
Μπορεί να έκλεισε το κεφάλαιο της ζωής του ΟΜΩΣ Κούβα, επανάσταση και Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους θα είναι πάντα ένα!
 Hasta la victoria siempre Comandante...

Μαλαματένια λόγια –Στίχοι Μάνος Ελευθερίου  
Ποιος δίνει την αγάπη και τη χάρη και στις μυρτιές του Άδη σεργιανά
Μαλαματένια λόγια στο χορτάρι ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά

Κύριοι, ο Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους δεν ήταν τίποτα από όσα λέτε για να λέτε, δε χρειάζεται ετικέτες.  Ο Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους ήταν μόνο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ  και παρέμεινε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ μέχρι τέλους!!!
21 Ιουλίου 2006

«Χαίρομαι πραγματικά που έφτασα τα 80. Ποτέ δεν το περίμενα, τουλάχιστον έχοντας ως γείτονα τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, που προσπαθεί να με σκοτώσει κάθε ημέρα.

 Υ.Γ.
Προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Τουλάχιστον οι Κουβανοί  γονάτισαν στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό  το 2015 και όχι από το 1945!

28-11-2016
Σας χαιρετώ ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Η νίκη δεν έχει πάντα έπαθλα και μεγαλεία, η νίκη είναι από μόνη της έπαθλο και μεγαλείο...
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ! ΑΜΠ

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πω πωωωω, δεν ξέραμε και περιμέναμε από σένα να μάθουμε για τον αιμοσταγή δικτάτορα. Σωθήκαμε τώρα. Πάρ'το άρθρο σου και κράτα το στο WC για εφεδρεία, όσο αυξάνονται και οι φόροι του Τσίπρα! Όλο και θα σου χρειαστεί.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ψοφησε με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί μια χώρα!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ Ο 6:54 μ.μ. ΨΟΦΗΣΕ Ο 7:27 μ.μ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

9:51 μ.μ. για πες μας εσύ τι ψήφισες στις δύο τελευταίες εκλογές και μετά έλα να μιλήσουμε για ευφυία! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

11:39 μ.μ. για πες μας εσύ τι ψήφισες στις δύο τελευταίες εκλογές και μετά έλα να μιλήσουμε για ευφυία!TO ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΣ ΠΙΟ ΑΛΛΑΝΤΑΛΟΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
(ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ -ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ- ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠ ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΙΔΕΑ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ!) για πες μας εσύ τι ψήφισες στις δύο τελευταίες εκλογές! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ μιλήσουμε για ευφυία! ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩ...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

3:12 μ.μ. Ασ πούμε ότι το διάβασα, αλλά δεν το κατανόησα. Εσύ όμως που το κατάλαβες, για πες μας: εμπάθεια εμπερικλείει καθόλου ή είναι μία αντικειμενική και ΟΥΔΕΤΕΡΗ εκτίμηση για τον Κάστρο;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ποιοι να μιλησουν ??? οι !!!!!!! μιλας για τον Φιντελ Καστρο και ο αλλος σου λεςι για τους φορους του Τσιπρα !! Αποκαλουν δικτατορα αυτον που αγαπησε την χωρα του και αφησε ελευθερους να φυγουν οσους διαφωνουσαν ! δεν τους εστειλε εξορια σε καμια Γυαρο ! Δεν τους βασανισε ! Εδωσε τα παντα ΔΩΡΕΑΝ !!!! σπιτια , ρευμα , πραγματικη δωρεαν παιδεια και ενα απο τα καλυτερα συστηματα υγειας στον κοσμο ! Εμεις που δεν ειχαμε την τυχη να εχουμε εναν τετοιο ηγετη, ζουμε τον μυθο μας τρεχοντας ανεμελοι με ξεπλεκα μαλλια στα λιβαδια !!! Χροοοονια τωρα !!!!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Άπειρο γέλιο με όσους θέλουν να μας πείσουν ότι κάποιος που δεν έκανε εκλογές για 47 χρόνια και παρέδωσε στον αδερφό του δεν ήταν δικτάτορας

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger