Google Analytics

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Τρανσφοβική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων καταγγέλλει η Colour Youth

Η  Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας,με χθεσινή της ανακοίνωση καταγγέλει τον δήμο Κορινθίων για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου όσο και την στήριξη της εκδήλωσης που θα γίνει στην Κόρινθο για τις έμφυλες ταυτότητες...


Η ανακοίνωση της Colour Youth αναφέρει:

Με έκπληξη και αποτροπιασμό η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας ενημερώθηκε για την ημερίδα που προγραμματίζεται με τίτλο: «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στην χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας» η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης». Η εκδήλωση φαίνεται να συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και τοπικούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ως αντίδραση στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων κατά το Σχολικό Έτος 2016- 2017». (Εδώ και σχετικό Δελτίο Τύπου της Colour Youth). Διαφημίζεται μάλιστα με γραφιστικό το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει «Έμφυλες Ταυτότητες = Έκφυλες Οντότητες = Άβουλη Κοινωνία», υπονοώντας σαφώς πως κάθε αμφισβήτηση του κοινωνικού ρόλου του άντρα και της γυναίκας αλλά και κάθε διεκδίκηση σε κοινωνική αναγνώριση της τρανς κοινότητας θα οδηγήσουν σε μια άβουλη κοινωνία έκφυλων οντοτήτων.

Η θεματική της εκδήλωσης δε μας εκπλήσσει. Άλλωστε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων διοργανώνει και άλλες παρόμοιες ημερίδες και σε άλλα μέρη της Ελλάδας παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού στην αξιοπρέπεια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

(http://www.petheol.gr/nea/emeridastenkaterinemethemaemphylestautotetesosdidaskaliastapaidiamas).

 Αυτό όμως που μας εξοργίζει είναι η τέλεση της υπό την αιγίδα του Δήμου Κορίνθου, σε δημόσιο χώρο, ενώ την πρόσκληση φέρεται να υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός. Αυτό αποτελεί θεσμική έκφραση τρανσφοβίας, η οποία είναι απαράδεκτη σε ένα κράτος που θέλει να ισχυρίζεται ότι προασπίζεται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισότητα των Φύλων. Σε πλήρη υποστήριξη όσων λέμε είναι και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο μέσω του ψηφίσματος 2048/2015 καλεί τα Κράτη Μέλη του να άρουν τις διακρίσεις και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα τρανς άτομα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου προχώρησε, μάλιστα, και ένα βήμα παραπάνω στην έκδοση Ψηφίσματος (goo.gl/j4Ma7V) στις 7 Μαρτίου 2017 ενάντια στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο οποίο παρά τις διαβεβαιώσεις πως «σέβονται απολύτως κάθε διαφορετικότητα» αναφέρονται σε καταπατήσεις «ΕλληνοΧριστιανικών Αξιών και Αρχών».
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό θα θέλαμε να καλέσουμε:

–  Το Δήμο Κορίνθου να αποσύρει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την υποστήριξη του Δήμου στη συγκεκριμένη εκδήλωση και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

– Όλα τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να πάρουν σαφή θέση κατά της θεσμική τρανσφοβίας και του σεξισμού.

Θέλουμε, κλείνοντας, για μια ακόμα φορά να τονίσουμε την ανάγκη να προχωρήσει αποφασιστικά η Κυβέρνηση στη θεσμοθέτηση της Νομικής Αναγνώρισης της Ταυτότητας Φύλου με βάση την αρχή του αυτοπροσδιορισμού και σύμφωνα με τις παροτρύνσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης.

* ΛΟΑΤΚΙ: Απόδοση του ακρωνύμιου LGBTQI. Ακρωνύμιο που ορίζει την κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφισεξουαλικών, των τρανς, των queer και των intersex ανθρώπων. 

14 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΟΙ ΛΟΥΛΟΥΔΕΣ !!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

.........και παληκαρια γιναμε μαλλια κουβαρια

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δε πειράζει. Στηρίζουμε εμείς τον Δήμο κορίνθου και μπράβο του. Μακάρι να παραδειγματιστούν και άλλοι.
Εκφράστε ελεύθερα την γνώμη σας και ας μην είναι αρεστή στα φασισοτειδη αριστερά υποκείμενα μηδενισμού και αναρχίας.
ταξικο πολεμο. αναδιανομη πλούτου αξιων και ιδανικων.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τη βρήκαμε τη λύση ρε παιδιά. Όποιος δεν θέλει να καθίσταται θύμα ληστείας από λαθρομετανάστες, είναι ξενοφοβικός. Όποιος δεν θέλει να του κάνουν τον κ@λ@ του κόκκινο από τα χουφτώματα οι "διάφοροι" είναι ομοφοβικός και όποιος θέλει να τα παιδιά του να μην εμπλακούν με τέτοιους είναι τρανσφοβικός. Όχι, δεν επιθυμώ τους λαθρομετανάστες γιατί είμαι φυματιωφοβικός, και υπατιτιδοφοβικός, ενώ δεν επιθυμώ επαφές με τοιαύτους διότι είμαι υψοφοβικός και συνεπώς δεν θέλω ποτέ, όταν επικρατήσουν τα Αφγανοπακιστάνια στην Ελλάδα, να με ανεβάσουν στο ψηλότερο κτίριο και να με γκρεμοτσακίσουν. Γκέγκε αναρχοαλληλέγγυοι?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έτσι...φωνάξτε..μιλήστε ελεύθερα. Μην φοβάστε το τρολλατισμα των απελευθερωμένων. Φωνάξτε ρεεεεε!!! Ελεύθεροι είμαστε γνωστό μου.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

το γκεγκε ειναι αρχαιοελληνικο η' βυζαντινο?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

9:19 μ.μ. όχι. Αντάρτικο.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Όποιος θέλει να μπαίνωβγάζει κρέας είναι δικαίωμά του όμως αυτό δεν θα μας το προβάλλει και ως πρότυπο για τα νέα παιδιά!
Στο κάτω κάτω ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα δεν έπλασε τον Αδάμ και το Βαγγέλα... Καλά έκανε ο πνευματικός

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αμα πιστευεις στην Εβραικη μυθολογια οτι ο Θεος επλασε τον Αδαμ κ την Ευα,μπραβο σου,μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

δικαίωμά σας, αλλά δημοκρατικό δικαίωμά μας κι εμάς να επιθυμούμε να απέχουμε από συναναστροφές (άλλο μια απλή καλημέρα) με ομοφυλόφιλους. Διότι αν το δικαίωμά μας το χαρακτηρίζετε ως ομοφοβία, τότε ρατσιστές είσαστε εσείς, όχι εμείς.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Οποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμουνιστοφοβικός και θα διώκεται ποινικά!
Μόνο αυτό δεν μας εχει πει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

1:36 μ.μ. η ερμηνεία του χωρίου περί Αδάμ και Εύας της Παλαιάς Διαθήκης είναι αλληγορική, αλλά πού στο διάτανο να το ξέρεις εσύ ο άξεστος και απαίδευτος? Απλώς προσπαθείς την αμορφωσιά σου να την φορτώσεις σε άλλον, γι'αυτό τον αναφέρεις ως αφελή να πιστεύει τον...μύθο

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Κορίτσιαααααααααα, ο Μπάρκουλης!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

να εισαστε σιγουροι οτι ποσως μας ενδιαφερει η ερμηνεια και αποδοση του ακρωνυμιου σας. Ας ονομαζεστε οπως θελετε και κανετε ο,τι συγκεντρωσεις θελετε, δικαιωμα σας. Δεν ειναι ομως δικαιωμα σας να μας υποχρεωνετε να σας αποδεχτουμε οπως εσεις επιθυμειτε, και αν δεν σας δεχομαστε, τοτε μας αποκαλειτε ομοφοβικους και ρατσιστες. Καλυτερα να αλλαξετε πλευση για να μην αρχισουμε και εμεις να σας αποκαλουμε, και ξερετε οτι αυτο δεν θα σας αρεσει.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger