Google Analytics

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ποιά επιχείρηση στο Λουτράκι χρωστάει 26 εκατομμύρια ευρώ ;To κατατοπιστικό ρεπορτάζ των Δημήτρη Δελεβέγκου και Βασιλικής Κουρλιμπίνη,δίνει στη δημοσιότητα τις συνολικές οφειλές της Λουτρακιώτικης επιχείρησης.....
και τι θέλουν να κάνουν οι νέοι Αμερικάνοι διαχειριστές για να εξυγιανθεί το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ όπως ανέβηκε σήμερα στο capital.grΣτην μακρά λίστα των εταιρειών στις οποίες οι τράπεζες δίνουν "δεύτερη ευκαιρία” προστίθεται το ξενοδοχείο Poseidon στο Λουτράκι το οποίο έχει καταθέσει αίτηση για επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης με στόχο τη ρύθμιση χρεών συνολικού ύψους 25,7 εκατ. ευρώ.....

Την αίτηση εξέτασε, χθες, το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την επικύρωσή της να είναι καθοριστική για τη βιωσιμότητα του ξενοδοχείου, που διευθύνει η οικογένεια Αργυρού (με πρόεδρο τον Ι.Αργυρό και δ/νουσα την Μαρία Αργυρού) και έχει τεθεί υπό τη διαχείριση του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham (Zeus international).

Η Elintour, που ελέγχει το ξενοδοχείο, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 25,7 εκατ. ευρώ, με τα μεγαλύτερα ποσά να οφείλονται σε:

- Εθνική Τράπεζα (11,4 εκατ. ευρώ)
- Alpha Bank (6,5 εκατ.)
- Eurobank (204,3 χιλ. ευρώ) που εξοφλήθηκε από δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό των βασικών μετόχων της εταιρείας και δεν αποπληρώνεται μέχρι το τέλος της 15ετίας
- Δημόσιο (803 χιλ.)
- Δήμο Λουτρακίου (1,7 εκατ. )
- ασφαλιστικούς οργανισμούς (3,2 εκατ.)
- προμηθευτές και λοιπού πιστωτές (άνω του 1,091 εκατ.)
- προσωπικό (689,1 χιλ. ευρώ)

Τα οικονομικά μεγέθη

Σύμφωνα με τις πρόσφατα δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2015, η Elintour έχει κύκλο εργασιών 2,6 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 3,7 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. και 1,2 εκατ., αντίστοιχα, το 2014.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr, o κύκλος εργασιών της Elintour από το 2013 έβαινε μειούμενος κάθε χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης. Η εταιρεία προσπαθώντας να προσελκύσει πελάτες μείωσε σημαντικά τις τιμές και στράφηκε στην προσφορά πακέτων All inclusive, κίνηση που επηρέασε τις πωλήσεις και την κερδοφορία, οδηγώντας σε αρνητικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda) το 2012 και 2013.

Η αξία της ξενοδοχειακής μονάδα έχει αποτιμηθεί προς 19,7 εκατ. ευρώ, μέγεθος που εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει σε 15,7 εκατ. ευρώ, εάν έβγαινε στο σφυρί.

Η αναδιάρθρωση

Με στόχο την αναδιάρθρωση, το ξενοδοχείο έχει ενταχθεί, για 15 χρόνια, υπό τη διαχείριση της Wyndham- της οποίας την ευθύνη ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων διαθέτει η Zeus International. Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάιο το ξενοδοχείο αναμένεται να ενισχυθεί με το Wyndham Loutraki Poseidon (δυναμικότητας 108 σουιτών) και το Ramada Loutraki Poseidon (δυναμικότητας 207 σουιτών).

Ακόμη, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει:

- το rebranding του Esperides Vilas που θα προσανατολίζεται σε ανώτερες εισοδηματικά κατηγορίες, ενώ σχεδιάζεται η σύναψη συμφωνίας με διεθνή αλυσίδα δικαιοπάροχου
-το rebranding του ξενοδοχείου Poseidon που θα απευθύνεται σε εύπορους επισκέπτες
-την αναβάθμιση και τον εκσυχρονισμό των υποδομών και υπηρεσιών του ξενοδοχείου

Επίσης, η εταιρεία, έχοντας έρθει σε συμφωνία με το 69,6% των πιστωτών, προτείνει την αποπληρωμή των υποχρεώσεων, για τις οποίες δεν προβλέπεται "κούρεμα”, προς:

- τις τράπεζες σε διάστημα 15ετίας. Οι τράπεζες θα χορηγήσουν νέα χρηματοδότηση ύψους 600 χιλ. ευρώ για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου που θα αποπληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020
- τους ασφαλιστικούς οργανισμούς σε 180 μηνιαίες δόσεις
- το Δήμο Λουτρακίου σε 180 μηνιαίες δόσεις
- το Δημόσιο σε 180 μηνιαίες δόσεις
- τους εργαζομένους (έχει συμφωνήσει με 42 υπαλλήλους) σε 18 δόσεις
- τους προμηθευτές σε 42 έως 60 δόσεις

Η Elintour εκτιμά ότι ο συνολικός τζίρος θα διαμορφωθεί σε περίπου 4 εκατ. ευρώ το 2017, 5,3 εκατ. ευρώ το 2020 και 6,5 εκατ. ευρώ το 2032. Ακόμη το χρηματοοικονομικό μοντέλο της εταιρείας προβλέπει καθαρά κέρδη της τάξης των 60 χιλ. ευρώ το 2021 και ebitda άνω του 1 εκατ. ευρώ τη φετινή χρήση.

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

1.7 εκατ. Ευρώ στον δήμο !!!
Μια χαρά ..
Αφήνατε να χρωστάει για να μην κλείσει και χάσετε καμιά ψήφο!
Να που πάνε τα λεφτά του δήμου
Βγάλτε μια λίστα με αυτούς που χρωστάνε να δούμε που κάνατε τα στραβά μάτια .
Είστε απαράδεκτοι

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Οι μεγάλοι δείκτες του Δήμου κάνουν ρύθμιση, πληρώνουν 1-2 δόσεις και μετά ξανά-μανά από την αρχή.
Που να ανακοινώσουν όλους τους οφειλέτες πάνω από 500 ευρώ. Θα μας φύγει η μαγκιά

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δεν είναι κακό να βγάλει η υπηρεσία ύδρευσης τους οφειλέτες της πάνω απο 300€. Είναι κακό;
Ονομαστικά. Θίγεται κανείς;?
Εάν ναι, τότε θίγομαι εγώ που πληρώνω κανονικά το νερό μου ως υπεύθυνος πολίτης αυτού του τόπου. Και στο φινάλε να σας προτείνω και κάτι ακόμη.
Μαγκιές με τις δόσεις; Συμφωνώ.
Κόψτε τους το νερό.
Αναφέρετο δικαίωμα σας δεν είναι να λειτουργεί η επιχείρηση σωστά και ανταποδοτικά;
όταν κάποιος σας κοροϊδεύει εσείς τι κάνετε; Τι θα κάνετε στο φινάλε φινάλε ρε αδερφέ;
Στην μούγκα;
Μήπως τα έχετε πάρει όλοι σας και σιωπάτε συνειδητά;
Δε θέλω να το πιστεύω τον παραπάνω συλλογισμό μου αλλά όταν μαζεύονται τόσα ποσά, ως οφειλή προς τον Δήμο, εκτιμώ δύο πράγματα.
ΠΡώτον: Είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε την επιχείρηση και θέλετε όλοι σας απόλυση όσοι αμείβονται γιατι λειτουργείτε εις βάρος της εταιρίας.
Δεύτερον: Είστε όλοι σας βολεμένοι.
Ξανα λέω ότι είναι συλλογισμοί και όχι καταγγελίες ή αποδείξεις για φακελώματα ή για παράνομες πληρωμές ή για παράνομες πράξεις.
Αλλά η δική σας άτονη στάση σας, κάνει ΚΑΚΟ στον Δήμο μας.
Κόψτε τους το νερό εάν δεν πληρώσουν ή εάν δε τηρήσουν τους διακανονισμούς τους.
Αυτό προτείνω εγώ.
Ξεκάθαρες κουβέντες ξεκάθαρη στάση. Δικαιοσύνη προς όλους για το συμφέρον της πόλη μας.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

τα πευκακια στους Αγιους ποσα χρωστανε στο Δημο απο ενοικια και δημοτικους φορους και χρονια κανανε την παπια?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

10.38 μήπως να στησουμε και λαικα δικαστηρια και να τους λιθοβολήσουμε??? Ελεος ρε τι ακουμε

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δε είπα να λιθοβολησει κανείς κανέναν. Είπα, και ξανά λέω, γιατί δεν λειτουργούν προς το συμφέρον του Δήμου.
Κατανοητές οι δυσκολίες των πολιτών. Το συμφέρον του Δήμου είναι η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του και των επιχειρήσεων του. Όταν έχουν μαζευτεί στο νερό τόσα μεγάλα ποσά, σημαίνει ότι κάποιοι έκαναν την πάπια. Δηλαδή, δεν έκοψαν το νερό στους οφειλέτες.
Λέω κάτι λιγότερο ή περισσότερο από αυτό;
Λέω, ξανά, κοφτε το.
Δήθεν όμως, βγάζουν μπροστά τους εργαζόμενους και απειλούν τον Δήμο ότι θα κλείσουν και θα είναι αυτοί, υπεύθυνοι.
Υπεύθυνοι είναι μόνο οι οφειλετες και κανείς άλλος. Ας αφήσουν τους εργαζόμενους στην ζωή τους και μην τους χρησιμοποιούν.
Δείξτε τα δόντια σε κύριοι στην υπηρεσία διαχειριστής του νερού του Δήμου μας. Μην καθυστερούμε άλλο. Πάνω από όλους και όλα είναι ο Δήμος μας.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ..ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ..ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ !!!! ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ !

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger