Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Λόης : Πλωτό θέατρο στον Ισθμό ως εστία πολιτισμού και αναβίωση των Ισθμιακών αγώνων

- Advertisement -

ΑΙΤΗΣΗ
1)Νικολάου Γ.Λόη, Δικηγόρου Πρωτοδικείου Κορίνθου , πρώην αυτοδιοικητικού του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και πρώην υποψηφίου Ευρωβουλευτή του κόμματος, <<ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ>>,Κολιάτσου 36 ,Κόρινθος..

2)Ιωάννη Κοκολογιάννη, Στρατηγού εν αποστρατεία , κατοίκου Λουτρακίου ,οδός Αγησιλάου αριθ. 12 ΤΚ 20300

ΠΡΟΣ
Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με έδρα την Αθήνα Μπουμπουλίνας αρ. 30 ΤΚ10682, υπόψη κου Σταύρου Μπένου

ΘΕΜΑ: Εξεύρεση χορηγιών για την σύσταση πλωτού θεάτρου στην περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγος της Κορίνθου, άλλως αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Ισθμίας.

Κοιν. 1. ΥΠΠΟ , 2. ΑΕΔΙΚ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε και ΑΞΙΌΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου , σας εκφράζουμε αρχικά τις αρχικές μας ευχαριστίες για όσα έχετε προσφέρει στον Ελληνικό πολιτισμό και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και δύναμη, προκειμένου να διεκπεραιώνετε το δύσκολο και πολύτιμο έργο σας.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει υποβληθεί η από 6-10-2016 πρόταση προς 1) Το Υπουργείο Πολιτισμού 2)το ΥΠΕΚΑ 3)Το υπουργείο Οικονομικών 4)Την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5)Τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων 6)την ΑΕ της Διώρυγος Κορίνθου, αλλά και σε άλλα Υπουργεία και φορείς, προκειμένου να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός για την αξιοποίηση της περιοχής της διώρυγας της Κορίνθου και για την αποκάλυψη των αρχαιολογικών χώρων της γύρω απ΄αυτήν περιοχής και της αναβίωσης των Ισθμιακών αγώνων, καθώς και προτάσεις για έργα πολιτισμού στις περιοχές γύρωθεν αυτής , όπως να υλοποιηθεί το (σε μακέτα υπάρχον) πλωτό θέατρο στην Διώρυγα της Κορίνθου, το οποίο έχει μελετήσει και εκπονήσει η Ανώνυμη Εταιρεία της Διώτυγας της Κορίνθου.

Όπως σας είναι γνωστό την περιοχή της «ΓΕΦΥΡΑΣ» του ΙΣΘΜΟΥ, η οποία ενώνει την Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, επισκέπτονται καθημερινά πάρα πολύ τουρίστες , οι οποίοι συνολικά ανέρχονται κατ΄έτος σε τέσσερα εκατομμύρια (4.000.000). Αυτοί δυστυχώς δεν μπορούν να απολαύσουν τα αρχαία της περιοχής και δεν μπορούν να ξεναγηθούν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής συνολικά.

Θα ήταν πολύ εύκολο να γίνονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στα πλαίσια της αναβίωσης των εορτών των Ισθμιακών Αγώνων, σε ένα πλωτό θέατρο, όπως αυτό που έχει σχεδιάσει για την περιοχή της ιδιοκτησίας της η Ανώνυμη Ετιαρεία της Διώρυγας της Κορίνθου, η οποία δεν έχει χρήματα για να το υλοποιήσει.

Είναι επίσης γνωστό σε εμάς, το τεράστιο πολιτιστικό έργο, το οποίο προβάλετε, καθώς και η μέριμνά σας για την ανακατασκευή των αρχαίων θεάτρων μνη και όχι μόνο.

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη διαχείριση στην πολύπλευρη κρίση που ζούμε είναι ένα σχέδιο που θα αξιοποιήσει όλα τα μνημεία της περιοχής , το εν λόγω θέατρο, το οποίο θα δημιουργήσει εστίες πολιτισμού και αναβίωσης των αρχαίων αγώνων, για όλους (Έλληνες και Ξένους).

Γιαυτό και ζητάμε να συνεργαστείτε μαζί μας, προκειμένου να αναδειχθούν οι Ισθμιακοί Αγώνες και να αναβιώσουν, αφού το θέατρο αυτό θα βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου δίπλα στην Γέφυρα του Ισθμού, άλλως να βρεθούν τρόποι να αποκαλυφθεί το αρχαίο θέατρο που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο της Ισθμίας σε χώρο που έχει ήδη απαλλοτριωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο .

Λουτράκι 25-4-2017 Με εκτίμηση

Οι Αιτούντες

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ, Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ Ο ΠΕΡΙΒΆΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΎ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΆ ,ΑΛΛΆ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ?
    ΤΟΣΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΈΧΕΤΕ ΠΆΡΕΙ ΕΚΕΊ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΓΊΝΕΙ.

  2. Τοσα χρόνια το θέατρο στο παρκο δεξαμενής δεν μπορεσε να φτιαξει ο κύριος Λοης τώρα θα μας φτιάξει και πλωτό!!!!! Αχ τι άλλο θα ακούσουμε!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog