Google Analytics

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ποιοί έχουν την ευθύνη για τη φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στους Αγ. Θεοδώρους που άφησε πίσω της έναν νεκρό, ολοσχερώς κατεστραμμένα σπίτια και δεκάδες καμένα στρέμματα δάσους, ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων. Μας υπενθύμισε τον κίνδυνο μεγάλου τεχνολογικού ατυχήματος, αφού στην περιοχή είναι εγκατεστημένες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες...


Αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων, συνεχίζει τη συστηματική υποβάθμιση των Κρατικών Δασικών Υπηρεσιών, που έχουν ως αρμοδιότητα την προστασία και τη διαχείριση της κρατικής δασικής περιουσίας, σε μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση, γεγονός το οποίο επιδεινώθηκε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι δεδομένο ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό τόσο στη Δασική Υπηρεσία όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών που έχουν γίνει διαχρονικά στις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και στην κατάργηση αναγκαίων θέσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία του λαού μας και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των πυροσβεστών.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ανέδειξε και τις τεράστιες ευθύνες του δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων για το γεγονός ότι πολλοί οικισμοί δεν έχουν νερό. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να υπάρχουν οικογένειες που μένουν χωρίς νερό για αρκετές ημέρες και μάλιστα σε μια περιοχή που φημίζεται για τα νερά της. Βέβαια δεν μας προξενεί εντύπωση αυτή η κατάσταση, αφού η εφαρμοζόμενη πολιτική , όπως εξειδικεύεται και εκφράζεται μέσα από την Περιφέρεια και τους Δήμους, έχει άλλες προτεραιότητες.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται έχει να κάνει με την εξασφάλιση ζεστού χρήματος για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από διάφορα εργαλεία που περνάνε και από τις Περιφέρειες, διάφορες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Είναι πρόκληση να δίνονται από την Περιφέρεια δεκάδες εκατομμύρια για τουριστική προβολή, για υποδομές που θα συμβάλουν στην καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό(λιμάνια, μαρίνες κλπ), υποδομές για κλειστά πεντάστερα ξενοδοχεία. Σε καμία περίπτωση δεν είναι στο επίκεντρο η κάλυψη με συγκεκριμένα μέτρα (αντιπλημμυρικά-αντισεισμικά-αντιπυρικά) των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Όλα τα παραπάνω αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού μιλάμε για μια περιοχή όπου υπάρχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες με καύσιμα και χημικά και είναι τεράστιος ο κίνδυνος ενός μεγάλου τεχνολογικού ατυχήματος. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως από την πλευρά της Περιφέρειας δεν υπάρχει σχέδιο αποφυγής ενός τέτοιου ατυχήματος, αλλά και αντιμετώπισης των συνεπειών του (εκκένωση της περιοχής, μετακίνηση των κατοίκων και των εργαζομένων).
Απαιτούμε:

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Εξασφάλιση διαμονής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη φωτιά για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν.
Να παρθούν μέτρα για τη στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών και του Πυροσβεστικού Σώματος, από εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας.
Να δοθεί οριστική λύση στην υδροδότηση των οικισμών της περιοχής των Αγ. Θεοδώρων.
Να καταρτιστεί άμεσα, από την Περιφέρεια, σχέδιο αποφυγής μεγάλου τεχνολογικού ατυχήματος.

Τ.Ε. ΚΚΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μήπως ο συλληφθεντας για τον εμπρησμο ειναι μελος του ΚΚΕ???

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Στο τίτλο θα έπρεπε να υπάρχει η επισήμανση ότι πρόκειται για ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ. Αυτό θα βοηθούσε τον επαρκή αναγνώστη να αντιληφθει ΤΙ διαβάζει. Η αναφορά της πηγής στο τέλος δημιουργεί την εντύπωση ότι τα ανωτέρω φληναφήματα είναι έργο των συντελεστών του Λουτρακιμπλογκ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΜΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ....ΕΛΕΟΣ
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΣΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...
- ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΒΑΒΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ???
- ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ SITES...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ Η ΟΧΙ??? ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ???
- Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ???ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΒΥΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ... ΕΔΩ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 11-14 ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ...ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΥΘΥΝΕΣ" ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ????3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ???Κ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ???
- ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ?? ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ, ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ....
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ....

Guy Fawkes

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο καπιταλιστικός ιμπεριαλισμός φταίει για όλα σύμφωνα με τους Κουκουέδες

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο παράγοντας άνθρωπος δεν ευθύνεται πουθενά σύντροφε που χτίζει αυθαίρετα όπου να είναι και μετά του φταίνε όλοι οι άλλοι, μια σκέψη κάνω???

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ο παραγοντας ανθρωπος θα επρεπε να ελεγχεται και να σταματα οταν παραβαινει τον νομο...αρα καποιοι δεν εκαναν καλα τη δουλεια τους και εκαναν τα στραβα ματια στο χαος που δημιουργηθηκε...

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger