Google Analytics

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Δ. Καραπατάς: «Παράδειγμα προς μίμηση για άλλους δημάρχους ο δήμαρχος Άργους»

Στην εποχή των ισχνών απόψεων και των ισχνών ηθικών αξιών, σαν τις αγελάδες του Φαραώ, υπάρχει ένας δήμαρχος που δεν κατασκευάζει μύθους για να τους πουλάει στους πολίτες ως έργα...


Αλλά αντίθετα, κατασκευάζει έργα, τα οποία είναι μυθικά για την πόλη του και τους επισκέπτες της, καθιστώντας εαυτόν παράδειγμα προς μίμηση για άλλους δημάρχους! Ο λόγος φυσικά για τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο!

Έναν δήμαρχο απαύγασμα και συμπύκνωμα των λαϊκών δυνάμεων, μοσχανθό της ελληνικής παλικαριάς, ο οποίος όταν περπατάει στο δρόμο, σπεύδουν από παντού, άνθρωποι όλων των ηλικιών για να του σφίξουν το χέρι και να του πουν: «Γεια σου δήμαρχε λεβέντη»! Ο οποίος σε αντιδιαστολή με τους περισσότερους ταγούς του κακού μας του καιρού (δεν εννοείται ο μετεωρολογικός), προτιμάει να προσκυνάει το σταυρό της Ορθοδοξίας και το μεγαλείο των συμπολιτών του, από το να προσκυνά οικονομικά συμφέροντα, όπως έκαναν και κάνουν οι «κατεβαζοβράκηδες» του χθες και σήμερα!

Τα προαναφερόμενα, αποτελούν προσωπική διαπίστωση του γράφοντος, όταν προχθές, Κυριακή, βρέθηκε προσκεκλημένος του Δημήτρη Καμπόσου στο ιστορικό και πανέμορφο Άργος. Σκοπός της συνάντησης, ήταν να υποδειχθούν στον δήμαρχο, οι ενδεδειγμένες κινήσεις για να φτάσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στις Μυκήνες και από εκεί να μεταφέρει τους επισκέπτες και στο ιστορικό Άργος, έτσι ώστε να επέλθει περαιτέρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, λόγω αύξησης επισκεψιμότητας που θα επιφέρει το συγκεκριμένο έργο! Ο Δημήτρης Καμπόσος, υποδέχτηκε τον γράφοντα εγκάρδια, αναλαμβάνοντας προσωπικά, μετά το πέρας της ανταλλαγής απόψεων, την περιήγηση σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιήθηκαν ποτέ στο Άργος, το οποίο αφορά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης και πιο συγκεκριμένα, της πλατείας του Αγίου Πέτρου.

Μια ανάπλαση, ακραιφνώς επιτυχημένη αισθητικά, στην οποία δεσπόζει το υγρό στοιχείο, που βρίσκεται εν μέσω αυτοφυών εαρινών ανθέων και στοχευμένων παρεμβάσεων ποικιλόμορφου πρασίνου, εναρμονισμένου πλήρως με την ανάπλαση της πλατείας, αφήνοντας ταυτόχρονα όλο τον απαιτούμενο κοινόχρηστο χώρο, τόσο στους πολίτες, όσο και στα καταστήματα. Στις άκρες της πλατείας, είναι χωροθετημένα και λειτουργούν περίπτερα, με σύγχρονο design. Πλευρικά αυτών, έχουν τοποθετηθεί φωτιζόμενοι υαλοπίνακες με χάρτες και οδηγίες, που δείχνουν τα αξιοθέατα και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, στους επισκέπτες του δήμου Άργους – Μυκηνών!

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σε περίπου ένα μήνα, παραδίδεται και το τελευταίο κομμάτι της ανάπλασης, με την κατασκευή μιας σύγχρονης, μεγάλης παιδικής χαράς, στο δυτικό τμήμα της πλατείας! Μάλιστα, το εν λόγω έργο, κέρδισε πρόσφατα, το 3ο βραβείο ″Best Gity Awards″, που απονέμεται σε φορείς δημοσίου τομέα, οι οποίοι βελτιώνουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Παράπλευρες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες Οι δημότες του Άργους, δρέπουν τους εύχυμους καρπούς της πολιτικής του Δημήτρη Καμπόσου και σε άλλους τομείς, αφού ο ίδιος προχώρησε και σε μία ρηξικέλευθη επιλογή για την τοπική αυτοδιοίκηση, με το να καταφέρει να ασφαλίσει τους μαθητές όλων των σχολείων του δήμου του, σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, και μάλιστα, όταν τα παιδιά βρίσκονται και εκτός των σχολικών συγκροτημάτων!

Στα μεγάλα έργα που περατώθηκαν πρόσφατα σε χρόνο ρεκόρ, συγκαταλέγεται το σχολείο Ινάχου, το οποίο παραδόθηκε στους μαθητές, σε ένα μόλις χρόνο, μετά τη θεμελίωση του και το οποίο καλύπτει επιφάνεια 1.188 τ.μ. Σημειωτέον το υπερσύγχρονο αυτό σχολικό συγκρότημα, διαθέτει υποδομές ακόμα και για ΑΜΕΑ! Μεταξύ άλλων, στις καινοτόμες ιδέες που εφαρμόσθηκαν στο Άργος από τον Δημήτρη Καμπόσο, συμπεριλαμβάνονται η χρηματοδότηση από πλευράς δήμου των σχολικών εκδρομών (και προτιμούνται οι πόλεις με τις οποίες έχει αδελφοποιηθεί ο δήμος Άργους – Μυκηνών), η ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου & κοινωνικού ιατρείου, συμπληρωματικά φυσικά της ίδρυσης του κοινωνικού παντοπωλείου, που είναι ακραιφνώς απαραίτητο στην εποχή μας, για την βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών Ανατροπή στο status quo της περιφέρειας Πελοποννήσου για την συνολική διαχείριση των απορριμμάτων, βάζει και ο τοπικός σχεδιασμός του δήμου Άργους – Μυκηνών! Αφού προχωράει σε δικό του μειοδοτικό διαγωνισμό, στον οποίο ήδη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οκτώ διαφορετικές εταιρείες, εκτιμώντας ότι το τελικό κόστος για κάθε 1 τόνο απορριμμάτων, δεν θα ξεπεράσει τα € 40 για τους δημότες, έναντι του ″φουσκωμένου″ λογαριασμού των περίπου € 120 ανά τόνο σκουπιδιών, που εκτιμάται από τον διαγωνισμό της περιφέρειας Πελοποννήσού!

Το όραμα σύνδεσης με τον προαστιακό Ο δήμαρχος του Άργους Δημήτρης Καμπόσος, αναφορικά με το θέμα της σύνδεσης της πόλης του με τον προαστιακό, ανέφερε στον γράφοντα τα εξής: «Το να πάρεις χρήματα από την μία τσέπη σου και να τα βάλεις στην άλλη, δεν σε κάνει πλούσιο. Για να γίνεις πλούσιος, πρέπει να βρεις χρήματα από αλλού. Γι’ αυτό, τόσο η πόλη του Άργους, όσο και οι Μυκήνες, πρέπει να συνδεθούν με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας και να ωφεληθούμε ως τοπική οικονομία».

Ο δήμαρχος εξέφρασε το παράπονό του, πως δυστυχώς έχει εκλεγεί στο υπέρτατο αξίωμα του δήμου του, σε μια εποχή που η χρηματοδότηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει περιοριστεί σημαντικά, από την κεντρική εξουσία. Ωστόσο αποσαφήνισε ότι το δόγμα του είναι ότι: «Εμείς ως δημοτική αρχή παρά τις αντιξοότητες των σημερινών οικονομικών συνθηκών, αποδεικνύουμε πως έργα μπορούν να γίνουν και τώρα.

Φυσικά, κάτι τέτοιο γίνεται μόνο από εκείνους που αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο τους, από εκείνους που παλεύουν νυχθημερόν, που ιδρώνουν και πιέζουν ασφυκτικά, που μένουν μακριά από τον βερμπαλισμό, που δεν ακούνε τις βραχνές φωνές μερικών, οι οποίοι βάζουν το μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα του τόπου! Τότε μόνο νικούν και κάνουν έργα, ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, προς όφελος του τόπου τους.

-Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου…

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ας φτιαξουν πρωτα την πλη να βαλουν καινουργιες παλκες στα πεζοδρομια να την καθαρισουν και αφηστε τον προαστιακο

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger