Google Analytics

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ κυβέρνησης και Παναθηναϊκού για το Γουδή!

Σπουδαία είδηση για τον Παναθηναϊκό, καθώς πριν από λίγο έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Ερασιτέχνη και της κυβέρνησης για το γήπεδο στο Γουδή!...

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μπαλτάκος, νυν πρόεδρος του Συλλόγου και ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, για λογαριασμό της κυβέρνησης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο των χιλιάδων φίλων του «τριφυλλιού» και οι «πράσινοι» να αποκτήσουν το δικό τους σύγχρονο γήπεδο στο Γουδή.

Όλα αυτά, μια μέρα πριν από τη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, στην οποία θα συζητηθεί, εκτός των άλλων, και το γηπεδικό ζήτημα. Αν η Γ.Σ. δώσει τη συγκατάθεσή του, τότε όποιος κι αν είναι διοικητικός ηγέτης την επόμενη μέρα στον Σύλλογο θα έχει την υποχρέωση και τη δέσμευση να τρέξει το θέμα για το Γουδή.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΝ και ΠΑΟ

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2017, μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Το εν λόγω μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και εκ μέρους του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Μπαλτάκος.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία εκπόνησης του Σχεδίου της Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας, με στόχο την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής και παράλληλα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης, μέσα από ένα σύνολο αστικών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας.

Το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας προβλέπει δράσεις μεταξύ ΥΠΕΝ και ΠΑΟ για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου.

Σύμφωνα με περιεχόμενο του μνημονίου, στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου λειτουργεί ποδοσφαιρικό γήπεδο, προβλέπεται η δημιουργία αστικού πάρκου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. σε χώρο αποδοχής του ιδίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στην περιοχή Γουδή.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, συμφωνείται η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, στην οποία θα συμμετέχει , μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης α' και β΄ βαθμού και ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εθελοντικά.

Η ομάδα εργασίας θα αναλάβει την ευθύνη να υποστηρίξει επιστημονικά, καθώς και σε επίπεδο τεκμηρίωσης του δημόσιου διαλόγου, το Σχέδιο της Τετραπλής Ανάπλασης.


Πηγή: skai

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΓΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

@Ανώνυμος. Αλλαξε η γραφή. Ο λόγος είναι ότι η ονομασία στην περιοχή δεν δόθηκε από το γνωστό μαγειρικό σκεύος, αλλά από την ιστορική οικογένεια Δημητρίου Γουδή, Σπετσιωτών καραβοκυραίων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και προσέφεραν στην Ελληνική Επανάσταση. Γι’ αυτό η Πολιτεία μετεπαναστατικά τους παραχώρησε την έκταση, η οποία ονομάστηκε «Γουδή» και περιελάμβανε τότε τον Χολαργό, του Παπάγου και ένα κομμάτι από του Ζωγράφου. Από το 2006 άλλαξε και επίσημα η γραφή, ύστερα από αίτημα κατοίκων της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger