Google Analytics

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Λουτράκι: Τι έχει κάνει ο Δήμος για τα αδέσποτα;

Με ανακοίνωση που δημοσίευσε στο site του, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, ενημερώνει τους δημότες σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για τα αδέσποτα ζώα...


Αγαπητοί συμπολίτες,

γνωρίζετε ήδη ότι ο Δήμος μας από τον Ιούλιο του 2007, υλοποιεί Προγράμματα προστασίας της δημόσιας υγείας και διαχείρισης ζώων συντροφιάς που διαβιούν στην περιοχή του Δήμου μας, σε συνεργασία με τα δύο (2) τοπικά Φιλοζωϊκά Σωματεία, «Φίλοι των ζώων» Αγ. Θεοδώρων και το Φιλοζωϊκό Σύλλογο «Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟΠΡΑΠ)|» το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Αθηνών-Πειραιά (ΔΙΚΕΠΑΖ) και πλέον από το 2015 με τους τοπικούς Ιδιώτες Κτηνιάτρους, σύμφωνα με τις διατάξεις, του Ν. 4039/2012, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Στις κτηνιατρικές υπηρεσίες περιλαμβάνεται πλέον, η καταγραφή, η ηλεκτρονική σήμανση, η κλινική και αιματολογική εξέταση, η στείρωση, ο εμβολιασμός για ζωοανθρωπονόσους, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας και η αποπαρασίτωση των αδέσποτων ζώων που περισυλλέγονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Τον Δεκέμβριο του 2016, παράλληλα με την υλοποίηση του τρέχοντος Προγράμματος διαχείρισης, ο Δήμος μας κλήθηκε να διαχειριστεί, μετά από αίτηση της κας Τσουκαλά Αφροδίτης, προσωρινής διαχειρίστριας των σαράντα (40) δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που διατηρούσε εντός ιδιωτικού χώρου, η θανούσα πλέον Ζερβού Δέσποινα.

Ο Δήμος προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, προκειμένου να αφαιρεθούν τα εν λόγω ζώα, οριστικά από την κατοχή της ανωτέρω και οι Υπηρεσίες μας να συνδράμουν τις προσπάθειες του Φιλοζωϊκού Συλλόγου «ΚΟΠΡΑΠ» για την διαχείριση τους και έλαβε την υπ΄αριθμ. πρωτ. 22/11-1-2017 σχετική Εισαγγελική Παραγγελία.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος ετών 2016-2017, έλαβε την υπ΄αριθμ. 1/2/16-1-2017 Απόφαση για:

α) την αριθμητική και λεπτομερή καταγραφή των ζώων,

β) την κτηνιατρική εξέταση, την ηλεκτρονική σήμανση, την στείρωση, τον εμβολιασμό και την αποπαρασίτωση των ζώων που θα καταγραφούν εντός του εν λόγω χώρου, στα πλαίσια των ισχυόντων Δημοτικών Προγραμμάτων προστασίας της δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα και παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, σήμανσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς,

γ) την ανάληψη ενεργειών για προώθηση προς υϊοθεσία των υγιών ζώων, σε συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Σύλλογο «ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.»,

δ) την λήψη νέας Απόφασης περί της διαχείρισης των άρρωστων ζώων, μετά από Κτηνιατρική Γνωμάτευση των συμβεβλημένων Κτηνιάτρων,

ε) να αναλάβει την διαχείριση του εν λόγω χώρου (φροντίδα ζώων, καθαρισμός χώρου, κλπ) ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος «ΚΟ.ΠΡ.Α.Π» και

στ) ο Δήμος να αναλάβει την σίτιση των ζώων, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν εντός του εν λόγω ιδιωτικού χώρου, σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο «ΚΟ.ΠΡ.Α.Π».

Έως σήμερα έχουν στειρωθεί και έχουν γίνει αιματολογικές εξετάσεις στο σύνολο σχεδόν των ζώων και υπόκεινται αυτά σε φαρμακευτική αγωγή.

Είναι κατανοητό ότι τα εν λόγω ζώα δεν είναι δυνατόν και νόμιμο να παραμείνουν εσαεί εντός του ανωτέρω ιδιωτικού χώρου. Μετά την ανάρρωσή τους πρέπει ή να υιοθετηθούν ή να φιλοξενηθούν αλλού, ή να αλλάξουν περιβάλλον, ως ο ισχύων Νόμος ορίζει.

Με την παρούσα παρακαλούμε όπως συμβάλλετε στις ανωτέρω προσπάθειές του Δήμου μας και του τοπικού Φιλοζωϊκού Συλλόγου «ΚΟΠΡΑΠ», επιδεικνύοντας έμπρακτα τα φιλοζωϊκά σας αισθήματα με το να υίοθετήσετε ένα ή περισσότερα από τα ανωτέρω ζώα, προσφέροντάς τους ένα νέο φιλικό «σπιτικό» και βάζοντάς το στη «συντροφιά» σας. (Τηλ. Επικοινωνίας ΚΟΠΡΑΠ 6945310563 – κα Βασιλειάδου Αρετή και Δήμου 2744 0 69000.)

‘’Συμβάλλω ενεργά = «Υιοθετώ» ένα ζώο’’

Όντας σίγουροι για την θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τηλεφώνημά σας.

Για την ΚΟΠΡΑΠ                                                                             Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ  ΑΡΕΤΗ                                                                 ΠΕΡΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλά όλα αυτά αλλά ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ!
Δεν το βλέπετε;
Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλά όλα αυτά αλλά υπάρχουν ακόμα Αγέλες σκύλων που απειλούν ζωές ανθρώπων κ άλλων ζώων.συγκεκριμενα έξω από τη τράπεζα Πειραιώς είναι μονίμως 4-5 κ επίσης στο πρώτο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου αλλά 5-6 .πρέπει να δαγκώσουν παιδιά κ να τρέχουμε δηλαδή μετά!!!!!ας αναλάβει ο δήμος να τα μαζέψει .δε με απασχολεί τι θα τα κάνει.κ είναι φιλοζωία έχω κ γω σκυλί αλλά κ κινδυνεύω κάθε φορά που περνάω από κει κ το πιο βασικό προτιμώ την υγεία μου κ του παιδιού μου παρά του αδέσποτου!! Όσο πικρό κ αν ακούγεται αυτό.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να "χαίρονται" στον Δήμο για τις ενέργειές τους που ως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ έχουν το απερίγραπτο χάλι με τα αδέσποτα τότε σκεφτείτε ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έχετε σκεφτεί ότι το προβλημα του κυκλοφοριακού στο ΛΟΥΤΡΆΚΙ, προέρχεται από τα αδέσποτα!?Οι περισσοτεροι άνθρωποι φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους του Λουτρακίου!Γι'αυτό όλοι παίρνουν τα αυτοκίνητα τους για να κάνουν τις δουλειές τους ή την βόλτα του!(Ειναι Αστείο αλλα και αληθινό)

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έχετε σκεφτεί ότι το προβλημα του κυκλοφοριακού στο ΛΟΥΤΡΆΚΙ, προέρχεται από τα αδέσποτα!?Οι περισσοτεροι άνθρωποι φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους του Λουτρακίου!Γι'αυτό όλοι παίρνουν τα αυτοκίνητα τους για να κάνουν τις δουλειές τους ή την βόλτα του!(Ειναι Αστείο αλλα και αληθινό)

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger