Google Analytics

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Σπύρος Καραβούλης στο loutrakiblog: "Κύριοι, βάλαμε επικοινωνιακό αυτογκόλ με τις τσούχτρες"

Συνέχεια στο θέμα των μεδουσών και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν κάποιοι να προβάλουν το θέμα, δίνει με επιστολή του αποκλειστικά στο loutrakiblog.gr, ο απερχόμενος πρόεδρος του LTO, Σπύρος Καραβούλης...


Ακολουθεί η επιστολή:

"Είναι κοινή παραδοχή πως το Λουτράκι (και η ευρύτερη περιοχή) ζει πρωτίστως  από τα έσοδα τα οποία  δημιουργεί ο τουρισμός στα ξενοδοχεία, στο Καζίνο, στα καταστήματα, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στο Σπα, στο Δήμο κτλ. σε έναν τόπο με πολλά προτερήματα και φυσικό πλούτο,  που όλοι μας γνωρίζουμε και απολαμβάνουμε...

Είναι ωστόσο  γνωστό, πως ο Τουρισμός αποτελεί  και ένα ζήτημα  ιδιαίτερα ευαίσθητο σε διάφορους παράγοντες – οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς – αλλά κυρίως επικοινωνιακούς.

Ολοι οι τουριστικοί φορείς και επαγγελματίες πασχίζουν με παροχές και την προβολή να «χτίσουν» μια θετική εικόνα για τον προορισμό και να αυξήσουν την τουριστική κίνηση προς όφελος όλων σε μια δύσκολη περίοδο, πράγμα που απαιτεί χρόνο,  επένδυση και προσπάθεια.

Ομολογώ πως με θλίβει και με εξοργίζει όταν γίνονται δημόσιες αναφορές με αρνητικό πρόσημο για το τουριστικό μας προϊόν από τους ίδιους τους κατοίκους αυτού του τόπου, είτε με την πρόφαση της προστασίας του περιβάλλοντος, είτε της άσκησης κριτικής σε ορισμένους επαγγελματίες ή στο Δήμο, είτε από αφέλεια  κτλ., τις οποίες αναπαράγουν τοπικά ΜΜΕ.

Και δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτές, ούτε έχουν να κάνουν μόνον με τις μέδουσες. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά δημόσια σε πρόσφατα παραδείγματα, προκειμένου να αποφύγω εκ νέου την ανακύκλωσή τους.

Δείχνουν όμως ότι πολλές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι!
Αντί να αισθανόμαστε υπερήφανοι και να διαφημίζουμε τον τόπο μας, βγαίνουμε επικοινωνιακά προς τα έξω δυσφημίζοντας αυτό που προσφέρουμε.

Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να καταγγείλει οτιδήποτε θεωρεί λάθος στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, αλλά αυτό δεν του δίνει παράλληλα και το δικαίωμα της δημόσιας προβολής του θέματος, χωρίς να συνυπολογίζει την βλάβη  που προκαλεί στην εικόνα του τόπου μας, στους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες του τουρισμού  και στους συμπολίτες του.

Είναι παράλογο από την μια να επενδύουμε  (ατομικά ή ομαδικά) για να αναβαθμίσουμε την τουριστική εικόνα του προορισμού μας και από την άλλη να βάζουμε «επικοινωνιακά αυτογκόλ» βγαίνοντας οι ίδιοι σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ και αναδεικνύοντας με ένταση είτε ανύπαρκτα θέματα, είτε μεμονωμένα περιστατικά, είτε ακόμη και υπαρκτά ζητήματα, τα οποία στη συνέχεια αναπόφευκτα διογκώνονται ή και διαστρεβλώνονται όπως συνέβη και με τις μέδουσες.  

Ο τόπος μας – όπως συμβαίνει παντού – έχει υποστεί στο παρελθόν πολλά και σημαντικά πλήγματα από φυσικά φαινόμενα και άλλους παράγοντες. Και πάντα καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε με συνεργασία και αλληλεγγύη.

Η περιστασιακή εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό ούτε το χειρότερο είναι,  ούτε η πρώτη φορά που συμβαίνει και μπορεί να περιοριστεί   τόσο άμεσα όσο και  μακροπρόθεσμα με τη λήψη κατάλληλων μέτρων, κατεύθυνση στην οποία εργάζεται και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με το Δήμο και τους αρμόδιους φορείς.

Σίγουρα η  έκταση που έχει λάβει το ζήτημα -   ίσως για λόγους τηλεθέασης και εντυπωσιασμού  - είναι υπερβολική και οφείλουμε να το υποβαθμίσουμε  επικοινωνιακά στην πραγματική του διάσταση,  προκειμένου να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα του προορισμού  μας, ενημερώνοντας υπεύθυνα και χωρίς πανικό.

Οι κρατήσεις και οι προβλέψεις για την φετινή χρονιά στον προορισμό μας είναι αρκετά αυξημένες και αυτό πρέπει να μας δίνει αισιοδοξία.

Το Λουτράκι θα υποδεχθεί και πάλι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες που το εμπιστεύονται για τις διακοπές τους με τον καλύτερο τρόπο και θα τους προσφέρει την ποιοτική φιλοξενία που το έχει καθιερώσει σαν έναν παραδοσιακό ποιοτικό τουριστικό προορισμό".

18 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο δήμαρχος δεν μας τα λέει καθόλου καλά!
Από την μία σπαταλάει χρήματα και τα δίνει στον φίλο του, στον κ.Καραβούλη για να μας προβάλει ως Λουτράκι και από την άλλη δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να αναπαράγει την δυσφήμιση του τόπου μας, στην σελίδα του στο Facebook!
Αυτό είναι κάτι που χρήζει εξηγήσεων για να μην γράψω ψυχιατρικής διερεύνησης!
Μετά από αυτήν την εξέλιξη τι θα βγουν να μας πουν, πως ο τόπος έχει εκ νέου ανάγκη για διαφήμιση και άρα δίνουμε και άλλα λεφτά για να το διαφημίσουμε...
Αυτά που κάνει ο δήμαρχος δεν είναι λογικά και πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις.
Στα παραπάνω περιμένουμε ακόμα απαντήσεις για να μάθουμε και τους λόγους για τους οποίους ο δήμος δεν κινήθηκε νομικά, εναντίον μιας οικογένειας από την Αθήνα που δυσφημείσαν αλλεπάλληλες φορές τη λίμνη της Βουλιαγμένης και αρα τον δήμο μας.

Και όλα αυτά στο ξεκίνημα της τουριστικής και καλοκαιρινής σεζόν που μόνο τυχαία δεν μπορούν να εκληφθούν!
Στα προαναφερόμενα φυσικά έχει ευθύνη και η αντιπολίτευση που δεν αντιδρά

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πιπί στον φίλο σου πες τα που βγήκε στο Facebook και έκανε αναπαραγωγή της σπεκουλας...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ζωάδια του blog για σας τα λέει , που δεν καταλαβαίνετε ότι κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μεταξύ μας (και εννοώ μεταξύ των Λουτρακιοτών)για το καλό όλων μας. Εσείς καμαρώνεται με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις ανεξαρτήτως κόστους για τον τόπο.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ενας επισκεπτης που δεν θα έρθει φέτος μέχρί να λυθεί το πρόβλημα στην "κατεύθυνση στην οποία εργάζεται και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με το Δήμο και τους αρμόδιους φορείς" είναι προτιμότερο από αυτόν που θα έρθει θα πληγεί από μέδουσα και μέχρι να πεθάνει δεν θα ξαναπατήσει στο λουτρακι. Και οι μέδουσες θα έχουν φύγει και το λουτρακι θα έχει ίσως ομορφύνει περισσότερο αλλά αυτός και όλοι οι εξαπατημενοι επισκέπτες μέχρι να πεθάνουν θα δυσφημουν και θα αποτρέπουν τους πάντες από το να επισκεφτούν το λουτρακι. Γιατί το φετινό πρόβλημα είναι σαφώς διαφορετικό και το αντιλαμβανονται όλοι. Εκτός από τους ανθρώπους του κέρδους. Που κοντόφθαλμα σκέφτονται μόνο το σήμερα. ... μα αληθεια ακόμα και αν το αποκρυπταμε όλοι επιμελώς το πρόβλημα υπάρχει περιπτωση να έρθει στο λουτρακι επισκεπτης που δεν θα αισθανθει εξαπατημενος?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έχει δίκιο σε αυτό !
Το σωστό να λέγεται, τρέξανε στα κανάλια για λόγους τηλεθέασης αλλά τελικά το λάθος έγινε και ούτε γάτα ούτε ζημιά
Κατασκηνωτη τα είπες σωστά αυτή την φορά
Αλλά καλό είναι να λέμε και ονόματα
Που το έκαναν αυτό ---ομίλος αυτοδυτών Λουτρακίου λέγεται
Ας μάθουμε να μιλάμε με ονόματα
Δεν είναι κακό .
Όσο για τον μπάρλα που μιλάει στο βίντεο και είναι και στην παράταξη του δημάρχου και στον όμιλο ας μην το σχολιάσουμε .
Καλό καλοκαίρι

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ας μας πεί ο λαλίστατος κ. Καραβούλης με τι ποσοστό θα συμβάλει ο LTO στην ανάπλαση της παραλίας;;; Μήπως δεν τον αφορά;;;
Βεβαίως το Λουτράκι οφείλει να αναγνωρίσει ότι έχει μια επιχείρηση που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και αυτός με την σειρά του πρέπει να συμβάλει στην αναβάθμιση του τόπου που κάνει το προιόν ακόμη πιό ελκυστικό.
Λοιπόν ;;;;;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες του τουρισμού έχετε κάνει το Λουτράκι μην πω πως και εσύ ζητάς τα ρέστα από τους κατοίκους που τα καταγγέλλουν.
Μην πάτε μακρυά κύριοι ρίξτε μια ματιά δίπλα στην Κόρινθο
και βάλτε μυαλό...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Είστε καλά μωρέ? Δηλαδή αν το νερό του Λουτρακίου κάποια στιγμή μολυνθεί θα το κρύψουμε για μην πληγεί ο τουρισμός? Κ όταν αποκατασταθει το πρόβλημα πως απόκαθίσταται η κακή φήμη και η ρετσινιά του απατεώνα? Δυστυχώς οι μέδουσες είναι εδώ .και πείτε μου όλοι εσείς που είστε υπέρ της απόκρυψης δέχεστε να πάτε διακοπές 10 μέρες στην Κέρκυρα για παράδειγμα και όταν φτάσετε εκεί και αφού έχετε προπληρωσει να σας πουν: μπάνιο δεν μπορειται να κανετε γιατί από τον Μάιο έχει τσούχτρες .τσούχτρες που ήταν εδώ όμως όλο το χειμωνα .....

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ston ko Καραβούλη..
Τι να σας πω κυριέ μου έρχεστε πολύ μετά από τα γεγονότα…!! (17-5-17)
Δηλαδή έρχεστε σαν δασοπυροσβέστης όταν η φωτιά έχει σβήσει ήδη, αλλά η δυσφημίσει έμεινε…!!

ΥΓ Και θα έλεγα σε όλους εσάς τους άλλους όπου ουρλιάζατε με την ανάρτηση 17-5-17 loutrakiblog πηγαίνετε και σήμερα 23-5-17 και κάνετε έρευνα στους λουόμενους τώρα 15:10 μ.μ και στους λίγους ψαράδες, αν υπάρχει τσούχτρα στο Λουτράκι ΤΩΡΑ ….!
Και όχι μόνο, εδώ και τέσσερις μέρες τώρα τίποτα…??
Εγώ πήγα τα είδα μόνος μου, και μου τα είπαν και άλλοι τίποτα, και μίλησα με επαγγελματίες δύτες όπου βουτούν κάθε μέρα για δολώματα…
Και βάζω και στοίχημα…!!
Τότε εσείς κε Καραβούλη δεν σιγοντάρατε στα μεγάλα μου σχόλια περί ηρεμίας, και θα περάσει το φαινόμενο γρήγορα….
(είδε σχόλια 17-5-17 ..)

Μην παρεξηγηθώ βέρος Λουτρακιώτης είμαι…
Και ΔΕΝ πολιτεύομαι…

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ησαστε η "χαρά των blogs" ρε !!!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τα έχουμε δει όλα στο Λουτράκι,πάρτε τώρα και σεμινάρια διαφήμισης από τον κατασκηνωτή!Θέε μου τι ζω!
Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Το ιντερνετ που γραφεις τωρα το πληρωνουμε εμεις τρολ της δημαρχιας.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αυτούς τους βαλανε και μελη στον ελ τι οου.Σιγά θα μου πεις τώρα αλλά για να ξερουμε τι γινεται.Τους αλλους τους δύτες που τους ξέρει ολη η Ελλαδα ούτε καν,απο μακριά εχω μάθει.ο μιφι τι λεει γι'αυτό;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Συγχαρητήρια για το σχόλιο σου φίλε μου 4:33
Συμφωνώ απόλυτα οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια απλά και μας δουλεύουν ψιλό γαζί

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips


Ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του δημάρχου:

Συνδημότες...
γίνεται μάλλον εύκολα αντιληπτό από όλους,ακόμη και από τον πιο πικρόχολο κριτή, ότι σε ένα σύντομο διάστημα που έχουμε εμείς, η παρούσα δημοτική αρχή, την ευθύνη των δημοτικών ζητημάτων πετύχαμε αρκετά πράγματα, μεγαλούργησαμε, και συνεχίζουμε με όραμα και αγάπη!
Πορευόμαστε σαν την ηχώ δίνουμε πίσω ότι μας εμπιστεύεστε.
Υπάρχουν ακόμη περισσότερα που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης, και άλλα που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού!


Παράλληλα, γίνεται πρόδηλο το όραμα μας για έναν Δήμο ισχυρό, δημοκρατικό, αναπτυγμένο και πρωτοπόρο, μακριά από τις αγκυλώσεις του καζίνο και χωρίς να ξεχνάμε τις παραδόσεις της ιστορικής Περαχώρας, την αγάπη των Αγίων Θεοδώρων για τον άνθρωπο και τη θέση που του αρμόζει μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Λουτρακίου που μας το κληροδότησαν οι πατεράδες και οι μανάδες μας.
Για έναν καλύτερο κόσμο, έχοντας όμως πάντα κατά νου τη φράση του Ernest Hemingway «Το ότι το αεροπλάνο τρέχει πολύ πιο γρήγορα από το άλογο, δε σημαίνει ότι ο κόσμος έγινε καλύτερος».Ό,τι καταφέραμε μέχρι τώρα στο Δήμο μας δεν ήταν βέβαια τυχαίο και αποκλειστικά δικό μας επίτευγμα αλλά αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς όλων μας και συνεργασίας με τον κυρίου Σπύρου Καραβούλη, προέδρου του ΛΤΟ, δυναμικού επιχειρηματία και έντιμου οικογενειάρχη, των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του Δήμου, συλλόγων, των τοπικών μ.μ.ε. και όλων των σωματείων και σαφώς όλων των δημοτών μας. Τους ευχαριστουμε όλους θερμά.
Ευχαριστούμε ακόμα και αυτούς που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν και καθημερινά βγάζουν χολή, αφού μας αποδεικνύουν έμπρακτα, την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει από το μεγάλο έργο της δημοτικής μας αρχής!


Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά, ότι μέχρι τώρα πορευθήκαμε με εργατικότητα, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Τα ανωνυμα σχόλια της αντιπολίτευσης από κουκουλοφόρους του διαδικτύου, μας διασκεδάζουν δεν μας αγγίζουν, ούτε μας αποπροσανατολίζουν από τον τελικό μας στόχο να ξαναβάλουμε το Λουτράκι σε τροχιά ανάπτυξης ώστε να τον καταστήσουμε και πάλι νούμερο ένα τουριστικό προορισμό.
Με όπλα μας το υδροθεραπευτήριο, το συνεδριακό κέντρο, το ανοιχτό καζίνο Λουτρακίου, τους καταρράκτες,το δημοτικό κολυμβητήριο, την ανάπλαση της παραλίας που οσονούπω ξεκινάει, το αλιευτικό καταφύγιο, και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, θα τα καταφέρουμε!

Προσδοκία μας δεν υπήρξε ποτέ κάποια οικονομική ή άλλης φύσεως προσωπική απολαβή, αλλά μόνο ο έπαινος, τα καλά λόγια των συνδημοτών μας, και φυσικά η πρόοδος του τόπου μας η οποία μέσα στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες έχει εδραιωθεί.
Και έχοντας πάντα κατά νου τη ρήση του Πλάτωνα: «Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω».


Δεσμευόμαστε, ότι με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε, εφόσον και εσείς εκ νέου μας αναθέσετε με την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές του 2019, την ευθύνη των δημοτικών υποθέσεων.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς Όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη δημοτική αρχή, και έχουμε εμπιστοσύνη στο αλάνθαστο πολιτικό σας κριτήριο!


Να είστε όλοι καλά, θα σας το ανταποδώσουμε με το έργο μας και την αγάπη μας!

Παρακαλούμε τα ιστολόγια για την δημοσίευση της ανακοίνωσης μας!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ευχαριστουμε σας αξιζουμε

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

AMHN...!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger