Google Analytics

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΛΑΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για Γ. Τσόγκα: "Προφανώς εκλαμβάνει τον εαυτό του ως... ιστορικό πρόσωπο"!

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ανάμεσα στη Λαϊκή Ενότητα Κορινθίας και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γιώργο Τσόγκα. Μετά την απάντηση του βουλευτή, ήρθε η ανταπάντηση της Λαϊκής Ενότητας...


Ο βουλευτής του φερόμενου ως αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσόγκας, ανταπαντώντας στην ΛΑΕ Κορινθίας για την δημόσια αντίθεση της στην απόπειρα του να σπιλώσει τον Μανώλη Γλέζο (''πολιτική κριτική'' κατά τον ίδιο τα όσα καταλογίζει) μετερχόμενος γκαιμπελική τακτική-κάτι στο οποίο το κόμμα που ανήκει επιχειρεί να δρέψει δάφνες,με πενιχρά όμως αποτελέσματα λόγω της ζοφερής πραγματικότητας που λειτουργεί ως αντεπιχείρημα-αναλίσκεται σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς χωρίς να τεκμηριώνει τίποτα από όσα καταλογίζει.

Στην κορύφωση δε του παραληρήματος του, ισχυρίζεται ότι επιχειρείται η αποδόμηση της προσωπικότητας του με εργαλείο την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Προφανώς εκλαμβάνει τον εαυτό του ως ..........ιστορικό πρόσωπο. Η ΛΑΕ Κορινθίας απέφυγε να παραλληλίσει τους βίους του Μανώλη Γλέζου και του Γ.Τσόγκα προκειμένου να προφυλάξει τον τελευταίο από το καταλυτικό της σύγκρισης.Αν ο κ.Τσόγκας πιστεύει οτι οι αγωνιστικές του περγαμηνές είναι τέτοιες που του επιτρέπουν να μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Μ.Γλέζο,είμαστε πρόθυμοι να ανασκευάσουμε, με....... ευθύνη του κ.Τσόγκα ομως.

Αποφεύγει όμως να αναφερθεί στα αποκλειστικά πολιτικά ερωτήματα-ατοπήματα που επικεντρωθήκαμε και τα χαρακτηρίζει ΄΄απολιτικ'' και ''λαϊκιστικα'' γενικώς.Τα επαναλαμβάνουμε εν συντομία προς άρση κάθε αμφιβολίας:

- ψήφισε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους;

- ψήφισε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας;

- συνήργησε με την στήριξη του στην φτωχοποίηση του λαού μας;

-ποιείται την νήσσαν για το ξεσπίτωμα οικογενειών;

- ενοχλήθηκε και αντέδρασε όταν η κυβέρνηση του με σκανδαλώδη και αδιαφανή τρόπο παραχώρησε το MEGA σε δορυφόρο της οικογενείας Μητσοτάκη; Κατά τα άλλα ,''ο Γλέζος τα μπέρδεψε''!!!!!!!!!!

- ενοχλήθηκε και αντέδρασε για τη νομιμοποίηση του ναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο απο τον πρωθυπουργό που στηρίζει ''παντί σθένει'';

- ενοχλήθηκε και αντέδρασε για το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής στην Ρω και στο Καστελλοριζο; - ενοχλήθηκε και αντέδρασε όταν ο υπουργός εξωτερικών που στηρίζει ''πάσει δυνάμει'' πρότεινε την παρασημοφόρηση του Μέρτζου; Αν η αναβολή της τελετής και όχι η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος θεωρείται αγωνιστική περγαμηνή των βουλευτών του φερομένου ως αριστερού κόμματος, τι να υποθέσει κάποιος για το διαπραγματευτικό τσαγανό της κυβέρνησης;

Αν τα παραπάνω θεωρούνται από τον κ. Τσόγκα ''απολιτίκ'' και ''αστήρικτα'', δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του πολιτικου ''εξωφυλαρούχα'',ούτε καν ''τσικό''.

Ο κ. Τσόγκας, προφανώς επειδή αγνοεί ή θεωρεί ''παρωχημένες'' τις συλλογικές αποφάσεις των πολιτικών δομών της αριστεράς αναζητεί τον ''ανώνυμο'' επιστολογράφο κ' καταφεύγει σε καθαρά προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε γ'ενικό πρόσωπο. Ειλικρινά, πιστεύει οτι το περιεχόμενο του κειμένου αντιπροσωπεύει μόνο έναν; Αν όντως είναι έτσι,η επαφή με τα κοινωνικά δρώμενα δεν πρέπει να είναι ένα από τα ''ατού '' του κ.Τσόγκα. Έχει την εντύπωση ότι ο Μ.Γλέζος είναι υπέρ της κατάργησης των συλλογικών αποφάσεων; Αυτή είναι η ΄΄νέα εκδοχή΄΄ της αριστεράς που ευαγγελίζεται ο κ. Τσόγκας;

Αποδώσαμε στον κ.Τσόγκα τον χαρακτηρισμό “Γουλιμής”-διαισθανόμενοι την επιθυμία του να καταχωρηθεί στο ιστορικό πάνθεον,έστω και ως ''Ηρόστρατος'';- διότι όπως και ο Μιλτιάδης Γουλιμής εξελέγη εντελώς απρόσμενα και οριακά- με τέσσερις ψήφους μόλις έναντι του Χ.Τρικούπη. Μήπως θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό ΄΄φαβορί''και όχι ευνοημένο απο μια ευνοϊκή συγκυρία στην πολιτική ρουλέτα; Φαίνεται ότι δεν του αποδίδουμε την πολιτική βαρύτητα που πιστεύει ότι του αναλογεί. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Γουλιμής εξεδήλωσε και την πρόθεση να παραιτηθεί υπέρ του Χ.Τρικούπη, ενδεικτικό πολιτικής ακεραιότητας και ήθους μιας άλλης ''παρωχημένης'' εποχής. Σήμερα ουδείς παραιτείται!

Προβαίνει επίσης ο κ.Τσόγκας σε ποσοτική σύγκριση των δύο κειμένων (26 σειρες εναντι μόλις 7). Ίσως είναι το μόνο αληθές στα όσα μας καταλογίζει. Ομολογούμε και την αδυναμία μας να περιγράψουμε συνοπτικά την πολιτική αγυρτεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς η αδυναμία μας αυτή, μας οδήγησε στην επίκληση του Γ. Σουρή που με το απαράμιλλο ταλέντο του περιγράφει εντελως επιγραμματικά μια παρακμιακή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα αντίστοιχη αυτής που υπηρετεί ο κ.Τσόγκας.

Αν τα ειρωνικά σχόλια για τον Μ. Γλέζο από τον κ.Τσόγκα δεν αντικατοπτριζουν την εκχυδαϊσμένη μορφή δημοσίου λόγου που μετέρχεται ο ....θιχθείς και περιγράφει ο τεράστιος σατυρικός ποιητής, ας καταφύγει στα Ποινικά Δικαστήρια όπου θα πρέπει να δικαιολογήσει στο Κορινθιακό ακροατήριο κατά πόσο το κυβερνητικό έργο είναι ''ποιοτικότερο'' απο όσα δυσώδη περιγράφει ο Γ.Σουρής. Ενδεχομένως να αποκαταστήσει εν μέρει την φίμωση της ΛΑΕ τόσο από τα κρατικά κανάλια όσο και από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ των Αθηνών.

ΑΔΗΜΟΝΟΥΝΤΕΣ Κ' ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΕΣ .

ΥΓ. Ζητούμε την επιείκια των συμπαθών Ρομά γιατί περιγράφουμε την πολιτική αγυρτεία του ΣΥΡΙΖΑ με συναφείς κοινωνικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που οφείλεται στην ελευθεριότητα του Γ.Σουρή. Πέρα από εμάς κάθε υπόνοια για ρατσιστικές λογικές. Χαρακτηρισθήκαμε ΄΄σεξιστές΄΄ χωρίς να μπορούμε να αντιληφθούμε το σκεπτικό του ΄΄θιχθέντος΄΄. Ή μηπως δεν εχει λογική αφετηρία και είναι μια συνηθισμένη εκφορά ''κλισέ΄΄ γκαιμπελικής υφής;

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ωραία απαντηση στέλνει για βρουβες τον κύριο Τσόγκα.
Εμένα ως Πολίτη με έπεισε για την ορθότητα των επιχειρημάτων η ΛΑΕ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΟΥΛΙΜΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΕ...

Διαβάστε ποιος πραγματικά ήταν Μιλτιάδης Γουλιμής, για να βγάλετε συμπέρασμα αν του μοιάζει εστω στο μικρό του δαχτυλάκι ο κ.Τσογκας:

Γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ήταν γιος του Μιλτιάδη Γουλιμή, γόνου παλαιάς οικογένειας πολιτικών. Συμμετείχε στην επανάσταση του 1821 πολεμώντας στις πολιορκίες του Μεσολογγίου. Κατά την έξοδο της τελευταίας πολιορκίας διέφυγε[1]. Το 1844 εξελέγη[1] βουλευτής επανεκλεγόμενος αρκετές φορές όπως λχ 1850, 1853, 1865 κ.α.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΓΚΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ Κ ΓΚΛΕΖΟ.ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

12:28 π.μ. σύντροφε Τσόγκα εννοείς. Το "κύριε" δεν θα σε βοηθήσει περισσότερο να τον πείσεις να δραστηριοποιηθεί για σε χώσει κάπου στο δημόσιο.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger