Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αν αγαπάς την πόλη σου…. μπορείς να την ομορφύνεις. Εσύ !!!

- Advertisement -

Οταν αγαπάς τον τόπο σου, όταν τον πονάς δεν αρκείσαι μόνο στην κριτική, δεν περιμένεις τους άλλους να φτιάξουν τα κακώς κείμενα για σένα, αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, προσπαθείς να βάλεις ένα λιθαράκι ώστε να βελτιώσεις την ποιότητα της πόλης σου και της ζωής σου..

Συμβάλεις στην καθαριότητα πετώντας τα σκουπίδια στους κάδους και όχι απ έξω, κάνοντας ανακύκλωση, ποτίζοντας το δεντράκι του πεζοδρομίου σου !

Απλά πράγματα.. που όλοι μπορούμε να τα εφαρμόσουμε αν το θέλουμε.

Θυμάμαι τη γιαγιά και τη μητέρα μου που έβγαιναν καθημερινά και σκούπιζαν το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι, άσπριζαν τα πεζοδρόμια, πότιζαν τα δεντράκια και διατηρούσαν το χώρο έξω από το σπίτι καθαρό όπως και το εσωτερικό του σπιτιού μας.

Το ίδιο έκαναν και οι γειτόνισσες.

Θα μου πείτε οι καιροί άλλαξαν, οι άνθρωποι τρέχουν ολημερίς να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις, η ψυχολογία λόγω της ανεργίας και των άλλων προβλημάτων που μας ταλανίζουν είναι η αιτία πολλών κακών.

Ομως ας προσπαθήσουμε ! Ας είναι η πράξη του συμπαθητικού κυρίου από το Χιλιομόδι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας !

“Ας υιοθετήσουμε όλοι τις γειτονιές μας”. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε συγκεκριμένη πρόταση σε σας ! Τους συμπολίτες μας και θα καλέσουμε το Δήμο να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία

Δείτε λοιπόν : 


Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από το Χιλιομόδι Κορινθίας ανέλαβε την εξής πρωτοβουλία:
Mε το ιδιωτικό του τρακτέρ πότισε τα δέντρα της πλατείας του χωριού του !!

Πολλά συγχαρητήρια !!!

Επιμέλεια : Xara

Οι φωτο είναι από τον Μιχάλη Μεζίνη

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο,ας καθαρίζουμε και ας τα φτιάχνουμε όλα μόνοι μας οι πολίτες,μετά από συνενόηση και αλληλεγγύη μεταξύ μας.Ειδικά αν είναι ν απαλλαχτούμε και από τα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς όμως.

  2. 11:35 π.μ. α, έτσι. Θέτεις και όρους εσύ. Και λες να επιτρέψει ο φύρερ Τσίπρας να γίνει το Λουτράκι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που δεν πληρώνει δημοτικά τέλη επειδή οι πολίτες μάζεψαν μερικά σκουπίδια και πότισαν τα γρασίδια? ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΥ????

  3. Σιγα μην τους κανουμε κ δουλειες.Ας παει η μανταμ πρωτα με καπελακι κ σπορτεξακι να κανει καμια καθαριοτητα περιξ κ ας αφησει τις βασιλικες καρεκλες τις τακουναρες κ τις νυχαρες ..κ υστερα παω εγω να κανω δουλεια εθελοντικα που τους πληρωνω κ τοσα τελη .
    Τσαμπα βολτες φαγητα ποτα κ φωτογραφιες ..μονο?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog