Google Analytics

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Αριστερές παρ-α-φωνίες -Του Γιάννη Πανούση


«Αλήθεια τί το ήθελες κι εσύ Οδυσσέα αυτό το ταξίδι; Δεν βλέπεις τους σημερινούς.....

«Αλήθεια τί το ήθελες κι εσύ Οδυσσέα αυτό το ταξίδι; Δεν βλέπεις τους σημερινούς; Όλοι Οδυσσείς μα καμία Ιθάκη» Ελ.Λιντζαροπούλου, Ραψωδία 51η

Το βασικό διαφοροποιητικό στοιχείο του δημοκράτη αριστερού ηγέτη σε σχέση με τον συντηρητικό αυταρχικό είναι ότι ο πρώτος συμμορφώνεται πλήρως με τις ισχύουσες επιταγές του Δικαίου[στη διακυβέρνηση αλλά και στο βίο του]ενώ ο δεύτερος περιβάλλει ‘’με δικό του νόμο’’τις αυθαιρεσίες του.

Στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι όποιος ψηφίζεται από το λαό[ακόμα και οριακά] αποκτά αυτοδικαίως την εξουσία να παρα-βιάζει την προηγούμενη νομιμότητα χωρίς να έχει νομοθετηθεί μία άλλη σύμφωνα με τους όρους του Συντάγματος.Η λα’ι’κή όμως εντολή ούτε μπορεί να κινηθεί έξω από το Σύνταγμα ούτε εξουσιοδοτεί τους άρχοντες να άρχουν όπως ‘γουστάρουν’.Επειδή κακοί νομικοί[;] σύμβουλοι συχνά παρασύρουν τον εκάστοτε Πρωθυπουργό σε δηλώσεις’ εκτός πλαισίου’[του συνταγματολόγου Προέδρου της Δημοκρατίας παραμένοντος άφωνου]θα ήθελα-για να προστατεύσω τους θεσμούς κι όχι για να καταγγείλω κάποιον-να επισημάνω τα εξής.

Η πολιτική δεν είναι ‘’ο αδιάκοπος αγώνας για την ικανοποίηση του Εγώ’’[Δ.Βασταρούχας,Λυγερός],ούτε η επιλεκτική ‘αποκάλυψη του παρελθόντος’,ούτε το προσκλητήριο ορισμένων μόνο νεκρών.

Η πολιτική δεν ασκείται με κρότους και κλαυθμούς,μ’ενοχές και συνενοχές,με αναφορά σε μισέλληνες,ανθέλληνες και φιλέλληνες[λες και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους έλληνες].Η πολιτική θέλει συνετό μυαλό κι όχι βάρβαρα χέρια ή ανεξέλεγκτη γλώσα.

Δύο λοιπόν ερωτήματα για τους συμβούλους των πολιτικών ύβρεων και της θεσμικής Ύβρεως.

1.Η εκτελεστική εξουσία κατα-κρίνει τη δικαστική για αποφάσεις που,κατά τη γνώμη της,λαμβάνονται με εξω-δικαιικά κριτήρια.Αν έτσι έχουν τα πράγματα γιατί οι κυβερνώντες δεν πείθουν τη νομοθετική εξουσία ν’αλλάξει τον ισχύοντα νόμο και να ψηφιστεί ένας βολικός νόμος;Και κάτι ακόμα:γιατί κάθε φορά που η εκτελεστική εξουσία (εννοώ κάποιο στέλεχος)βρίσκεται στο εδώλιο του ποινικά κατηγορούμενου,συνήθως επικαλείται εξω-δικαιικά κριτήρια[το συμφέρον του κόμματος κλπ]για να κριθεί επιεικώς; Δύο βάρκες κατά το δοκούν;Είναι επίσης υποκριτικό από τη μιά η Κυβέρνηση,και μάλιστα της Αριστεράς,να διορίζει[φαντάζομαι με αξιο-κρατικά κριτήρια] τους Προέδρους των Ανωτάτων δικαστηρίων κι από την άλλη να καταγγέλει υπονόμευση του έργου της από τις δικαστικές αποφάσεις.Σε κάθε περίπτωση καμία από τις τρείς εξουσίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταργεί την άλλη,ούτε να ‘’συγχωνεύει’’την άλλη.Η καθεμιά ν’ασκεί τις συνταγματικές της αρμοδιότητες κι όλες μαζί να περιφρουρούν το δημοκρατικό Πολίτευμα.

2.Υπάρχει και αναγνωρίζεται από την έννομη τάξη ‘’εθιμικό δίκαιο’’πυροβολισμών στον αέρα από μάγκες;Κι άν κάποιος ασυνάρτητος το ισχυριστεί θα μπορούσε ίσως να μας εξηγήσει αν αυτό το ‘δίκαιο’επεκτείνεται και νομιμοποιεί και άλλους ‘ανδρισμούς’,όπως π.χ τη βεντέτα ή τις απαγωγές ή τις ζωοκλοπές;

Δεν έχω καμία αρμοδιότητα να δώσω συμβουλές στον Πρωθυπουργό.Να προσέξει όμως.

Χάδια μαχαιριών κι αντρίκιες σφαίρες δεν νοούνται στην πολιτική μιάς ευρωπα’ι’κής χώρας τον 21ο αιώνα.Εκτός αν η Κυβερνώσα έχει υιοθετήσει άλλο ημερολόγιο και χρονολόγιο.


1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Λογια λογια λόγια που όταν ήταν υπουργός τίποτα δεν έκανε πράξη!Και μην τον βάζετε συνέχεια,κανείς δεν τον πάει.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger