Google Analytics

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Όχι στην εξόρυξη Βωξίτη – Τα Γεράνεια δεν θα γίνουν Σκουριές της Αττικής και της Κορινθίας

Με ανακοίνωση της η Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου καταγγέλλει τα κυβερνητικά σχέδια να δώσει άδεια εξόρυξης βωξίτη στην περιοχή των Γερανείων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαρέων....


Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Ιουλίου και ανέπτυξε τις θέσεις της με παρέμβαση του συντονιστή της Βασίλη Πολυχρόνη ζητώντας μάλιστα από τη διοίκηση του Δήμου να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία από τώρα για να μη βρεθεί ο Δήμος προ τετελεσμένων.

Για την ιστορία,το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκε αρνητικά στη Μ.Π.Ε. που κατέθεσε η εταιρεία (συμφερόντων Μυτιληναίου),όμως ο αγώνας κατά της εξόρυξης μόλις τώρα ξεκινά μιας και το υπουργείο έχει ήδη εκδώσει άδεια παραγωγής.

Αναλυτικά,η ανακοίνωση της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε. έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε.

Με έκπληξη και αγανάκτηση μαθαίνουμε πως ένα από τα θέματα συζήτησης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγάρων είναι η γνωμοδότηση επί της αίτησης ιδιωτικής εταιρείας για δοκιμαστικές εξωρύξεις βωξίτη και ενδεχόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα σε περίπτωση επαρκών κοιτασμάτων,οι οποίες θα λάβουν χώρα στην περιοχή των Γερανείων.

Τα Γεράνεια Όρη είναι μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους και κρύβουν μέσα τους αρκετή από την ιστορία της περιοχής μας.Αντί λοιπόν να αναδειχθούν αυτές οι ομορφιές της περιοχής,το υπουργείο Ανάπτυξης (?) σχεδιάζει να καταστρέψει το βουνό,την χλωρίδα και πανίδα του και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του δίνοντας την άδεια σε επιχειρηματία (ο οποίος χρωστάει ων ουκ έστι αριθμός εκατομμυρίων από απλήρωτους φόρους και εισφορές) να προχωρήσει σε εξώρυξη βωξίτη από τα σπλάχνα του.Σαν να μην έφτανε αυτό,ρίχνει το μπαλάκι στη χειμαζόμενη τοπική κοινωνία και τον Δήμο παίζοντας το αισχρό παιχνίδι της “ανάπτυξης”,των “νέων θέσεων εργασίας” και των ενδεχόμενων “ανταποδοτικών”!Αλήθεια,τι απέγιναν εκείνα τα “ανταποδοτικά” από τη Ρεβυθούσα,από τον αγωγό αερίου,τα ιχθυοτροφεία ή τα πλευρικά διόδια (είμαστε η μοναδική πόλη που υπάρχουν διόδια μέσα στα όρια του δήμου της)?

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών,ας κάνουν οι αρχές τον κόπο να ρωτήσουν τους κατοίκους των όμορων στον Παρνασό περιοχών και τα αυξημένα ποσοστά πνευμονοπαθειών και καρκίνων.Ας ρωτήσουμε του κατοίκους των Σκουριών που τους απαγορεύεται πια να χρησιμοποιούν το νερό του Κάκκαβου.

Τα Μέγαρα και οι απείρου κάλλους ομορφιές τους δεν έχουν ανάγκη μιαν επίπλαστη ανάπτυξη λίγων χρόνων και που στο τέλος θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα φέρει τον μαρασμό στην περιοχή μας.Τα Μέγαρα έχουν ανάγκη την ανάδειξη αυτής της φυσικής ομορφιάς και την εκμετάλλευση της μέσα από προγράμματα περιπατητικού,αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού,μέσα από τον αγροτοτουρισμό,αλλά και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα περιλαμβάνει την αγροτική ανάπτυξη της πλούσιας σε καλλιεργήσιμα εδάφη περιοχής μας.

Τα καταστροφικά σχέδια της παραδομένης στα μνημόνια “αριστερής” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας μεταφέροντας επιχειρηματικές δραστηριότητες που σκοτώνουν,αλλά και τυχόν “κλείσιμο του ματιού” από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου θα βρουν τη μεγαρική κοινωνία απέναντι τους.

Η Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου είναι κάθετα αντίθετη σε τέτοια εγκληματικά επιχειρηματικά σχέδια και καλεί τον λαό των Μεγάρων να παλέψει για το μέλλον και την υγεία του.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ

ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ναι οντως τα μεγαρα εχουν ομορφιες απειρου καλους ,καθε σαββατοκυριακο παμε εκφρομη εκει ..............ρε πατε καλα ??????? δουλειες ρε χεργατικα χερια γιαυτο η χωρα δεν βγαζει ουτε κατσαρολες μεχρι τωρα απο κατι μυαλα σαν και αυτα ,μηπως να μην κανουμε σαν χωρα και εξορυξη φυσικου αεριου ????πετρελαιου ?????

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΞΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΊΑ!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

να καταγγείλουμε και την εξόρυξη πετρελαίου στην Πελλοπόνησο γιατί υπάρχει υποψία μόλυνσης των παραλιών μας. Επίσης να σταματήσει ΑΜΕΣΑ ο Γκιώνης να μιλάει γιατί προσωπικά θεωρώ ότι προσβάλει την Ελληνική γλώσσα.
Αν ο καθένας μας βάζει πάντα κάποιο υπαρκτό η όχι εμπόδιο τότε να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων.
Λέμε ναι στα έργα ανάπτυξης αλλά λέμε τεράστιο ναι σε αυστηρούς ελέγχους ωστε να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

για εξήγησέ μας ρε μεγάλε που λες για τεράστιο ναι στους αυστηρούς ελέγχους, που είδες να γίνεται κάτι τέτοιο; στα εργοστάσια βωξίτη βόρεια του κορινθιακού που έχουν ρίξει 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα! κόκκινη λάσπη στο βυθό της θάλασσας ή στη Χαλκιδική, που τούμπαρε φορτηγό με τοξικά μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δεν άνοιξε μύτη; Ή που έφτιαξαν 1.000 τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στο δάσος σε δημόσια έκταση και όταν πήγε η πολεοδομία και βεβαίωσε την παράβαση, άλλαξε ο νόμος μέσα σε μία εβδομάδα με φωτογραφική διάταξη εξαίρεσης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων από τον πολεοδομικό έλεγχο;
Στη Στρατονίκη το ξέρεις οτι από τις στοές κάτω απ'το χωριό έχουν κατέβει τα σπίτια ενάμισι!!! μέτρο και οι άνθρωποι ψάχνουν γεωλόγο να τους κάνει πραγματογνωμοσύνη και δεν βρίσκουν γιατί τους εκφοβίζει η εταιρεία για να μην αποζημιώσει;
Στην Ιτέα το ξέρεις οτι ενός που διαμαρτυρόταν, του κάψανε το σπίτι;
Νομίζεις οτι ζεις στη Σουηδία;
Το ανέκδοτο με τη διαφορά του θεωρητικά και του πρακτικά το ξέρεις;
Ξέρεις οτι ο σύνδεσμος μεταλλευτικών εταιρειών κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία νομοθετήθηκε χωρίς καμμία αλλαγή και που προβλέπει πλέον οτι οι μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις δεν περιορίζονται από κανέναν; Για ψάξου.....

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

@Ανώνυμος

επειδή αναφέρεσαι στη βιομηχανία (και αδιαφορείς για την αγροτική παραγωγή η οποία θα καταστραφεί και στα μέγαρα θρέφει εκατοντάδες οικογένειες) να σου πω οτι η μοναδική ελληνική βιώσιμη επιχείρηση που φτιάχνει χημικές ρητίνες και βάσεις για χρώματα έχει έδρα Μέγαρα, έχει πάρει (πολλά) βραβεία για την περιβαλλοντικη΄πολιτική της και μια κύρια πρώτη ύλη της είναι ρητίνη πεύκου, η οποία κοίτα ΄συμπτωση συλλέγεται στα Γεράνεια και στο Καντήλι από ντόπιους ρητινοκαλλιεργητές. Όλα αυτά είναι λεφτά που παράγονται και μένουν στον τόπο και δεν πάνε σε εταιρίες με έδρα Λουξεμβούργο όπως κάποιων κάποιων

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

που είναι κ. blogger η απάντησή μου;;;;

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger