Google Analytics

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΒασίληςΝανόπουλος : Η δημοτική αγορά της Κορίνθου να παραμείνει δημοτική και να μην γίνει πολυκατάστημα


Η θέση της «Συμμαχίας Πολιτών» όπως διατυπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 04.09.2017,έχει ως εξής:..

Θέλουμε να επισκευαστεί, να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ξανά η δημοτική αγοράτης Κορίνθου και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Την πάγια αυτή θέση μας,την έχουμε επαναλάβει πολλές φορές καθώς και το ότι ήταν ανεπίτρεπτο λάθος της δημοτικής αρχής που την κρατούσε κλειστή για πολλά χρόνια επειδή δεν είχε ούτε σχέδιο ούτε και την βούληση να την ξαναλειτουργήσει, ερημώνοντας έτσι το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η δημοτική αγορά πρέπει να επισκευαστεί και να ανακαινιστεί από το δήμο Κορινθίων και τα καταστήματα που θα προκύψουν να ενοικιαστούν από τον δήμο σε πολλούς ιδιώτες και όχι σε έναν ο οποίος θα υποκαταστήσει το δήμο και θα υπενοικιάσει σε άλλους το χώρο σύμφωνα, προφανώς, με τα δικά του οικονομικά συμφέροντα.Διότι αυτό είναι ο ορισμός του πολυκαταστήματος.

Πιστεύουμε ότι ο δήμος πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο της διαχείρισης της δημοτικής αγοράς και μέσω αυτής να διαμορφώσει πολιτική για το πώς θέλει να λειτουργήσει το κέντρο της πόλης, να διαμορφώνει το ύψος των ενοικίων επηρεάζοντας και τα ενοίκια των γειτονικών καταστημάτων,να επιλέγει το είδος των καταστημάτων και θα διαθέτει μέρος του χώρου για εστίαση και τουριστική προβολή ώστε να γίνει πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών το κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Επίσης, προτείναμε, σε μέρος του χώρου -σε ένα από τα 22 καταστήματα - να τοποθετηθεί ομοίωμα της Κορινθιακής Τριήρεως όπως έχει γίνει με το πλοίο της Αργούς στο Βόλο κ.λ.π.

Η ομολογία της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ότι απέτυχε διαχρονικά ο δήμος στη διαχείριση της δημοτικής αγοράς και χρειάζεται ιδιώτης <<μεσολαβητής > να την αναλάβει , δεν αποτελεί για μας σοβαρό επιχείρημα. Ο δήμος οφείλει να διορθώσει τα διαχειριστικά προβλήματά του και να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών.

Ο δήμος έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ σε άλλα έργα και την δημοτική αγορά την έχει αφήσει στο έλεος της εγκατάλειψης. Αλήθεια γιατί δεν χρησιμοποιεί την αναπτυξιακή ΔΑΕΚ (Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Κορίνθου) στο εγχείρημα της αναβίωσης του κτιρίου της δημοτικής αγοράς; Εκτός εάν την διατηρεί απλά για να καλύπτει εκλογικές ή άλλες ανάγκες.

Το επιχείρημα ότι θα μπουν περιοριστικοί όροισε ότι αφορά την εμφάνιση και την χρήση του κτιρίου δεν είναι ικανά να πείσουν κανέναν, διότι είναι πιθανόν στην βασική επισκευή του κτιρίου να γίνει μια προχειροδουλειά από τον ιδιώτη επενδυτήή δεν θα υπάρξει επενδυτής και μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς το έργο να δοθεί με ανάθεση. Εκτός και αν είναι αυτός ο απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής.!!! Αν ο ανάδοχος δεν συμμορφώνεται με το πλαίσιο της σύμβασης όλοι ξέρουμε πόσα χρόνια διαρκεί η συμμόρφωση του μέσω της δικαστικής οδού .

Η«Συμμαχία Πολιτών»λοιπόν δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντια σε κάθε είδους προχειρότητεςκαι απαιτεί ένα κτίριο καλαίσθητο,λειτουργικό, πραγματικό πόλο έλξης που η παρουσία του και η λειτουργία τουθα συμπαρασύρει ανοδικά και τα υπόλοιπα καταστήματα του ευρύτερου εμπορικού κέντρου.Για περισσότερες πληροφορίες :https://www.youtube.com/watch?v=ojdHsukAFvk

https://www.youtube.com/watch?v=FvginjfLZ0kΒασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger