Google Analytics

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Νέο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο στα Ισθμια !Ένταξη της Πράξης «Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας» στο Ε.Π. "Πελοπόννησος 2014-2020" από την Περιφέρεια Πελοποννήσου..


Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανέγερση ενός σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου στα Ίσθμια πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών σε σχολικές υποδομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2Β με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3.739.677,01 € από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Ανέγερση του σύγχρονου Νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίων στη θέση "Κυρά Βρύση" συνολικού εμβαδού 2030,6m2 θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Στο υπόγειο θα περιλαμβάνεται αίθουσα γυμναστικής, αποθήκες και οι λοιποί αποθηκευτικοί χώροι. Στα δύο επίπεδα θα στεγαστούν έντεκα (11) αίθουσες διδασκαλίας, επτά (7) εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας (υπολογιστών, φυσικής, ξένων γλωσσών κ.λπ.), βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο εστίασης, κυλικείο, χώρους εισόδου και χώρους αναμονής, καθώς επίσης, W.C. μαθητών, καθηγητών και Α.Με.Α. Στην αυλή του σχολείου έχουν προβλεφθεί χώροι διαλείμματος, ημιυπαίθριος χώρος γυμναστικής και χώρος για προσωρινή στάθμευση οχημάτων ή λεωφορείου.

Στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας και της επιδίωξης για τη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), θα τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελούμενο από 130 panels με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 270 wp.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή της Περιφερειακής Αρχής και εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν δημόσια στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη που στέκεται αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών.


Γραφείο Τύπου
7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΤΕΛΕΙΏΣΤΕ ΠΡΏΤΑ ΤΟ ΛΎΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΒΛΈΠΟΥΜΕ

Theo είπε... Best Blogger Tips
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Θυμάμαι όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο καλλικρατικός νόμος και πήγαμε στις πρώτες εκλογές των διευρυμένων Δήμων το 2010 οι υποψήφιοι του Γκιώνη στους Αγίους Θεοδώρους υπόσχονταν ακόμα και την ολοκλήρωση της εκκλησίας του νεκροταφείου των Αγίων Θεοδώρων.

Και περιμένουμε νέο Λύκειο.

Γ. Φατσούπας

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Το Λύκειο στο Λουτράκι είναι σε εξέλιξη 6 χρόνια και το βλέπω για ακόμη 4-5. Άρα θα το χαρούν τα παιδιά του Δημοτικού.
Όσο για το νέο Δημοτικό, θα το χαρούν τα αγέννητα ή τα παιδιά γεννηθείς μετα του 2020.
Στις χαρές σας βρε.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ή τα παιδιά γεννηθέντα ρε παντελώς αγράμματε άνθρωπε. Εσύ έχεις πάει ποτέ σχολείο?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δε πήγα. Ολημερίς χτιζόταν το βράδυ γκρεμιζοταν.
Σημασία έχει που το κατάλαβες εσύ μηχανικε.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Και η κουτσή Μαρία μπορεί να το καταλάβει. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger