Google Analytics

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος για την απόφαση του Αρείου Πάγου :"έχουν και οι εργαζόμενοι δικαιώματα απένταντι στους εργοδότες"


Το loutrakiblog.gr επικοινώνησε με τον Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο και τον ρωτήσαμε σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία προβλέπει πως ο εργοδότης έχει το ελεύθερο να μεταβάλει κατά το δοκούν...

τους όρους της παροχής της εργασίας του εργαζόμενου, στο πλαίσιο της άσκησης του διευθυντικού δικαιώματος και για την προσφορότερη οργάνωση της εργασίας και της επιχείρησης.

 Δείτε εδώ: 

Δικαίωμα του εργοδότη η αλλαγή του τόπου, του χρόνου και του τρόπου εργασίας!


Ο κ. Καραγεωργόπουλος δήλωσε τα εξής :

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Θα πρέπει οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι να γνωρίζουν ότι η δικαστηριακή νομολογία ερμηνεύει κατά υπόθεση το νόμο και δεν αποτελεί «θέσφατο» για πάσα υπόθεση, αλλά ούτε και υποκαθιστά το νόμο και το σύνταγμα.

Κρίνει κατά περίπτωση την ορθή άσκηση ή μη των νόμων του Ελληνικού Κράτους από τους Έλληνες πολίτες, είτε πρόκειται για εργοδότες, είτε για εργαζόμενους.

Τέτοιου είδους αποφάσεις εκδίδονται κατ’ εξακολούθηση την περίοδο που διανύουμε, αφού με πρόσχημα την κρίση επιχειρείται - από συγκεκριμένα «κέντρα» -  να «νομιμοποιηθεί» η εργοδοτική ασυδοσία και οι καταχρηστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας.

Όμως η εξουσία του εργοδότη στο να αποφασίζει πως θα διαχειριστεί καλύτερα την εργασία που του διαθέτει ο εργαζόμενος δεν είναι απόλυτη, αλλά περιορίζεται από τους νόμους, τις συλλογικές και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

 Ο εργοδότης έχει δικαίωμα να καθορίζει μονομερώς τους όρους εργασίας του εργαζόμενου, μόνο στις περιπτώσεις που αυτές δεν ρυθμίζονται από το νόμο, συλλογική Σ.Ε και ατομική Σ.Ε. Η έκταση αυτού του δικαιώματος (διευθυντικό δικαίωμα) εξαρτάται ιδίως από την ατομική σύμβαση εργασίας.

Ο εργοδότης δε μπορεί να ασκεί το διευθυντικό δικαίωμα κατά τρόπο που μεταβάλει προς το χειρότερο τους όρους της σύμβασης εργασίας, ούτε βεβαίως να το ασκεί καταχρηστικά.

Βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεως εργασίας υπάρχει όταν ο εργοδότης, χωρίς δικαίωμα από το νόμο ή τη σύμβαση ή κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματός του, μεταβάλει μονομερώς τους όρους της συμβάσεως με συνέπεια να επέρχεται άμεση ή έμμεση υλική ή ηθική βλάβη στο μισθωτό.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

• Μετάθεση σε άλλο κατάστημα ή παράρτημα της επιχείρησης, όταν η σύμβαση εργασίας προσδιορίζει σαφώς συγκεκριμένο τόπο.
• Μετάθεση στην ίδια πόλη, μετακίνηση σε άλλο τμήμα με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών.
• Ανάθεση κατώτερων καθηκόντων με αποτέλεσμα την ηθική μείωση του εργαζομένου.
• Διακοπή της μεταφοράς του εργαζόμενου με όχημα του εργοδότη.
• Μεταβολή του είδους της εργασίας.
• Μεταβολή του ωραρίου πέραν του νομίμου.
• Μείωση ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση του μισθού.
• Καθυστέρηση αποδοχών με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση.
• Συμψηφισμός πρόσθετων αποδοχών σε νόμιμες αυξήσεις.
• Την αλλαγή ασφάλισης στο ΙΚΑ. Κάθε αυθαίρετη μεταβολή των όρων της συμβάσεως εργασίας του εργαζόμενου η οποία είναι βλαπτική για τον εργαζόμενο, θεωρείται ως καταγγελία της συμβάσεως εργασίας.

Σε περίπτωση αυθαίρετης μεταβολής των όρων της σύμβασης εργασίας του, ο εργαζόμενος έχει τα εξής δικαιώματα: 

• Να θεωρήσει τη μεταβολή αυτή σαν άκυρη καταγγελία της εργασιακής σύμβασης και να ασκήσει μέσα στη νόμιμη προθεσμία αγωγή για ακύρωση της απόλυσης και καταβολή μισθών υπερημερίας ή για την επιδίκαση της αποζημίωσης του.
• Να επιμείνει στην τήρηση των αρχικών όρων της σύμβασής του και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με βάση την αρχική σύμβαση, χωρίς να αποδεχτεί την προσφορά υπηρεσιών διαφορετικών από τις συμφωνηθείσες. Παράλληλα, μπορεί να ζητήσει να του επιδικασθεί αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της προσβολής της προσωπικότητάς του.
• Κρατά επιφύλαξη και προσφεύγει στα δικαστήρια για ανατροπή της βλαπτικής απόφασης.
Εμείς αυτό το οποίο λέμε σε όλα τα μέλη μας είναι να επικοινωνούν άμεσα με το πρωτοβάθμιο σωματείο της επιχείρησης ή εφόσον δεν υπάρχει, με το σωματείο του κλάδου στο οποίο ανήκει. Στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» έχουμε φτιάξει μια διαδικτυακή γραμμή καταγγελιών για τέτοιες περιπτώσεις και μέχρι σήμερα έχουμε υποδεχτεί εκατοντάδες καταγγελίες απλών εργαζομένων. Μέσα από τη σελίδα www.idiotikoi.gr έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε και να αποτρέψουμε περιπτώσεις βλαπτικών μεταβολών εργαζομένων, παρεμβαίνοντας με συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο όταν παρατηρούνται φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Κανένας μόνος ή μόνη λοιπόν απέναντι στο πρόβλημα, κανένας μόνος ή μόνη απέναντι σε αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση που δεχόμαστε.

** Ο Δημήτρης Θ. Καραγεωργόπουλος είναι Πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και  Γραμματέας Τύπου & Δημ. Σχέσεων ΓΣΕΕ

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τι λες ρε μεγαλε; που τα ειδες ολα αυτα;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πού ήταν χαμένοι αυτοί;; Είδαν οτι χάνουν οι σύντροφοι την εξουσία και ξαναβγήκαν να το παίξουν προστάτες των δικαιωμάτων;; Κρυφτείτε πάλι,όπως κάνετε 3 χρόνια τώρα, δεν σας χρειαζόμαστε!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips Reply To This Comment
Για πολλά χρόνια ως διακαιώματα των εργαζόμενων περνούσαν κάθε λογής παπαρολογίες ανεφάρμοστες. Παραδειγματικά να σας πω ότι αιμοδοτική άδεια δίνεται σε εργαζόμενο μετά από 6 μήνες από την αιμοδοσία!!! Ο σχεδιασμός της είναι να την παίρνει αμέσως για να αναλαμβάνει δυνάμεις ο αιμοδότης.
Επίσης άδεια ανατροφής διακαιούται ο πατέρας ακόμη και αν η μητέρα είναι νοικοκυρά.
Δυστυχώς τώρα είναι η ώρα της ικανοποίησης των παράλογων αιτημάτων των εργοδοτών γιατί απλά τώρα ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Είδατε πως αλλάζουνε τα πράγματα;;;
Όταν είχαμε ΠΑΣΟΚ και δεξιά κάναμε διαδηλώσεις γιατί μας πάταγαν τον κάλο ....ΤΩΡΑ;;; Τώρα κάνουμε την πάπια γιατί;;; ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΗΗΗΗΗΗΗ τι δεν καταλαβαίνεις;;;;
Πρίν με ΠΑΣΟΚ και δεξιά οι πληστηριασμοί πρώτης κατοικίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ.

Τώρα φυσικά επιτρέπονται και μάλιστα μέσω κομπιούτερ.....γιατί;;; ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗηηηηηη ,άντε πάλι ,τι δεν καταλαβαίνεις;;;;;;
Στις επόμενες εκλογές διεκδικούμε :
1) Να μας κάνει σεξ ο εργοδότης
2) Να μας κάνει σεξ η τράπεζα
3) Φυσικά να μας κάνει σεξ η εφορία
4) Να μας κάνει σεξ ο Τσίπρας

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger