Google Analytics

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Ε. Ευθυμίου - Λ. Μπαζιωτόπουλος : «Να δώσουμε όλοι οι επαγγελματίες σύσσωμοι το παρόν στις κρίσιμες εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου»

Την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης για το Επιμελητήριο Κορινθίας εξηγούν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα», κύριοι Ευθύμιος Ευθυμίου (Τμήμα Εμπορικό) και Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος (Τμήμα Υπηρεσιών), ....
χαρακτηρίζοντας την παρουσία όσο περισσότερων επαγγελματιών της Κορινθίας στις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου επιβεβλημένη, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή πορείας στα Επιμελητηριακά πράγματα της Κορινθίας, και να ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα εποχή για το Κορινθιακό επιχειρείν.

Ευθύμιος Ευθυμίου : «Καμία ψήφος χαμένη για να ανατρέψουμε τα δεδομένα που μας έχουν οδηγήσει εδώ!»

«Σε μια εποχή που το μέλλον είναι πιο αβέβαιο από ποτέ και οι επιχειρήσεις ψάχνουν διεξόδους για να επιβιώσουν, οι συνθήκες είναι επιτακτικές για αλλαγή στα πάντα!
Ξεκινάμε  από τον άμεσο φορέα του επιχειρηματία στην περιοχή μας, το Επιμελητήριο Κορινθίας.
Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, επαγγελματίες που ο καθένας από αυτούς γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου του και έχει τη θέληση, την όρεξη, την πίστη και τις γνώσεις για αλλαγή.
Δώστε μας αυτή την δύναμη!
Δώστε μας την ψήφο σας, θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε έναν θεσμό που μέχρι σήμερα ήταν αμέτοχος στα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Ζούμε σε μια ευλογημένη περιοχή και τόσα χρόνια μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα.
Δέσμευσή μας είναι η ανοιχτή πόρτα του Επιμελητηρίου από την επόμενη ημέρα για όλους σας, από τον μικρότερο επιχειρηματία μέχρι την μεγαλύτερη εταιρία του νομού.
Το Επιμελητήριο ανήκει σε όλους μας.
Στις 10 Δεκεμβρίου ψηφίζουμε όλοι ! Καμία ψήφος χαμένη, για να πετύχουμε έναν κοινό σκοπό, να ανατρέψουμε όσα μας έχουν οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να γίνουν και πάλι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας.
Το Επιμελητήριο είναι το σπίτι του επιχειρηματία»


Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος : «Ένα Επιμελητήριο για όλους με γνώμονα την καθημερινή υποστήριξη των επαγγελματιών σε όλα τα επίπεδα!»

«Μετά τον «θάνατο του εμποράκου», ο αποχαιρετισμός του ελεύθερου επαγγελματία.
Η φοροεπιδρομή, η αύξηση των έμμεσων φόρων σε συνδυασμό με τις μειώσεις στο εισόδημα σε μια καθημαγμένη κοινωνία, έχει φέρει μόνο οδυνηρά οικονομικά αποτελέσματα.
Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο τμήμα των αποδοχών, πάνω από το ήμισυ. Και αυτό, καθώς το νέο σύστημα τόσο στη φορολογία όσο και στον υπολογισμό των εισφορών, διογκώνει τις επιβαρύνσεις για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εφόσον προστεθούν διάφοροι άλλοι φόροι, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας, το πραγματικό εισόδημα μειώνεται περαιτέρω.

Με την κρίση, βλέπουμε τα απόνερα της κατάστασης:
Οι νέοι επιστήμονες να φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό, για να ξεφύγουν από την ανεργία, την έλλειψη οργάνωσης και την υποβάθμισή τους. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, το ρεύμα θα συνεχιστεί, και η πλειοψηφία τους θα επιστρέφει μόνο για ολιγοήμερες διακοπές.
Οι (συχνά όχι και τόσο νέοι) επιχειρηματίες, να δραστηριοποιούνται μαζικά σε συγκεκριμένους τομείς υπηρεσιών (όπως κομμωτήρια, σουβλατζίδικα και καφετέριες), αντί να επενδύουν σε παραγωγικές δραστηριότητες και στην καινοτομία.
Οι υπάρχοντες ελεύθεροι επαγγελματίες (καθώς και λιγοστοί τολμηροί νέοι), να υπομένουν την άδικη φορολογία (π.χ. αυτοί δεν δικαιούνται αφορολόγητο), τις, για πολλούς, αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές (ασήκωτες πλέον για τα μεσαία και τα κάποτε σχετικά υψηλά εισοδήματα) και το αβέβαιο μέλλον. Παράλληλα, από το 2018, οι πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου χρόνου δεν θα προσμετρώνται για τον υπολογισμό των νέων ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, οδηγώντας σε νέες επιβαρύνσεις.

Τι έλειψε, τι δεν πήγε καλά λοιπόν ;;;
Ένα βασικό είναι η έλλειψη στοιχειώδους υποδομής και υποστήριξης από το κράτος της καινοτομίας, του εξαγωγικού εμπορίου, της αναβίωσης παραδοσιακών μορφών οικονομίας. Όμως, ακόμα περισσότερο και από το θεσμικό πλαίσιο ή την χρηματοδότηση, λείπουν τα οργανωμένα σχήματα υποστήριξης και αυτό-οργάνωσης μέσω της κοινωνίας των πολιτών, παρά τις λίγες και αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, όπως ορισμένες πρωτοβουλίες, η κοινωνική επιχειρηματικότητα ή οι «μέντορες» υλοποίησης καινοτόμων ιδεών.Τι μπορεί και τι πρέπει λοιπόν να γίνει;;;
Επαναφορά των εννοιών της αξιοπιστίας, της συνεργασίας, του συντονισμού, της αποτελεσματικότητας, με πρόταγμα τη δεξιότητα και την αριστεία. Δεν αρκεί πλέον να αναγνωρίζουμε και να προωθούμε τους άριστους, χρειαζόμαστε μια παιδεία και μια κοινωνία που να μας κάνει όλους άριστους και αποτελεσματικότερους.

Ο συνδυασμός μας "Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα" είναι μακριά από κόμματα. Είμαστε μία εναλλακτική πρόταση για ένα Επιμελητήριο που τον τελευταίο καιρό είναι απαξιωμένο στα μάτια του συνόλου των επιχειρηματιών του τόπου μας.

Είναι κοινή μας αντίληψη ότι τα συμφέροντα του επιμελητηρίου βρίσκονται σε εντελώς άλλη κατεύθυνση από πολιτικές σκοπιμότητες και τα ιδιωτικά συμφέροντα που ενίοτε τα εξυπηρετούν, ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει ανάγκη από κομματικές ταμπέλες, μικροπολιτικές αντεγκλήσεις, προσωπικές διαδρομές και επικοινωνιακές φιέστες, αλλά από ενότητα και σύμπλευση, στη βάση του διαλόγου και του σεβασμού όλων των απόψεων.

Η παρουσία μας στην εκλογική διαδικασία στις 10 Δεκέμβρη, σηματοδοτεί αυτή ακριβώς την αντίληψη και τη διάθεση για αναβάθμιση του θεσμού, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη στα μέλη του και την τοπική οικονομία, ως ανεξάρτητος αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας και όχι ως εργαλείο ολίγων προς εξυπηρέτηση ορισμένων.

Δέσμευσή μας είναι ότι το Επιμελητήριο θα είναι συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία, αναστρέφοντας το κλίμα της συστηματικής πριμοδότησης μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά βεβαίως και των μικρομεσαίων που παρά το γεγονός ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, βρίσκονται δυστυχώς συχνά στο περιθώριο.

Ενώνουμε δυνάμεις- ενώνουμε συμπεριφορές - ιδέες- οράματα- στόχους με σκοπό να φέρνουμε αποτελέσματα για όλους!

Είμαστε εδώ για όλους, είμαστε κοντά και θα είμαστε πάντα κοντά στον οποιοδήποτε επαγγελματία!

Κοντά στους νέους, και κοντά στους ήδη "μπαρουτοκαπνισμένους" επαγγελματίες!»
1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Για να δουμε τι θα κανετε απο λογια;

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger