Google Analytics

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Τσίπρας: Μοίρασε 1,4 δισ. ευρώ σε χαμηλά εισοδήματα, συνταξιούχους και ΔΕΗ...Δείτε όλο το διάγγελμα..


Πώς και σε ποιους θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα..Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 720 εκατ. ευρώ σε 3,4 εκατ. πολίτες - 315 εκατ. ευρώ για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους - 360 εκατ. στη ΔΕΗ, για να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας - Δείτε όλο το διάγγελμα..


Με τηλεοπτικό μήνυμά του στους πολίτες, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και επισήμως τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που προκύπτει όπως ανέφερε, από την υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017.

Ο ίδιος είπε ότι η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2%, τονίζοντας ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κυβέρνηση είναι σε θέση να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες εκείνους που το έχουν ανάγκη -και θα είναι μάλιστα μεγαλύτερο από πέρυσι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το φετινό μέρισμα θα ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 720 εκατ. θα δοθούν σε 3,4 εκατ. πολίτες με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με εισοδηματικά κριτήρια, κριτήρια ακίνητης περιουσίας, καθώς και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.

Το γενικό πλαίσιο είναι ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί. Παράλληλα, δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία, με ανώτατο όριο, σε κάθε περίπτωση, τα 180.000 ευρώ.

Τα παραδείγματα που ανέφερε ο πρωθυπουργός:

1. Για οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα 6.000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ,
- για εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ
- για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ

2. Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, για εισόδημα 4.500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ,
- για εισόδημα 9.000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ
- για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

3. Για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 3000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ
- για εισόδημα 6.000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ
- για εισόδημα 9.000, ενίσχυση 250 ευρώ

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο σχετικός νόμος για το μέρισμα θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, ενώ η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πού θα κατευθυνθεί το υπόλοιπο ποσό

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους -η επιστροφή θα δοθεί την ίδια ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.

Ακόμη, 360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


protothema.gr

25 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μοίρασε λεφτά? Ο Τσίπρας δηλαδή μας παρουσιάζεται ως ο Καραμουρτζούνης της πολιτικής. Δεν μας λέει επίσης πόσα από τον μπεζαχτά του κόμματος ή τις τσέπες τους διέθεσαν για τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά εκατονάδες στην χώρα μας, εκτός από την Ελληνική Σημαία (που την θεωρούν ένα κομμάτι πανί) που έδωσε ο ίδιος στον Πακιστανό 11χρονο?

Σωτήρης Στάμου είπε... Best Blogger Tips

και επειδή δεν πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη
πενταετία 2010-2015 μείωση μισθών και συντάξεων που αγγίζουν ανά κατηγορία μέχρι και το 50%
αύξηση του ΦΠΑ και αύξηση της φορολογίας. Πληρωμή ΕΤΗΔΕ (ΒΕνιζέλος απίθανος) με την ΔΕΗ. Εξοπλιστικά σκάνδαλα, λίστες λαγκάρντ και προσφάτως panama papers και paradize papers, siemens και δώρα ΧΡιστοφοράκου (τα καταθέτει η γραμματέας του και φοβάται για τη ζωή της).
Αυτοκτονίες και απαξίωση και ισοπέδωση με μέτρα της δημόσιας υγίειας (Αδωνις και Τσεκουράτος οι εμπνευστές). 1.500.000 εκατ. άνεργοι και τι άλλο να τους πρωτοθυμηθούμε.
Από την άλλη μέρισμα 2 δισ για τη διετία 16-17 στις ευπαθείς ομάδες. ΤΣιπραςcare 2.500.000 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες στήριξη της ακραίας φτώχειας με επιδόματα αλληλεγγύης κλπ.
Ολα αυτά και φυσικά δεν είναι πολλά και ικανά να γιατρέψουν τις πληγές που άνοιξαν τα χρεοκοπημένα κόμματα της μεταπολίτευσης -χρωστάνε και 400 εκατ. ευρώ που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν-.
Δοξάζουμε και τιμούμε όλους αυτούς λοιπόν μέσα από τα κανάλια της διαπλοκής και τους μπαταχτσήδες και τζαμπατζήδες καναλάρχες.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Το δια ταυτα δεν μας το ειπες Σωτο: ζητω το Τσιπρακι και να παραμεινει στην εξουσια, αυτο δεν εννοεις ρε καπιταλα συντροφε;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πολλή σωστά τα είπες φίλε !!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Οτι έδωσε ειναι λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης , κύριε έξυπνε κοιτά μην βρεθείς στη θέση των προσφύγων , και τότε σε θέλω να μας πεις αερολογίες

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Τίποτα ψηλά για την παναθα Αλέξη άμα περισεψουν.να μη πουλήσει το Κουτρουμπη ο Αλαφου.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εμάς μας εχουν πετσοκόψει μισθους - συντάξεις......για να δίνουν σε αυτούς που δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα, αλλά πληρώνονται χωρις να φαίνονται αφού κάνουν μαυρη εργασια.... !!!! Άρε Τσίπρα είσαι για φτυσιες...!!!!! Εσυ και το παρεάκι σου....

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

8.29 Eχουν τελειωσει οι κυριοι κυριοι αλαφου και βαγγος απο το ποδοσφαιρακι, οπως εσχατως μας τελειωσε ως εδρα της εθνικης και το Καραισκακης.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εχουν λυσαξει απο το κακο τους τα ΜΜΕ του μαρινακη και των συν αυτο για το μερισμα που θα δωσει ο Τσιπρας στον φτωχο κοσμο και στους συνταξιουχους. Δηλαδη να μην λαβουν τιποτα και να ψωφισουνε της πεινας οι φτωχοι και οι συνταξιουχοι προκειμενου να ικανοπιηθει το αντιπολιτευτικο μενος και οι ιδιοτελης σκοπιμοτητες και οραξεις του παμφαγου βαγγου. Ρε δεν μας χε... ρε μαρινακη.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

12:37 μ.μ. τωρα θα τα ακουσεις χοντρα συντροφε της αριστερας και της...προοδου, απο τον Ανδρεα Λεκκα Ουαλια. Κατσε να δεις λουσιμο που θα σου ριξει.

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Τσιμπησατε αντίμαρινακικη πουλάκια μου στα δύο για Αφραγκουζος και Καραϊσκάκης έπεσες μέσα για το βαγκελαρο κούνια που σε κούναγε αλλά 15 Χρόνια με κούπες μαζί αγορίνα μου και θα κλείσουν τα δικά σας ΜΜΕ του Ολυμπιακόυ είναι λίγα και καλά

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

εδωσε καθρεπτακια στους ιθαγενεις !!!! μπεεεε !!!!

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Τι λούσιμο να του κάνω του φουκαρα δεν έχει μαλια 'καραφλιασε'από τις λαλακιες που λέει αντέ να σου κάνω τη χάρη να τον λουσω λιγάκι.ο Μαρινακης δίνει λεφτά από unicef μέχρι σησητια στους μετανάστες και απορους και στην αρχιεπισκοπη στον Πειραιά. Τα λεφτά του τσιπρα να τα πάρει η ομάδα σου να πληρώσει τον καφετζη απέναντι. Ούτε καφέ δεν θα σας φέρνουν σε λίγο ουστ με παρεσειρες πάλι να σε λουσω αντέ γεια μας

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αγαπητε 1.26 ε οχι και συντροφος της αριστερας και της προοδου. Με παρερμεινεψες και μακρια απο μας το ποτηριον τουτο. Ενταξει ξερω κοροιδια και εμπαιγμος ειναι οι "παροχες" Τσιπρα διοτι η ουσια δεν αλλαζει, ομως μπρος στο να μην περνανε απολυτως τιποτα οι συνταξιουχοι και οι παμπτωχοι αυτης της χωρας, ε κατι ειναι και αυτο το φιλοδορημα μονο και μονο και μονο για να μπορεσουνε να επιβιωσουνε αυτοι οι ανθρωποι..

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Οχι δεν ειναι κατι, φιλε μου (και με συγχωρείς που σε χαρακτηρισα αριστερο). Αλλο παρεχω, αλλο κοροϊδευω. Και οι πετρες το ξερουν οτι στο δευτερο ευελπιστει...για να μπορει ανετα να πηγαινει τα παιδια του στα καλυτερα...λαϊκα ιδιωτικα σχολεια Αττικης εις βαρος των κορόιδων ψηφοφορων, που ηλπιζαν, τρομαρα τους, οτι θα γλυτωναν και τον ΕΝΦΙΑ, κουνια που τους κουναγε...

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Ένα σχόλιο μου παραπανω έχει γραφτη μπερδεμενω θα είναι από την απόσταση. ΧΑΧΑ μήπως νομίζετε ότι μπερδεψα τα μπούτια μου το λεω η απάντηση στον φίλο για την έδρα της εθνικής και Αφραγκουζο τα πέτυχε για το Μαρινακη άλλα 15 Χρόνια με κούπες και μετά θα αναλάβει ο γιος του ο Μιλτιάδης Εντάξει αντίμαρινακικη το διάβασες καλύτερα τώρα

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μαρινάκης και ξερό ψωμί που λέει και ο φίλος ο Ανδρέας ο Ουαλός

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Ο φουκαράς ο Αλέξης τσιπρας έδωσε λεφτά και εγεινε κατακλυσμός του Νώε. Κρίμα τέτοια τραγωδία στην Αττική. Η φύση εκδικείται δυστυχώς

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Θα μιλήσεις για εκδίκηση της φύσης και όταν πάει μέσα ο μαρινάκης?

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

ΈΛΑ μου σε τσακωσα,αντίμαρινακη .αρχίζουν να τη φτιάχνουν έμαθα μια νέα φυλακή για να μπει ο βαγκελας αμα γίνει. Καμιά 15 Χρόνια περίπου μέχρι τότε φάπααααασα θα τρώτε συναιτερακια του κολου

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Και κάτι ακόμα να προσέχεις τώρα με την κακοκαιρία μην σου έρθει κάνα αστροπελέκι στο κεφάλι. Να φοράς κράνος και αμα δεν έχεις βαλε καμια κατσαρόλα. Φυσικό μου φαινόμενο

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Να προσέχει και ο μαρινάκης σου τις αστραπές μη του κάψουν το μούσι ρε μπεεεεεεεε....πρόβατο του.

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Τα προβατάκια είναι αδυναμία του προέδρου. Έχει μια στάνη για δική του κατανάλωση. Άμα ξυριστη ο πρόεδρος είναι κουκλος μπορεί να τον γουσταρεις κοπέλα μου αντέ γεια μας

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τα λεφτα του ναι, τον ιδιον οχι. Αντι να τα ξοδευει για να φερνει πιθηκια να παιζουν με ενα τοπι, δεν ανοιγει τσιρκο καλυτερα και να μου δωσει εμενα τα λεφτα που ξερω να τα φαω? Κι οσο για σενα, καλοφαγωτο το σανο σου.

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Ρε τόσο πολύ σας ποναει ο πρόεδρος. Τι μίσος είναι αυτό. Αλλά ο θρύλος είναι το πρόβλημα σας .τώρα λέγεται Μαρινακης πριν Κόκκαλης μετά μεγας Αλέξανδρος ,πάλι αυτός θα φταίει .έτσι σας έχουν μάθει μια ζωή κλάψα γκρίνια μιζέρια άμα κοιταγατε τα χάλια σας και όχι τη κάνει ο θρύλος θα είσαστε καλύτερα. Από αυτά που γράφεις και σχολιάζεις σε κόβω για πιτσιρικά και δεν έχεις πολλές γνώσεις για το τόπι. Έλα κερνάω σανό να δεις τη ωραίος που είναι αντέ γεια μας

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger