Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

9.000 άτομα με σύμβαση αορίστου θα προσληφθούν στους Δήμους

- Advertisement -

Tο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων θα έχουν αναρτηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου..

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός του έτους να παρουσιάσει τον βασικό κορμό των αλλαγών που θέλει να προωθήσει στον «Καλλικράτη», ώστε στις αρχές του 2018 να γίνει νόμος του κράτους δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση και αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης και η με διαφορετικό τρόπο διάρθρωση της συνταγματικά επιβεβλημένης αποκεντρωμένης παρουσίας του κράτους σε πιο αποτελεσματική βάση.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί επίσης την κατηγοριοποίηση των δήμων με βάση τα χαρακτηριστικά τους έτσι ώστε να προσδιοριστούν νέα κριτήρια στον τρόπο κατανομής των πόρων.

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους καθαριότητας στους δήμους, είπε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων θα έχουν αναρτηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ ο αριθμός των θέσεων θα κινείται γύρω στις 9000.

«Το νούμερο αυτό προέκυψε με βάση τα αιτήματα των ίδιων των δήμων. Θεωρώ πως με αυτές τις θέσεις θα έχουμε καλύψει τις μόνιμες ανάγκες των δήμων» προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης.
Τονίζει επίσης πως απαιτείται μια καθολικού τύπου παρέμβαση στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι η Αυτοδιοίκηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι η κυβέρνηση, όταν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θέλει, πρέπει «να ξαναβρεί τον βηματισμό της», να απομακρύνεται σταθερά από τις μνημονιακές πολιτικές, και να επανασχεδιάσει τις δεσμεύσεις της στο πεδίο των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Εκτιμά ως αμήχανη την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, ενώ ερωτηθείς για την φοροαποφυγή και αν θεωρεί ότι οι «πρόσφατες δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη περί “ηθικού δικαιώματος στην φοροδιαφυγή” υπηρετούν ένα ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή ένα απλώς λαϊκιστικό αφήγημα» είπε «είναι μείγμα ενός νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού».

«Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι το αποτύπωμα του νεοφιλελεύθερου παγκοσμιοποιημένου επιθετικού καπιταλισμού. Η ύπαρξή τους αποτελεί πρόκληση και πιστοποιεί τις μεγάλες ανισότητες της εποχής μας. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια ακραία ιδεολογία και πρόταση» επισήμανε.
Τέλος ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί τη μέχρι τώρα διαδικασία στους κόλπους της κεντροαριστεράς «βαθιά απολίτικη» σημειώνοντας «δεν φαίνεται να ενισχύεται μια τάση στρατηγικού επαναπροσδιορισμού και οριοθέτησης απέναντι στην ΝΔ».

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog