Google Analytics

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου επισκέφτηκαν  την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μ. Θελερίτη και ο Γ. Ψυχογιός...

στα πλαίσια ενημέρωσης - εργασίας σχετικά με την Αρχαία Κόρινθο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κορινθίας..

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αρχαία Κόρινθο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κορινθίας.

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, με πρωτοβουλία των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Θελερίτη και Γ. Ψυχογιού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με την Υπουργό κ. Λυδία Κονιόρδου, για την Αρχαία Κόρινθο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κορινθίας

Η Υπουργός ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της ολοκληρωμένης παρέμβασης που επιχειρείται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού πλούτου της Αρχαίας Κορίνθου μέσα από τη διερεύνηση των πολύπλευρων διασυνδέσεών του με το φυσικό περιβάλλον και με γενικότερα ζητήματα αειφορικής ανάπτυξης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε η συνέχιση της δεύτερης φάσης του Σχεδίου Διαχείρισης της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς στον ευρύτερο Αρχαιολογικό χώρο, καθώς και η αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παράλληλα οι βουλευτές ενημέρωσαν την Υπουργό για την προμελέτη που αφορά την Προστασία και Ανάδειξη των Ρωμαϊκών Τάφων στην Αρχαία Κόρινθο και την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή της. Τονίστηκε μάλιστα ότι μέσω της εν λόγω προμελέτης θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός επιπλέον μουσειακού χώρου, ενώ το κτήριο που θα κατασκευαστεί θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία των δύο ταφικών μνημείων και στην εξασφάλιση των συνθηκών συντήρησής τους, αποτελώντας ταυτοχρόνως μουσειακό χώρο ανάδειξης και προβολής τους. Επισημάνθηκε επίσης η προσπάθεια που καταβάλλεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας για χρηματοδότησή της από το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), με δεδομένο ότι οι δυο ρωμαϊκοί τάφοι βρέθηκαν στο πλαίσιο των ανασκαφών για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.

Τέλος, οι βουλευτές παρουσίασαν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στους αρχαιολογικούς χώρους της Νεμέας, της Αρχαίας Σικυώνας, των Ισθμίων, της Αρχαίας Φενεού, κ.λπ., κάνοντας ειδική αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Νεμέας, στα προβλήματα φύλαξης λόγω της έλλειψης προσωπικού, καθώς και στο σοβαρό ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει το Μουσείο κατά τους χειμερινούς μήνες. Από την πλευρά της η Υπουργός κα. Λ. Κονιόρδου, τόνισε ότι αν και τα προβλήματα στελέχωσης των αρχαιολογικών χώρων είναι δύσκολο να επιλυθούν άμεσα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και περιορισμών, θα επιχειρήσει σε συνεργασία με την Έφορο να επεξεργαστεί λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου της Νεμέας κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Οι υλικές και άυλες μαρτυρίες του παρελθόντος, που συνιστούν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κορινθίας και της Ελλάδας εν γένει, αποτελούν κοινή δημόσια περιουσία της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, έχουν παγκόσμια εμβέλεια, ως αναπόσπαστο και εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Γι’ αυτό και παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες, η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην διάσωση, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ως κοινωνικού αγαθού, προβάλλοντας ταυτοχρόνως τις πανανθρώπινες αξίες με τις οποίες είναι φορτισμένη αυτή η πολιτιστική κληρονομιά, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερο νόημα για την πληττόμενη κοινωνία, σε μια εποχή πολύπλευρης κρίσης, όπως η σημερινή.

Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

31 Οκτωβρίου 2017

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

γκρεμίστε τα αρχαία και υψώστε φαλλούς του gay pride και μοσουλμανικά τεμένη, ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ. τώρα θα κυκλοφορώ με ανδρικό στριγκάκι άφοβα το καλοκαίρι με τα χρώματα του κόμματος και θα μου λένε πω πω ενας κόματος!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger