Google Analytics

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝBlackFriday οργανώνουν για ακόμα μια χρονιά  οιμεγαλοεργοδότες του κλάδου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν τα ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης...
Μια κατάσταση βέβαια που δεν διαφέρει από την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα  χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο.
Δεν είναιμόνο η Παρασκευή 24 Νοέμβρη που οι εργαζόμενοι θα δουλέψουνατέλειωτεςώρες  με τροποποιημένα τα προγράμματα τους με αλλαγή στα ρεπό τους και θα δουλέψουνκάτωαπόκαθεστώςμεγάληςπίεσηςαλλά και οι μέρες πριν και μετά απ αυτή την ημερομηνία. Ήδηέχειπροηγηθεί η περίοδος που από το Μάιομέχρι τον Οκτώβρη τα καταστήματαάνοιξαν 32 Κυριακέςβάσει του νόμου 4472/2017 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έπεταισυνέχεια με την έναρξη του εορταστικούωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 17-24-31 Δεκέμβρη.
Οι μεγάλοιεργοδότες και οι πολυεθνικές στο κλάδο του Εμπορίουέχονταςμοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους σμπαραλιάζουν κάθεεργασιακό δικαίωμαχτυπούν το σταθερόημερήσιοχρόνοεργασίας.Καταστρατηγούνακόμα και τις ελεεινέςατομικέςσυμβάσεις που εφαρμόζονται στονκλάδο.
Αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουνεξασφαλίσει  απ όλες τις κυβερνήσειςπρώην και νυν έχουνλυμένα τα χέρια να επιβάλλουνότι όρους εργασίας θέλουν.
Αυτόενισχύεταιακόμηπερισσότερο με την απουσίαΣυλλογικήςΣύμβασηςΕργασίας.
Απαντάμε στην επίθεση των μεγαλοεργοδοτών που θα κλιμακωθεί  κι  άλλο το επόμενοδιάστημα με την οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο το ΣύλλογοΙδιωτικώνΥπάλληλων ν.Κορινθίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφουςεμποροϋπαλλήλους να μην υποκύπτουν σ αυτή την επίθεση.Νααπευθυνθούν στο σωματείο τους για νααπαιτήσουμεμαζί να σταματήσειαυτό το αίσχος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίοςχρόνοςξεκούρασης 12ωρο των εργαζομένωνανάμεσα στις βάρδιες.
Οι εργαζόμενοι να πάρουνεπιπλέονρεπό .
Να πληρωθούνκανονικά οι παραπάνωώρες των εργαζομένων.
Να τηρηθεί το κανονικάωράριοεργασίας των εργαζομένων

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Όσο τους επιτρέπουμε να μας περνάνε το φόβο της ανεργίαςόσοείμαστεανοργάνωτοι και μόνοι μας τόσο η επίθεση θα εντείνεταιτόσο θα χάνουμε τα δικαιώματα μας.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Νομοθετικήκατοχύρωση της ΚυριακάτικηςΑργίας
Κατάργησηόλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο
ΥπογραφήΣυλλογικήςΣύμβασηςΕργασίας με κατάργηση της μερικήςαπασχόλησης.
Μόνιμη κα σταθερήδουλειά για όλους.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                   Η γραμματέας
Μαρία Παπαδάκη             Φρόσω Τσαρμπού

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger