Google Analytics

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Mαρία Θελερίτη: "Αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η κινητοποίηση κατά των πληστειριασμών"


Με αφορμή τις πρόσφατες διώξεις πολιτών έξω από το Ειρηνοδικείο του Άργους και την προσαγωγή 19 πολιτών στην εισαγγελέα, οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τασσόμαστε κατά των διώξεων πολιτών που συμμετέχουν σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις υπερασπιζόμενοι την πρώτη κατοικία....


Θεωρούμε υποχρέωση και δημόσιο καθήκον μας την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Από κοινού με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, εμπορικούς, επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζόμενων, την Νομαρχιακή Επιτροπή και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση των συλλογικών διεκδικήσεων των πολιτών ιδιαιτέρως όταν πραγματοποιούνται οργανωμένα και ειρηνικά και στοχεύουν στην υπεράσπιση ενός βασικού ανθρώπινου δικαιώματος και κοινωνικού αγαθού.

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέχει την δυνατότητα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας και με δικαστικά και με εξωδικαστικά μέσα. Παράλληλα η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις τράπεζες επεξεργάζεται σχέδιο για την επέκταση των σχετικών μέσων/ρυθμίσεων με βασικό στόχο την θωράκιση της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Η οργανωμένη και συλλογική κινητοποίηση των πολιτών και των τοπικών κινημάτων κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας συνιστά έκφραση δημοκρατίας και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ποινικοποιείται.

Θελερίτη Μαρία
Βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας


Εν τω μεταξύ: (όπως δημοσιεύσαμε χτες ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Κοντονής, Τόσκας: Έτοιμη η τροπολογία για το "αυτόφωρο" όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Του Παναγιώτη Στάθη

Έτοιμη προς κατάθεση, με το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στη Βουλή, είναι η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία θα ακολουθείται αυτεπαγγέλτως η αυτόφωρη διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ήδη ετοίμασαν την τροπολογία σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση με τους συμβολαιογράφους που απέχουν έως τις 31 Δεκεμβρίου, υπό την ασφυκτική πίεση των θεσμών για τη διενέργεια των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών και μη. Μάλιστα οι δυο υπουργοί εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία:

- Επιτίθενται στις ομάδες εκείνες που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς οι οποίοι όπως λένε, πολλοί άγνοια, πολλοί επί σκοπού, "βοηθούν μεγαλόσχημους με μεγάλα χρέη και αμύθητες περιουσίες να μη χάνουν τα ακίνητά τους και όχι βέβαια φτωχούς να μη χάσουν την πρώτη κατοικία τους".

- Γνωστοποιούν πως γίνεται προσπάθεια επέκτασης ισχύος του νόμου Κατσέλη και για το 2018 αφού "η πρώτη κατοικία για όσους έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη είναι απολύτως προστατευμένη και λαμβάνονται μέτρα για την επέκταση των ρυθμίσεων αυτών και μετά την 31.12.2017".

- Επισημαίνουν πως "οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θ’ αρχίσουν να διεξάγονται από την 29.11.2017 θα σχετίζονται με ακίνητα αξίας πάνω από 300.000 €".

Αναφέρουν αναλυτικά:

"Μετά τη γνωστοποίηση τις προηγούμενες ημέρες από το Σύλλογο Συμβολαιογράφων του γεγονότος ότι ματαιώθηκαν με βίαιο τρόπο πλειστηριασμοί, που αφορούσαν ακίνητα μεγάλης αξίας (ορισμένα απ’ αυτά υπερέβαιναν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ή βιομηχανικά ακίνητα), προστέθηκαν οι πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου αφ’ ενός μεν ότι πλειάδα ακινήτων τα οποία πρόκειται προσεχώς να εκπλειστηριαστούν ανήκουν σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες και γνωστούς οικονομικούς παράγοντες για υψηλά χρέη, αφ’ ετέρου δε ότι η αξία τους είναι για το μέσο πολίτη μυθική.

Αποκαλύπτεται μ’ αυτό τον τρόπο ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων δεν αφορούν την πρώτη κατοικία και μάλιστα φτωχών και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί η πρώτη κατοικία για όσους έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη είναι απολύτως προστατευμένη και λαμβάνονται μέτρα για την επέκταση των ρυθμίσεων αυτών και μετά την 31.12.2017.

Επιπροσθέτως, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θ’ αρχίσουν να διεξάγονται από την 29.11.2017 θα σχετίζονται με ακίνητα αξίας πάνω από 300.000 €.

Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα: ποιους προστατεύουν οι διάφορες ομάδες που με βία και προπηλακισμούς εις βάρος συμβολαιογράφων διακόπτουν τους πλειστηριασμούς και τρομοκρατούν;

Αντιλαμβανόμαστε ότι βεβαίως αρκετοί από όσους συμμετέχουν στις ενέργειες αυτές να μην γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Είναι όμως  ανεπίτρεπτο στο όνομα της δήθεν προστασίας της λαϊκής κατοικίας να απαλλάσσονται τελικώς  εκείνοι που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις.

Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος για την οποία έχουν δαπανηθεί από τους φορολογούμενους πολίτες δισεκατομμύρια ευρώ για τα παλάτια και τις βίλες των επωνύμων οφειλετών τους οποίους προστατεύουν ομάδες με ιδιοτελή στόχευση.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις και τα αστυνομικά μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν υλοποιούνται άμεσα".

Η τροπολογία

Υπενθυμίζεται πως  η τροπολογία των δυο υπουργείων θα αφορά :

- "Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνη σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα.

- Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια".

Από την πλευρά τους, οι συμβολαιογράφοι αναμένουν πλέον τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης με το σύλλογο συμβολαιογράφων. Τα αποτελέσματα της επίμαχης συνάντησης αναμένεται να ληφθούν υπόψη στην τελική απόφαση γύρω από το αν θα λήξει ή όχι η αποχή που έχουν προκηρύξει για όλους τους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς ή μη, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.


9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τί ψήφισες κ. Θελερίτη στην ψηφοφορία για την κάθοδο της Πάρνηθας;;;;;
Να δούμε πως θα ξανάρθεις στο Λουτράκι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΣ είπε... Best Blogger Tips

Την ντροπολογία ΤΟΣΚΑ - ΚΟΝΤΟΝΗ θα την ψηφίσετε κ. Θελερίτη απαντήστε μας. Τα άλλα είναι λόγια του ΑΕΡΑ

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Είσαι πολύ λίγη!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έχει μούτρα η Θελερίτη και μιλά από την στιγμή που αυτή με τον Σπύρο Λάππα (Καρδίτσας) και Αναστάσιο Πρατσόλη (Ευβοίας), σύνολο οι τρεις τους, κατέθεσαν τροπολογία στη βουλή περί διαγραφής προστίμων για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από υποψηφίους δημάρχους, πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων (Καθημερινή, σελ. 11, 23/12/2016). Διαψεύδεις συντρόφισσα;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δώστε κάθε σπίτι στην Μαρία Θελερίτη...να το κάνει στεγαστήριο προσφύγων με διευθυντή τον Τάκη Ρέππα

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Παραιτήσου και τα λεφτά πίσω αναδρομικά!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ρε μας δουλεύει χοντρό γαζί.
Με το ένα χέρι ψηφίζει ΝΑΙ στους ηλεκτρονιμκούς πλειστηριασμούς και με το άλλο χέρι μας πουλάει παπαρολογίες περί δήθεν διακαιώματος στις κινητοποιήσεις εναντίον .....αυτών που η ίδια φήφισε.
Ακριβώς όπως με το καζίνο που ερχόταν και μας πούλαγε παραμύθια ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ και αμέσως μετά η ΙΔΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ.
Α να χαθείς αρχιψεύτρα .

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Όχι ΜΑΣ, αλλά ΣΕ δουλεύει ψιλό γαζί διότι εμείς ποτέ δεν χάψαμε τα παραμύθια περί ΕΝΦΙΑ και μισθούς-συντάξεις ρε κοροϊδάρα.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger