Google Analytics

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Έτσι μπορείτε να σβήσετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook



Tα social media και ιδίως το Facebook αποτελούν πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, ενδεχομένως κάποιοι από εμάς να έχουν κουραστεί από το συνεχή βομβαρδισμό πληροφοριών και να θέλουν να απαλλαγούν από την πανταχού παρούσα ματιά του Facebook.....

Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα καθώς η φράση «σβήνω το λογαριασμό μου στο Facebook» κάθε άλλο παρά απλή διαδικασία είναι. Ο τρόπος για να διαγράψετε πλήρως όλα σας τα στοιχεία από το Facebook και τελικά να «βγείτε από το δίκτυο» είναι ο παρακάτω:

Δημιουργούμε αρχείο

Πριν αρχίσουμε να σβήνουμε, πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις και επιλέγουμε την εντολή «Download a copy of your Facebook data», προκειμένου να κρατήσουμε τα δεδομένα που έχουμε, και στη σελίδα που θα οδηγηθούμε πιέζουμε την εντολή «Start My Archive» που θα κρατήσει στον υπολογιστή μας τα δεδομένα που έχουμε ανεβάσει στο Facebook.

Αποσυνδέουμε όλες τις εφαρμογές από το Facebook

Συχνά για να συνδεθούμε σε διάφορες εφαρμογές, χρησιμοποιούμε το λογαριασμό μας στο Facebook. Αν λοιπόν θέλουμε να διαγράψουμε τον λογαριασμό μας, φροντίζουμε να αποσυνδέσουμε όλες τις εφαρμογές αυτές από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αποσυνδεόμαστε από ομάδες, σελίδες και διαφημίσεις

Εν ολίγοις, αν χρησιμοποιούμε το Facebook για επαγγελματικούς σκοπούς, μεταφέρουμε τα δικαιώματα administrator σε άλλους.

Διαγράφουμε ή απενεργοποιούμε το λογαριασμό

Αφού έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα διαγράψουμε τον λογαριασμό οριστικά. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τα μηνύματα στο Messenger, ο μόνος τρόπος είναι να τον απενεργοποιήσουμε, καθώς διαγραφή του λογαριασμού σημαίνει και διαγραφή των μηνυμάτων.

Η απενεργοποίηση γίνεται ως εξής: πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις, πιέζουμε την εντολή «manage account» και μετά την επιλογή «Deactivate your account».

Αν πάλι θέλετε να αποχωρήσετε οριστικά από το Facebook, τότε η μόνη λύση είναι η πλήρης διαγραφή του λογαριασμού, μέσα από μια σελίδα σαν αυτή.



Tο περιοδικό Wired αναφέρει ότι η πλήρης διαγραφή του λογαριασμού σας μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 90 (!) μέρες και αν επιχειρήσετε να ξανασυνδεθείτε, υπάρχει πιθανότητα η διαδικασία να διακοπεί.
topontiki

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger