Google Analytics

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα ΜΟΝΟ με 5 ευρώ!


Πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα ΜΟΝΟ με 5 ευρώ...


Υλικά

2 αυγά

100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη

Για το γλάσο:
125 ml πλήρες φρέσκο γάλα

125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη



Εκτέλεση:

1). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2). Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

3). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.

4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αγαπητοι του loutrakiblog την συνταγη παρασκευης της σοκολατοπιτας ποιος σας την εδωσε. Ο Στελιος Παρλιαρος, ο Διονυσης Αλερτας η ο Αντρεας ο Λεκκας?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Η συνταγη εναι δια χειρος Στελιου Παρλιαρου η Ανδρεα Λεκκα?

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Hello σιγα τη συνταγή. Αυτά τα γραφει και στο σακουλάκι στο "Φαριναπ".αυτά για να καταλάβεις ότι τρως γλυκό πρέπει να φας 5-6.Κάτι τέτοια του δίνουν του Προέδρου όταν έρχεται Λονδίνο και θα μου τον αδυνατησουν. Αυτός ο Παρλιαρας για κάνα κουραμπιε καλός είναι. Τρίζουν τα κόκαλα του μαστορα "Κεχρη"και του "Ευριπιδη"για τους παλιούς λουτρακιοτες

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Βαλε και τα γλυκα καζινο ρε Αντρεα.

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

ΈΛΑ είχα πρόβλημα με το κινητό είχα γράψει κάτι αλλα μπορεί να μη το έστειλα το γράφω πάλι. Λουτράκι και Γλυκά είναι κάτι με μεγάλη ιστορία. Από το Μπαλοδημο με τα μαστορια του που με το Πευκακι και Καζίνο μας κάναν γνωστούς. Αναφερθηκα σε δύο παραδοσιακούς μάστορες τον Κεχρη"και τον Ευριπίδη!!ποιος δεν είχε χαλάσει το χαρτζιλίκι του για το Σαμαλι και τη Καρυδοπιτα του Κεχρη και την τυροπιτουλα του γείτονα μου του Ευριπίδη.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger