Google Analytics

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση Ενεργών Πολιτών (δήμου Λουτρακίου) για το ΜακεδονικόΤις τελευταίες ημέρες προέκυψε μία εντελώς ανεξήγητη βιασύνη από τον πολιτικό μας κόσμο και ιδίως από την κυβέρνηση για τα βαφτίσια των Σκοπιανών. Μας λένε, ότι «μεγάλωσε πολύ το παιδί και πρέπει να πάει φαντάρος στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να μην έχει όνομα»!!!!!! Τι μας νοιάζει εμάς, αν θα μπουν, ή όχι, στο ΝΑΤΟ και αν θα έχουν, ή δεν θα έχουν όνομα;....


Χίλιες προφάσεις βρίσκουν οι πουλημένοι, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το λυπηρό είναι, ότι μαζί τους έχουν συνταχθεί κόμματα και πολίτες, που δεν είναι αυτού του φυράματος και τους δίνουν και «ηθικό έρεισμα» σε μία ακόμα εθνική μειοδοσία, ακόμα ένα ξεπούλημα. Ελπίζουμε να αλλάξουν στάση, γιατί οι σωστή τους στάση σε άλλα θέματα, δεν δικαιολογεί την συμπόρευση τους με τους προδότες και τις ανοησίες, που μας ξεφουρνίζουν. Ας δούμε κάποιες από αυτές.

1) «Δεν είναι το όνομα το πρόβλημα, αλλά οι αλυτρωτικές διαθέσεις κάποιων εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων, τους οποίους πρέπει, να απομονώσουμε».

Μα οι αλυτρωτικές διαθέσεις στηρίζονται ακριβώς στο όνομα. Πως είναι δυνατόν να υπάρχει «Μακεδονικό έθνος», «Μακεδονικό κράτος» και να μην διεκδικεί την Θεσσαλονίκη και την Πέλλα; Μα γιατί ακριβώς επιλέχτηκε αυτό το όνομα; Ακόμα και αν δεν το είχαν ομολογήσει ποτέ δημόσια, ποιος δεν θα καταλάβαινε την δολιότητα αυτής επιλογής; Πως πείθονται οι πολιτικοί μας, ότι αν δώσουμε στους Σκοπιανούς το πιο ακλόνητο επιχείρημα, δηλαδή το όνομα, θα σταματήσουν, να το χρησιμοποιούν για τον λόγο ακριβώς που το επέλεξαν και επιμένουν σε αυτό; Μήπως οι δηλώσεις του «μετριοπαθούς» και «συναινετικού» πρωθυπουργού τους; Τι μας είπε ο «διαλλακτικός» Ζάεφ; Ότι «πιθανόν, να μην είναι οι μοναδικοί απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων»!!! Τι φανερώνει αυτή η δήλωση; Ότι υπάρχουν κι άλλοι «Μακεδόνες», που έχουν ξεχάσει την εθνική τους ταυτότητα και νομίζουν, ότι είναι Ελληνες. Αν δεν εννοούσε αυτό, θα δήλωνε ρητά «δεν είμαστε μόνο εμείς απόγονοι των Μακεδόνων, αλλά και εσείς οι Ελληνες». Αυτός δεν είπε, ότι είμαστε και εμείς, αλλά ότι πιθανόν να υπάρχουν κι άλλοι εκτός από όσους έχουν «Μακεδονική» εθνική συνείδηση. Μάλιστα η λέξη «πιθανόν» καταδεικνύει ακριβώς, ότι δεν πρόκειται για κάτι φανερό και πανθομολογούμενο, αλλά ότι οι «εξελληνισμένοι Μακεδόνες» δεν έχουν γνώση και συνείδηση της «πραγματικής» τους εθνικής ταυτότητας. Αυτά ακριβώς «έπεισαν» την πολιτική μας ηγεσία, ότι «το παιδί είναι καλό· απλά δεν ξέρει καλά ιστορία» και είπαν, να μην τα σπάσουμε για έναν τόσο ασήμαντο λόγο…

Αν είχε επιλεχτεί το «Σλαυομακεδονία», εμείς ως ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν θα είχαμε μεγάλη αντίρρηση, εφόσον διασφαλίζονται τα μειονοτικά δικαιώματα των Ελλήνων στο κράτος αυτό. Το ότι δεν θα το δέχονταν οι Αλβανοί, είναι πρόβλημα των Σκοπιανών, όχι δικό μας. Μήπως όμως ρωτάνε τους Αλβανούς για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό; Αλλωστε ούτε στο όνομα «Μακεδονία» συμφωνούν οι Αλβανοί, γιατί αυτό δεν περιλαμβάνει και τους ίδιους και επιπλέον ονομάζει ως «Μακεδονία» και την δική τους περιοχή, που οι ίδιοι δεν την ονομάζουν έτσι, αλλά «Ιλλυρίδα». Μία δίκαιη λύση λοιπόν θα ήταν «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία» με δύο ομόσπονδα κράτη την Σλαυομακεδονία και την Ιλλυρίδα.

Ακόμα πιο δίκαιο θα ήταν στην ομοσπονδία να περιλαμβάνονται και δύο Ελληνικά καντόνια, της Πελαγονίας-Μοναστηρίου και της Παιονίας και αυτά μόνο θα έπρεπε να συζητάμε και να διαπραγματευόμαστε, όχι να βαυκαλιζόμαστε, ότι μία προσωρινή ψευτοϋποχώρηση στις ακραίες εκδηλώσεις των αλυτρωτικών διεκδικήσεων τους είναι κάτι πέρα από στάχτη στα μάτια, για να πάρουν αυτό που θέλουν πρώτο, γιατί σε αυτό μόνο μπορούν, να βασιστούν για τα υπόλοιπα.

Ρωτάμε εκείνους που «πείστηκαν» από τις διφορούμενες δηλώσεις του Ζάεφ, υπάρχει έστω η εγγύηση, ότι θα είναι για πάντα αυτός πρωθυπουργός; Οι ίδιοι οι «επισπεύδοντες» απαντούν σε αυτό. Μόνοι τους λένε, ότι «είναι μοναδική ευκαιρία να λυθεί το θέμα». Ξέρουν καλά πόσο προσωρινές είναι οι «υποχωρήσεις» των Σκοπιανών.

2) «Τα περισσότερα κράτη την έχουν αναγνωρίσει με αυτό το όνομα. Ακόμη και όσοι την έχουν αναγνωρίσει ως ΠΓΔΜ, την αποκαλούν Μακεδονία. Το όνομα αυτό είναι χαμένη υπόθεση και ας περιοριστούμε στην μικρότερη ζημιά.»

Αν ήταν έτσι, δεν θα πέφτανε επάνω μας λυτοί και δεμένοι, να μας σπρώξουν στην συμφωνία. Εμείς είμαστε ο αντίδικος και το να συμφωνήσουμε εμείς μετράει περισσότερο από την «αναγνώριση» όλων των άλλων μαζί. Μόνο εμείς μπορούμε να δέσουμε τους εαυτούς μας με τα άλυτα δεσμά της δικής μας παραδοχής. Δεν είναι κάτι που αύριο μπορούμε, να το ξανασκεφτούμε και να το αλλάξουμε.

Αλλωστε για ποια «αναγνώριση» μιλάμε; Η Αλβανία και η Βουλγαρία λένε, ότι δεν υπάρχει αυτό το έθνος, άποψη στην οποία προσχώρησαν και σημαντικοί Αμερικάνοι παράγοντες. Αλλά και οι Σέρβοι δήλωσαν, ότι μάλλον έκαναν λάθος. Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, την αναγνωρίζουν ακόμα ως ΠΓΔΜ. Αφού και εμείς αυτό κάνουμε, τι θα κάνουν; Αν εμείς το πάμε από μόνοι μας παραπέρα, απλά θα τρίβουν τα χέρια τους κι αυτοί, που δεν τους δυσκολέψαμε.

Η ζημιά που έχει γίνει από την ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και ημών των πολιτών, δεν είναι μη αναστρέψιμη· αυτή που πάει να γίνει τώρα όμως δεν θα παίρνει γιατρειά, γιατί θα φέρει την υπογραφή μας. Αν τους ήταν αδιάφορη η δική μας συναίνεση, θα προχωρούσαν όλοι στην αναγνώριση με το όνομα «Μακεδονία» και δεν θα πίεζαν εμάς να το κάνουμε.

3) «Το θέμα εκκρεμεί και μας βασανίζει 27 χρόνια».

Πόσα εθνικά θέματα είτε δικά μας, είτε άλλων έχουν λυθεί σε 27 χρόνια; Προς τι η βία, να λυθεί τώρα πάσει θυσία; Τι (παραπάνω) κινδυνεύουμε, να πάθουμε, αν δεν «λυθεί»; Και τι θα πούμε τώρα; Ότι τόσα χρόνια ήμασταν μουρλοί και διεκδικούσαμε κάτι που δεν μα ανήκει, ή ότι αρκεί να μας πιέσει λίγο κάποιος και σε 27 χρόνια παίρνει, ότι θέλει;

4) «Αν δεν τους κάνουμε το χατίρι, όταν μπουν στο ΝΑΤΟ θα μας βάζουν εμπόδια και βέτο και μαζί με την Τουρκία θα μας δημιουργούν μεγάλα προβλήματα».

Σε τι ακριβώς μπορούν (στην πραγματικότητα) να θέσουν εις βάρος μας βέτο και ποιες θα είναι οι πραγματικές «επιπτώσεις» ενός «βέτο»; Και ποιος μας εγγυάται, ότι δεν θα το κάνουν, αν τους δώσουμε το όνομα και τους ανοίξουμε εμείς οι ίδιοι τον δρόμο για ΕΕ και ΝΑΤΟ; Αυτήν την στιγμή η Τουρκία «απειλεί» με βέτο, αν δεν υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» στο όνομα!!!!!! Αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμα οι «πατέρες και μητέρες» του έθνους, βέτο μπορεί να ασκήσει και ένα κράτος μόνο του και δεν έχει κανέναν ανάγκη η Τουρκία και ιδιαίτερα ο Ερντογάν, για να το κάνει. Και επειδή έχουν δίκιο για τις προθέσεις των Σκοπιανών στους δύο αυτούς οργανισμούς, μόνοι τους ομολογούν, γιατί ακριβώς πρέπει να κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες των Σκοπιανών για ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ας σκεφτούν οι συμπολίτες, αν δώσουμε την «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, χωρίς καν μία φανερή πίεση μέχρι σήμερα (όπως έγινε για το δημοψήφισμα περί μνημονίων, που κάθε μέρα είχαμε δημόσιες δηλώσεις και απειλές από τους «εταίρους») τι θα ζητήσουν και ποια θα είναι η στάση από εδώ και μπρος των Τούρκων, των «δανειστών» και γενικώς όλων όσων αδημονούν να ξεσκίσουν τις σάρκες της Ελλάδας; Ηδη φτάνουν τα μηνύματα από όλες τις πλευρές και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Καλούμε όλους τους Ελληνες, να σταματήσουμε έστω και τώρα αυτό το κατρακύλισμα του πολιτικού μας κόσμου, ο οποίος αδιαφορεί για την βούληση της πλειοψηφείας και ξεπουλάει έναντι μηδενικού τιμήματος ακόμη και την εδαφική μας ακεραιότητα, καθιστώντας γκρίζες ζώνες όλη την βόρεια του Ολύμπου Ελλάδα.

Ας παραμερίσουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις και διαφωνίες. Ακόμα κι αν έτσι νοιώθουμε, ότι «προδίδουμε» τα κόμματα μας, είναι προτιμότερο να προδώσουμε το κόμμα, ή την πατρίδα μας; Είναι προτιμότερο να ακολουθήσουμε τα κόμματα μας στον δρόμο της εθνικής προδοσίας, ή να τα τραβήξουμε από αυτόν τον ολέθριο δρόμο;

Εμείς δεν θέλουμε, να μιλήσουμε εναντίον, ή υπέρ κανενός κόμματος αυτήν την στιγμή. Θα δώσουμε την ευκαιρία στις πολιτικές ηγεσίες να συνέλθουν. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

Δεν πρέπει απλά να διεκδικήσουμε δημοψήφισμα, αλλά να μαζευτούν τόσες υπογραφές, που να μην χρειάζεται καν να γίνει το δημοψήφισμα. Δηλαδή να απαντήσει ο Ελληνικός λαός, όχι δια μυστικής ψηφοφορίας, αλλά με τις υπογραφές όλων μας και να δούμε, που θα κρυφτούν, όλοι αυτοί, που πάνε να το περάσουν από την Βουλή, γιατί εκεί τους βολεύει.

Αδέλφια, δεν είναι η ώρα για να πούμε «ας φράξουν την φωτιά άλλα στήθη» γιατί πολύ σύντομα θα δούμε «ομίχλη να μπαίνει από παντού στο σπίτι».

Δεν είναι η ώρα να φερθούμε μικρόψυχα και εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν θα το κάνουμε. Υπάρχει ήδη από άλλους η πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα και εμείς χωρίς να τους γνωρίζουμε καν, θα υπογράψουμε. Δεν πρόκειται ούτε να ψειρίσουμε, ούτε καν να προσπαθήσουμε, να μάθουμε τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Μάλιστα, ενώ εμείς αποδεχόμαστε τον όρο «Σλαυομακεδονία», δεν θα θέσουμε κανένα πρόσκομμα στην διατύπωση του ερωτήματος, που να αποκλείει και τα παράγωγα του όρου «Μακεδονία», αφενός γιατί ούτε οι Σκοπιανοί δέχονται αυτό το όνομα, αφετέρου γιατί ξεκινάει κανείς μία διαπραγμάτευση με το μέγιστο των εθνικών επιδιώξεων και όχι με αυτό που ίσως τελικά δεχόταν, αλλά ΚΥΡΙΩΣ γιατί δεν θα υπονομεύαμε εμείς την ενότητα ενός πατριωτικού μετώπου.

Θα θέλαμε όμως να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να υπογράψουμε απλά. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε, να μαζευτούν πολλές υπογραφές από την Κορινθία. Γι αυτό καλούμε τις συλλογικότητες και τους συμπολίτες, που επιθυμούν να «γίνει η σπίθα πυρκαγιά», να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να συμβάλλουμε όλοι, να γεννηθεί ένα κίνημα ευγενούς άμιλλας μεταξύ των νομών, των δήμων, των περιοχών, για το που θα μαζευτούν οι περισσότερες υπογραφές.

12 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Από την στιγμή που ο όρος Σλαβομακεδονία δεν εμπεριέχει τους Ιλλυριούς και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, τί το συζητάμε περεταίρω? Και να προταθεί από την Ελληνική πλευρά, θα απορριφθεί από δαύτους. Το πιο σωστό όνομα ιστορικώς να δοθεί είναι Παιονία.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Θέλετε να ονομάζεστε Έλληνες και δεν ξέρετε ελληνικά, τρομάρα σας. Ακούς εκεί, "Σλαύοι".

ριζα βιολογικα είπε... Best Blogger Tips

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μάλλον δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι το όνομα έχει δοθεί από τη δεκαετια 50 και τον εθνάρχη όπως λέτε Κ.Καραμανλή.Τα βιβλία μας και οι εγκυκλοπαίδειες μας Μακεδονία έγραφαν και έλεγαν το κο μματι των Σκοπιων.Αλλά άρχιζε να μας τσούζει όταν άρχισε η ανεξαρτησία τους και ζήτησαν να πάρουν το όνομα που πάντα τους αποκαλούσαν άσχετα αν δεν είναι Έλληνες απόγονοι, αλλά Σλαβοι.Είναι αργά για δάκρυα πια Αφού έχει πουληθεί Χρόνια τώρα.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Σωστός ο 3.40. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε ήρωες τους προδότες, όπως Καραμανλής, Βενιζέλος, Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Να συμφωνησουμε με τα παραπανω ,αλλα....
Μηπως εκτος απο λογια,διαδικτυακες τοποθετησεις,προτασεις για δημοψηφισματα κ.α. θα επρεπε και στην πραξη να δειξουμε την ενοχληση μας;;;;
Μηπως στο συλλαλητήριο της Κυριακής θα πρεπε να είμασταν και μεις;;;
Γιατι δημοτες πολλων περιοχων ηταν "εκει"με πουλμαν και μεις οχι;;;;
Μηπως εστω πρεπει να γινει αυτο στις 4 Φεβρουαρίου,στο συλλαλητήριο που θα γινει στην Αθήνα;;;;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εγώ δεν ξέρω ποιο είναι οι ενεργοί πολίτες...!
Του Γκιώνη..?
Του Παυλου..?
Του Λογοθέτη..?
Του Στάμου..??
Του Ασημακόπουλου..??
Διότι όλοι πολίτες λέγονται,,,
ή ενεργούνται ή όχι..!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αντί να γράφετε (ανορθογράφως), πηγαίνετε καλύτερα στα συλλαλητήρια όπου εκεί μπορείτε να είσαστε πιο χρήσιμοι.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Για τους 11+57-1+08 και παρομοιους καλοπροαιρετους
αναγνωστες.
Ζητουμε συγνωμη που το πληκτρολογιο του υπολογιστη
ειναι μονοτονικο και δεν βαλαμε περισπωμενη στο
"Σλαύοι".Επειδη δεν ειμαστε λογιοτατοι,για να παραθεσουμε πληθος γραμματολογικων πηγων,αρκουμα
στε στην εγκυκλοπαιδεια "ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ" τομος 11
σελιδα 979 Λημμα "Σλάβοι ή Σλαύοι".
...Επιπλεον εχω τη γνωμη οτι η ορθογραφια δεν σε
καταξιωνει σαν Ελληνα πατριωτη.
Οι Παππουδες μου απο την Περαχωρα,(Αρβανιτες ντε)
πολεμησαν κατα του στρατου ανεφοδιασμου του Δραμαλη.Για δυο μερες, εως οτου φθασουν οι σπουδαιοι οπλαρχηγοι,οπως,ο Κολοκοτρωνης,ο Νικηταρας,ο Παπαφλεσσας και πολλοι αλλοι,πελεμου-
σαν μονο με πετρες,φωναζοντας."Ερδε Κολοκοτρωνε",
"ερδε Νικηταρα" και "ερδε Παπαφλεσσεν".
Δεν πιστευω να μην τους θεωρειτε πατριωτες που ΔΕΝ τους αξιζε να ενεργουσαν και να ελεγαν τη γνω
μη τους για τα κοινα επειδη δε γνωριζαν γραφη και
αναγνωση.

Δ.Γλυκοφρυδης
Μελος στους "ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"
Ενεργος πολιτης που ενεργει και ενεργειται καθημε
να.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα της εθνικότητας ,της ταυτότητας και του συντάγματος τους. Δεν συμφωνώ με την αναγωγή του ονόματος σε μείζον θέμα. Άλλωστε η ανατολική Θράκη ανήκει στην Τουρκία και η βόρειος Ήπειρος ανήκει στην Αλβανία ,τι θα αλλάξει αν η "άνω μακεδονία" ανήκει στα Σκόπια; Το σημαντικό είναι να μην συνδέεται η γεωγραφική τοποθέτηση με 'αλλες δήθεν διεκδικήσεις και υποτιθέμενα δικαιώματα.
Οι κουβέντες για προδότες και άλλες εξυπνάδες θα έπρεπε να κρίνονται με βάση τα τότε δεδομένα και όχι τα σημερινά καθ' ότι μετά Χριστόν προφήτες είναι εύκολο να γινόμαστε όλοι αλλά με το αγγούρι στον κ...λο τότε να βλέπαμε πόσο πατριώτες θα ήταν όλοι οι σημερινοί εξυπνάκηδες.
Σε ότι αφορά τους "ενεργούς πολίτες" δεν τους είδα ποτέ και πουθενά όταν ο Τσίπρας και η παρέα του μας ρίμαξαν στις περικοπές συντάξεων ,στα νομοσχέδια λαίλαπα, στους Κατρούγκαλους κλπ.
Μήπως αυτοί οι ενεργοί πολίτες είναι φερετζές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που πλέον ντρέπονται να λένε τι πραγματικά είναι;;;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

3:40 μ.μ. ΦΕΚ238 1959 και οχι 50

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πολλοί από αυτούς που σήμερα λένε ότι το όνομα δεν έχει μεγάλη σημασία ανήκουν στο ΚΚΕ και το συριζα. Θα μας πουν αυτοί γιατί στην δεκαετία του 70 δερνόντουσαν μεταξύ τους στους δρόμους για το όνομα του ΚΚΕ Εσωτερικού τότε;
Γιατί τότε το όνομα είχε τόση αξία ώστε να δέρνονται μεταξύ τους και σήμερα ξαφνικά το όνομα χάνει την αξία του.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger