Google Analytics

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Θελερίτη και Τσόγκας υπέβαλαν ερώτηση για τους εποχιακά εργαζόμενους


Ερώτηση  υπέβαλαν 55 βουλευτές το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ των οποίων και οι Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας, για τους εποχιακά εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε Δ.Ι.Ε.Κ. ή Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση για εποχιακά εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) ή Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού, υπέβαλαν 55 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ των οποίων και οι Μ. Θελερίτη και Γ. Τσόγκας, στις Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Τουρισμού και στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
Σύμφωνα με την ερώτηση, στην σχετική εγκύκλιο  μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που προτίθενται να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και ο χρόνος εκπαίδευσής τους ή επαγγελματικής κατάρτισής τους μετράται ως χρόνος ανεργίας εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον επί τετράμηνο πριν από την υπαγωγή τους στο ως άνω πρόγραμμα».
Οι εποχιακά εργαζόμενες/νοι σε τουριστικές επιχειρήσεις εργάζονται την καλοκαιρινή περίοδο για διάστημα έως έξι μηνών και στην συνεχεία εγγράφονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, εν δυνάμει σπουδαστές των Δ.Ι.Ε.Κ. ή ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού, που εργάζονται την καλοκαιρινή περίοδο, είναι αδύνατο να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για τέσσερις μήνες πριν την εγγραφή τους στα Ινστιτούτα. Έτσι, εποχιακά εργαζόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτά δεν προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια, επειδή κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα σήμαινε τη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας.
Στην ίδια εγκύκλιο του ΟΑΕΔ γίνεται αναφορά στις περιπτώσεις εξαίρεσης από το προαναφερθέν νομοθετικό πλαίσιο και επισημαίνεται ότι ενώ η πρόβλεψη αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει και τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι τίθεται η προϋπόθεση της λήξης της σχέσεως εργασίας αυστηρά κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους, ενώ στην περίπτωση των εποχιακά εργαζόμενων αυτή μπορεί να έχει επέλθει και πριν από την έναρξη των μαθημάτων των Δ.Ι.Ε.Κ. ή ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.
Το ζήτημα που ανέδειξαν μέσω της ερώτησης οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου οι εποχιακά εργαζόμενοι που θα φοιτήσουν σε Δ.Ι.Ε.Κ και ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού, να μη διαγραφούν από τα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και να μην διακοπεί το επίδομα ανεργίας τους.Γραφείο Τύπο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας
19 Ιανουαρίου 2018

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αυτοί δεν ειναι που ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ να κατέβει η Πάρνηθα??
Δεν ξεχνάμε λοιπόν αν τολμήσουν ας ΑΕΙ βαρούν στο Λουτρακι. Θα τους περιμένουμε εμείς οι εργαζόμενοι στο καζίνο.
Ας αφήσουν τις θεατρινίστικες ερωτήσεις .

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αριστεροί στα παραμύθια, ακροδεξιοί στην πράξη! Κ χωρίς αιδώ μας κοροιδεύουν εν ψυχρώ!!! Καλά μας κάνουν αφού τους ψηφίσαμε .....!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αλήθεια ρε παιδιά, μόλις διάβασα υπέβαλαν, νόμιζα πως θα ακολουθούσε στην ανάρτηση "παραίτηση" και πήγα να χαρώ. Δυστυχώς διαψεύστηκα. Αλλά θα μου πείτε, κορόϊδα είναι να τρέφονται με 8 χιλιάρικα το μήνα και 75% αφορολόγητο και να πετάξουν στα σκουπίδια την τύχη τους οι λεγάμενοι με το...κοινωνικό πρόσωπο? Και πάλι θα βάλουν υποψηφιότητα μπας και βρεθούν βόδια ψηφοφόροι.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έχει μούτρα η Θελερίτη και μιλά από την στιγμή που αυτή με τον Σπύρο Λάππα (Καρδίτσας) και Αναστάσιο Πρατσόλη (Ευβοίας), σύνολο οι τρεις τους, κατέθεσαν τροπολογία στη βουλή περί διαγραφής προστίμων για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από υποψηφίους δημάρχους, πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων (Καθημερινή, σελ. 11, 23/12/2016). Διαψεύδεις Θελερίτη;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Στις ομορφιές τους και οι δύο...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Στις...ομορφιές τους και οι δύο...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μακρυά από εμάς τέτοιοι "άνθρωποι"!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Το τρίο Στούτζες έγινε ντούο Στούτζες?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ζήτω το έθνος, κάτω οι χασάπηδες των κομμουνιστικών καθεστώτων και οι λάτρεις τους!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger