Google Analytics

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Δύο μικρές ειδήσεις από την Τουρκία με μεγάλη σημασία: Η πραγματική απειλή για την Ελλάδα…

Δύο ειδήσεις από την Τουρκία μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αναδεικνύουν με καθαρό τρόπο, ποια είναι πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα....
Εκτός από την πλήρη αυτονόμηση της πολιτικής της Τουρκίας από περιορισμούς και το πλαίσιο που έθετε η συμμέτοχη της στο ΝΑΤΟ, η πρόσδεση με την Ε.Ε. και άλλους θεσμούς της Δύσης, και ο εκτροχιασμός του ανεξέλεγκτου καθεστώτος Erdogan, που προσφέρουν στην Τουρκία ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, η είδηση για την αυξητική τροχιά του πληθυσμού της Τουρκίας, αλλά και η έκρηξη παραγωγικότητας στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, είναι δύο ειδήσεις που δεν μπορεί να αφήσουν αδιάφορη την Ελλάδα. Η διαπίστωση αυτή καθόλου δεν οδηγεί φυσικά στην συνήθη υποβάθμιση των άλλων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, όπως το Σκοπιανό. Το ότι η πραγματικά μεγάλη απειλή για τη χώρα είναι η Τουρκία δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει τα όπλα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ή στις διαφορές που υπάρχουν με την Αλβανία. Κάθε δείγμα αδυναμίας στην εξωτερική πολιτική καθιστά τη χώρα όλο και πιο ευάλωτη απέναντι σε μια ήδη πανίσχυρη Τουρκία. Συγχρόνως, όμως, η χάραξη τέτοιας πολιτικής που θα οδηγήσει σε αξιοπρεπείς και συμφέρουσες λύσεις, θα απελευθερώσει δυνάμεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική ώστε αυτή να εστιασθεί τόσο στην ανάπτυξη του περιφερειακού ρόλου της χώρας αλλα και στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Όπως, λοιπόν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε το 2017 στα 82,8 εκατομμύρια, μια αύξηση 3 εκατομμυρίων από την προηγουμένη ανακοίνωση τον Δεκέμβριο του 2016. Τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά, όπως αναφέρει το Anadolu, καθώς καθησυχάζονται οι ανησυχίες που υπήρχαν για γήρανση του πληθυσμού. Το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής προέβλεπε σε παλαιότερες αναλύσεις του ότι το 2023 οι ηλικιωμένοι θα αυξηθούν κατά 10,2% Καθώς μάλιστα υπήρξε κάμψη της αύξησης του πληθυσμού το καθεστώς Erdogan ανέλαβε πρωτοβουλίες για αύξηση των γεννήσεων και είναι συχνές οι παραινέσεις του ίδιου του Τούρκου προέδρου για πολυμελείς οικογένειες και τουλάχιστον τρία παιδιά σε κάθε οικογένεια. Το κράτος, μάλιστα, προκειμένου να εντάξει τις γυναίκες στην παραγωγή χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στην γέννηση νέων παιδιών, προωθεί σχέδιο για ημερήσια φροντίδα των παιδιών από την ηλικία 2-5 ετών, ενώ συγχρόνως αυξάνονται τα επιδόματα για το κάθε παιδί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Anadolu το 2017 γεννήθηκαν 1,3 εκατομμύρια παιδιά, έναντι 447.342 θανάτων την ίδια χρόνια. Είναι εντυπωσιακή, όμως, η αύξηση του πληθυσμού της Τουρκίας και ο ρυθμός που ακολούθησε αυτή η αύξηση τα τελευταία πενήντα χρόνια:
1965: 30.972.965
 1980: 43.975.921
 2000:63.240.121
 2010:72.326.914
2018:81.916.871
Η πρόβλεψη μάλιστα είναι:
2035: 90.415.264
2050:95.626.879 Σύμφωνα με στοιχεία, στην Τουρκία έχουμε καθημερινά 3.508 γεννήσεις και 1.295 θανάτους με τον μέσο όρο ηλικίας του πληθυσμού να βρίσκεται στα 30,6 έτη! Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι 44,2 έτη και καθημερινά καταγράφονται 241 γεννήσεις και 332 θάνατοι.
Ενδεικτική είναι και η πορεία εξέλιξης του πληθυσμού:
1965:8.450.504
1980:9.634.504
2000:11.142.119
 2010:11.446.005
2018:11.142.161 Ενώ ακόμη πιο ανησυχητική είναι η πρόβλεψη για το μέλλον:
 2035:10.624.074
2050:9.981.568
Η άλλη είδηση που ήρθε από την Άγκυρα αφορά την συνεδρίαση την Τετάρτη του Εκτελεστικού Συμβουλίου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, της κρατικής υπηρεσίας που έχει υπό την εποπτεία της όλη την στρατιωτική βιομηχανία και πριν από ένα μήνα πέρασε στον απευθείας έλεγχο του προέδρου Erdogan. Η πρώτη συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο Erdogan διήρκεσε επτά ώρες και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε ανέφερε ότι στην συνάντηση «αξιολογήθηκε το πακέτο 55 προγραμμάτων ύψους 9,4 δισ. δολαρίων» και αποφασίσθηκε η στροφή σε νέα εγχώρια και εθνικά προγράμματα για την ενίσχυση και επιχειρήσεων όπως ο «Κλάδος Ελαίας» στην Συρία. Στη συνάντηση (με δεδομένο και τις ενστάσεις από την Γερμανία για τη χρήση των Leopard σε επιχειρήσεις στην Συρία) εξετάσθηκε η πορεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του άρματος μάχης Altay και το πρόγραμμα για 500 τακτικά θωρακισμένα οχήματα. Στην προηγούμενη συνάντηση της Επιτροπής τον Νοέμβριο είχαν ανακοινωθεί 22 προγράμματα αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν αντιπυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, επιθετικά ελικόπτερα και UAV καθώς και Drones. Ο τουρκικός στόλος ήδη ενισχύεται με πλοία που ναυπηγούνται στην Τουρκία, ενώ βεβαίως τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υλοποιηθεί η συμφωνία για αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και εκκρεμεί επίσης η προμήθεια F-35, προσδίδοντας πλέον ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δυο ειδήσεις που αναδεικνύουν όχι μόνο την υπαρκτή απειλή από την Τουρκία, αλλά και τον σοβαρό πλέον κίνδυνο δορυφοριοποίησης της Ελλάδας από έναν ανεξέλεγκτο και άλλου μεγέθους γείτονα…
Του Νίκου Μελέτη
mignatiou.com

25 σχόλια :

ανωνυμος είπε... Best Blogger Tips

οτιδηποτε μπορεις να του προσαψεις...
ομως οτι εχει οραμα κ σθενος να απεμπλακει απο τις αγορες οπλων απο ξενες δυναμεις κνα αξιοποιησει την εγχωρια βιομηχανια μπορεις να του αναγνωρισεις ...
την στιγμη που οι δικοι μας προδοτες κοιταζαν να αγορασουν οπλα για να παρουν την μιζα τους αυτος απαιτουσε να γινεται η παραγωγη στην Τουρκια για να παιρνουν οι Τουρκοι το know how...την τεχνογνωσια δηλαδη...αποτελεμα ?
οι Τουρκοι οχι μονο ειναι πλεον αυταρκεις σε στρατιωτικο εξοπλισμο αλλα πουλανε κιολας οταν η δικη μας ΕΑΒ με το ζορι μπιρει να παραξει ακομα κ σφαιρες για τα G3 ...

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Τσουτσου σιροπ τα μεμετια

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Και εμείς εδώ τα πρόβατα με τον Καμμένο -ακολουθεί η εκκλησία και τους σούπερ πατριώτες Χ.Α ..
Έχουμε κολλήσει -να μας απασχολεί..
Εάν η ΠΓΔΜ λέγεται ΄΄Σλαβομακεδόνια΄΄ ή ότι άλλο παράγωγο αυτής είναι επιτρεπτό...
Και την θέλουμε σέκο..μόνο με ποιο όνομα δεν μας λένε καθαρά την θέλουμε...?
Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα αυτήν την υπόθεση, διότι θέλουμε και κάποιον φίλο....

ΥΓ2 διότι άρχισε να υπάρχει και το κάτωθι:
Βουλή των Λόρδων: Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με η χωρίς λύση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2018 21:39 |
Eπίσημο Βρετανικό έγγραφο της Επίλεκτης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, πού διορίζεται από την Βουλή των Λόρδων για να διερευνήσει τον ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στις διεθνής σχέσεις, καλεί την βρετανική κυβέρνηση να στηρίξει μέτρα που θα βοηθήσουν την πΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «με η χωρίς λύση του ονοματολογικού».

Αυτό ξέρετε ότι σημαίνει ότι το καλό μας χαρτί εξατμίζετε...
Και όποιος καταλαβαίνει..

Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε... Best Blogger Tips

Σωστά και τα δύο σχόλια παιδιά. Αλλά οι τουρκοι είναι έξυπνοι και βλέπουν μακριά όχι σας εμάς ότι φάμε ότι πιούμε κλπ. Έχετε πάει στα παράλια της Τουρκίας να δεις τι έχουν φτιάξει για τον Τουρισμο τούς!!Έχουν μπει μέσα όλες οι φυλές Άγγλοι Γάλλοι Αμερικανη και λεφταδες και έχουν τα μεμετια να δουλεύουν. Να μην πάμε παραπέρα σε τη παράγουν και φτιάχνουν στη Τουρκία μέχρι καιτα "όπλα"τους που λέει και ο φίλος. Αλλά εκεί ακούν τον Εντοραν και τον κάθε Εντοραν γιατί εκεί δεν έχει συνδικαλιστες απεργίες κλείνουμε εθνική οδό κλπ. Το έχουμε ξαναπεί βγάζουμε τα μάτια μας μονοι μας.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΥΓ
Δεν ξέρετε και δεν μπορείτε να ανοίξετε τα στραβά σας και να δείτε ότι Τουρκικές ακταιωροί αλωνίζουν τα Ιμνια καθημερινός και ανατολικά και δυτικά αυτών και φτάνουν Δ. μέχρι το νησάκι Καλόλιμνος ΒΑ της Καλύμνου καθημερινά …!
Άντε βρε προσγειωθείτε, διότι χρειαζόμαστε φίλους άσχετοι…!
ΥΓ Σάμπως στους ναυτικούς χάρτες Ρωσίας-Αμερικής δεν βλέπουν και δεν ξέρουν αυτοί που ανήκουν οι βραχονησίδες των Ιμνίων..?
Αλλά σφυρίζουν αμέριμνα…!
ΞΥΠΝΑΤΕ …

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

και μεις εχουμε τσιπρα και καμμενο !!!
που πας ρε γατακι ελληνα ???

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

1:27 π.μ. Εσενα σ'ενδιαφερει το ολο θεμα για να μπορεις μια μερα να επιστρεψεις στην Τραπεζουντα χωρις ταυτοτητα η διαβατηριο?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΥΓ Σάμπως στους ναυτικούς χάρτες Ρωσίας-Αμερικής δεν βλέπουν και δεν ξέρουν αυτοί που ανήκουν οι βραχονησίδες των Ιμνίων..? IMNIA TA EKANEΣ EΣY? ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΛΟΤΣΟΜΠΟΥΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΕΛΑ ΣΛΑΒΟΤΟΥΡΚΟΦΙΛΕ!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τραγικό λάθος όπου ένα (Ν) μπήκε εκεί μέσα...!!
Η ουσία του σχολίου μου άνευ σημασίας για σε
ή χέσε μας βλάξ..

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μετά τον μέγα Σοφοκλή, εσύ είσαι ο τραγικός! Ποιά ουσία του σχολίου σου ρε, που χρειάζεσαι κατεπειγόντως σχολείο! Εσύ για ουσία θεωρείς ότι πρέπει να τα'χουμε καλά με τους γείτονες λαούς και ό,τι μας ζητούν, να τους το δίνουμε ασυζητητί μη τυχόν και μας κηρύξουν τον πόλεμο. Το'χεις πει ρε greenguard, ναι ή όχι;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ο βλάξ πάλι..!!
Και σένα θα σε στείλω στο σχόλιο μου
με ονοματεπώνυμο..!
28 Ιανουαρίου 2018 - 4:26 μ.μ.
Να δεις ποιες ακριβώς είναι η θέσεις μου στο θέμα αυτό από 28/1/18
Άμα δεν ξέρεις με λέξεις κλειδιά..
ρώτησε τον μπαμπά σου πως γίνεται...???

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Οι άλλοι σφυρίζουν αμέριμνα αλλά εσύ από άγνοια! Μακάριοι όμως οι πάμπτωχοι το πνεύματι...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα μίστερ. Ο μπαμπάς μου ρώτησε τον μπαμπά σου τι επαγγέλεσθε και εκείνος του είπε ότι η ιδιότητά σας στην οικογενειακή επιχείρηση δηλώνεται από τα τρία πρώτα γράμματα του ενωνύμου σας με την τοπική του κατάληξη, δηλωτική και της καταγωγής άλλωστε.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

3:55 μ.μ. Για δωσε ονοματεπωνυμο να γελασει και η κανελια με την Ασπρουλα στο Μαλαγαρι...!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Το ξέρω ότι κομπλάρεις εσύ και ο κουμπάρος με το ονομά μου κε αγιονορίτι εξ βιλίων..!
Όμως κάποια πράγματα εκτός της λασπολογία σας..
Είναι αυθεντικά με το όνομα και την καταγωγή..
Με χαρτιά διπλώματα - και σε ιστορικά βιβλία..!!
Πήγαινε σε κανένα χωροφύλακα εξ του τρελόνησου του Ιονίου να στα εξηγήσει...
ΥΓ Έχεις μικρό λεξιλόγιο ..αλλιώς δεν εξηγείται να γράφεις συνέχεια τα ίδια ανούσια πράγματα....!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εσύ είχες γράψει παλαιότερα πως άν ήξερες ότι αυτός ο περιβόητος κουμπάρος διαβάζει το ΛΒ, δεν θα έγραφες ποτέ. Τώρα που το'μαθες, κατά πως λες, γράφεις ακόμη περισσότερο. Άρα είσαι μαζόχας και σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι καθημερινώς ναί ή όχι?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Σωστότατος...!!
Μου έγινε μια συνήθεια όμως...!
Αλλά θα προσπαθήσω να το ελαττώσω και να το κόψω σύντομα..!!
Διότι έχω μπλέξει me kolopaida...!!!

ΥΓ Όχι ότι το διαβάζει..Αλλά πέσε μου τον κουμπάρο σου ..να σου πω ποιος είσαι, είχα πει...
Και δεν το ήξερα όταν άρχισα και έγραφα εδώ..
και σας κάναμε και μάγκες τσοπάνηδες..!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μάλιστα kolopaida. Ωραίο πράγμα να'ναι κανείς kolopaidο, δε βρίσκεις? Το kolo ταιριάζει με τα νειάτα. Το κακό είναι να'ναι κανείς kologeros. Ε, μπάρμπα?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τώρα που έμαθες, έλα, ξεκουμπίδια από δω μέσα! Το κουβαδάκι σου και σ'άλλη παραλία.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ωπα ρε αριστοκράτη ή καλύτερα γυφτοαριστοκράτη μελανοχειτώνα...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ston 6:05 μ.μ
Απάντησε ευθέως...?
Εσύ τα γράφεις βρε mixalaki auta...?
Ή κάποιος τρίφυλοσπορος...??

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Με τον Μιχαλη τα βαζεις τωρα? Τελικα εχεις πολλους εχθρους σε Ελλαδα, ισως να σκεφτεις την λυση μετακομισης στην Τραπεζουντα, στα πατρια.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αντι να χασομερας ρωτωντας τον καθεναν αν σου γραφει, καλυτερα να επιταγχυνεις τον χρονο μαζεματος πραγματων και μετακομισης εκτος Ελλαδος.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ελπιζω να γράφεις αυτες τις γραμμες ρε συ 1.14 ηδη εξω απο το Λουτρακι μας.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ελα, πακεταριζε, πακεταριζε σβέλτα!!!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger